P3 > Nyheter

Thursday, 21 March, 22:48

Liknande nyheter

Taggar: Kan vara olagligtatt , sprida, filmfrån , terrordåd
NSD - 08 jan 18 kl. 20:12

Olagligt sprida olycksbilder: "Ett växande problem"

Nu är det olagligt att sprida bilder från olycksplatser..

YLE - 21 aug 17 kl. 14:51

Gör inte terrorn en tjänst – sluta sprida hat på nätet

Det har bara gått tre dagar sedan den misstänkta terrorattacken i Åbo och nätet fylls redan nu av videor, kommentarer och åsikter som egentligen bara sprider det hat och den rädsla som terroristerna är ute efter att skapa. Men hur ska vi bete oss på sociala medier vid krissituationer? Det är lätt att gilla något du i affekt håller med om på nätet.

Cornucopia - 05 mar 18 kl. 14:15

SVT fälls av Granskningsnämnden för fake news i samband med terrordådet på Drottninggatan

SVT har nu fällts av den sk Granskningsnämnden för att ha sänt fake news i samband med terrordådet på Drottninggatan, och påstått att det skulle skett skottlossning. Fällningen ger förstås inga som helst konsekvenser annat än en ett papper från nämnden.
Arkivbild.

Cornucopia - 15 jul 16 kl. 10:52

Redaktionell linje angående terrordåd

Angående terrordådet i Nice, kan det vara bra att formulera ner min informella redaktionella linje jag har angående terrordåd här på redaktionen.
Malmöpiketens Sandkatt. Numera överförd till polisens bombgrupp pga anledningar.

YLE - 19 aug 17 kl. 11:59

Terrorforskare: Inte oväntat att knivdådet utreds som terrordåd

Terroristforskare Mats Fridlund vid Aalto-universitetet är inte överraskad av att polisen utreder fredagens knivdåd i Åbo som en terrorattack. Det är i såfall det första islamistiska terrordådet i Finland - men inte det första terrordådet i Finland. Hur kommenterar du att det utreds som terrorism?

YLE - 02 nov 16 kl. 10:08

Okej att filma i klassrummet och sprida innehållet på webben

Det är tillåtet att filma i klassrummet och även att distribuera filmer på nätet. Så säger lagen. Klassrummet är en offentlig plats och läraren utför en offentlig gärning.

YLE - 14 nov 15 kl. 17:04

Ärkebiskop Mäkinen: Om rädslan vinner, vinner de som gjorde terrordåden

Evangelisk-lutherska kyrkans ärkebiskop Kari Mäkinen är precis som många andra nedstämd med anledning av offren för terrordåden i Paris och för deras anhöriga. - Dåden gjorde mig stum inför människans grymhet, konstaterar ärkebiskopen i ett pressmeddelande. Enligt Mäkinen berör dåden hela Europa och därmed också finländare.

Skånskan - 10 maj 18 kl. 06:00

”Den svåraste film jag gjort”

I en enda tagning följer den norska filmen Utøya 22 juli huvudpersonen Kaja minut för minut under Anders Bering Breiviks terrorattentat mot norska Arbeiderpartiets ungdomsförbunds läger på Utøya.
– Många av de överlevande från Utøya har varit med under filmprocessen och när man har sett deras ansikte varje morgon vet man att det här är för deras skull, för att få deras historia berättad så noga som möjligt, säger filmens regissören Erik Poppe.Fler kommande filmatiseringar kring terrorattentatet den 22 juli i oslo och på Utöya:
Den brittiska regissören Paul Greengrass (som tidigare gjort filmer om verkliga händelser som Oscarsnominerade United 93 om terrorattackerna i USA 2001 och Bloody sunday) gör en spelfilm för Netflix baserad på den norska

Skånskan - 23 jan 17 kl. 08:00

Skånsk film om överlevare

Emerich Roth är 92 år och en av de sista överlevarna av och vittnet om Förintelsen. Med filmen Emerich – vägen, valet och kärleken vill Ingrid Ohlsson föra hans ord och upplevelser vidare till kommande generationer. Den 25 januari, två dagar före Förintelsens minnesdag får filmen världspremiär på Jarl Kulle Scenen i Ängelholm.

YLE - 19 mar 17 kl. 20:00

"Finlandssvensk film behöver en Messias"

Finlandssvensk filmproduktion kämpar för sin överlevnad. Det finns både teknik och utbildning för att göra film på svenska i Finland, men kampen om pengarna är hård. Jan-Olof Svarvar har 25 års erfarenhet av filmbranschen.

Fler nyheter från P3

P3 - 16 timmar sedan

50 procent av de unga väljarna känner sig oinformerade inför EU-valet

59 procent av de unga väljarna känner att de har dålig koll inför EU-valet. Det visar en Novus-undersökning som vi har beställt. En som vill ändra på det är 28-åriga Dalia Ibrahim..

P3 - Igår: 12:50

Annonsörer bojkottar Facebook

Facebook raderade 1,5 miljoner uppladdningar inom 24 timmar efter terrordådet..

P3 - Igår: 06:00

Hoppade av gymnasiet: "Fick inte den hjälpen av skolan"

Sjukdomsbesvären under gymnasiet blev för svåra. Med några månader till studenten hoppade Kaouthar Oufares av. Hon är en av 25 procent som inte fullföljer skolan eller går ut med ofullständiga betyg..

P3 - I förrgår: 16:00

Så jobbar kommunerna för att stoppa utflyttningen

Luleå har Norrbottens yngsta befolkning och Överkalix har den äldsta landet. I ena kommunen växer invånarantalet och i den andra sjunker det..

P3 - I förrgår: 12:00

De är unga i kommunen med landets äldsta befolkning

Kommunen med landets högsta medelålder är Överkalix. Trots utflyttning och ekonomiska besvär finns unga på orten. Två unga stockholmare har nyligen tagit över matbutiken..

P3 - I förrgår: 06:00

Minussiffror 22 år i rad – då lämnar unga staden

På samma tid som Sverige vuxit med 2,8 miljoner invånare har Norrbotten vuxit med 250 personer. Till Luleå är in- och utflyttningen som störst bland de i 20-årsåldern..

P3 - 18 mar 19 kl. 16:00

Svensksyrier vill att IS-återvändarna straffas

Åsikter om hur man ska hantera de européer som har krigat för IS är delade. Rama Al- Mett från Göteborg tycker att de måste ställas inför rätta..

P3 - 12 mar 19 kl. 06:00

KO granskar 15 spelbolag

På två månader har Konsumentombudsmannen inlett fler granskningar än under hela förra året..

P3 - 08 mar 19 kl. 06:00

Fredsförhandlingar oroar afghanska kvinnor

Ideella organisationer oroliga för att kvinnors rättigheter ska förhandlas bort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.