BT > Nyheter

Thursday, 21 March, 17:00

Liknande nyheter

Taggar: Lilla, debutantpriset, 2019, Alldeles, Tyst
BT - 24 feb 11 kl. 22:56

Madeleine Vägnelid vann Lilla debutantpriset

Madeleine Vägnelid vann Lilla debutantpriset med sin novell ?Pojken?. ?

BT - 10 dec 14 kl. 10:04

Dags att skicka in ditt bidrag till Lilla Debutantpriset 2015

4 frågor till Krister Persson, som håller i BT:s novelltävling Lilla Debutantpriset. Vad är Lilla Debutantpriset? – Det är en novelltävling som Borås Tidning utlyser varje år.

BT - 15 jan 11 kl. 09:29

Lilla Debutantpriset

För fjärde året i rad delar Borås Tidning också ut Lilla Debutantpriset. .

BT - 16 feb 12 kl. 14:01

Lilla debutantpriset avgjord

BT:s novelltävling Lilla debutantpriset är avgjord. Juryn har läst alla 80 bidrag och vaskat fram tre vinnare. ?

BT - 27 feb 17 kl. 09:04

Lilla Debutantpriset: Ung kvinna

Mitra Mavizi, 17, från Borås tog hem tredje pris i Lilla Debutantpriset 2017. Hennes novell heter Ung kvinna..

BT - 13 mar 17 kl. 01:00

Lilla Debutantpriset 2017 - här är vinnarnovellen

Nilasaama Azimi, 18, från Borås, vann första pris i Lilla Debutantpriset med novellen "Mirakel". I normala fall rättar vi stavnings- och språkvariationer i BT, i debutantnoveller såväl som i vanliga artiklar..

BT - 03 jan 18 kl. 17:00

Juryn om Lilla debutantpriset: ”Skriv från hjärtat”

31 januari är sista dagen för gymnasieungdomar att skicka in sin novell till Lilla Debutantpriset som avgörs 19 februari. BT pratade med jurymedlemmen Annika Koldenius för att få lite tips..

BT - 01 apr 18 kl. 10:00

Det här är vinnarnovellen i Lilla Debutantpriset

Jolina Petrén, 17 år, från Skene tog hem förstapriset i Lilla Debutantpriset med en novell utan titel..

BT - 11 jan 19 kl. 20:48

Juryns tips inför Lilla Debutantpriset: ”Skriv så ärligt du kan”

28 januari är sista dagen för ungdomar att skicka in sin novell till Lilla Debutantpriset, som presenteras den 21 februari. BT talade med jurymedlemmarna Annika Wall och Hanna Nordlander för att få lite tips. .

BT - 21 feb 19 kl. 21:50

Klara vann Lilla Debutantpriset: ”Ämnet är viktigt”

Om du bara log lite heter Klara Sävenlunds novell som under gårdagskvällen tog hem Lilla debutantpriset. Juryn motiverade: ”Den tar fasta på vardagssituationen och vad som händer i huvudpersonens känslor när männen försvinner”..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Nakd använder butiksdöden – ska locka unga till köpcentren

De tillfälliga popup-butikerna kan bli permanenta när e-handelsbolaget Nakd pratar om en fysisk expansion. Grundare Jarno Vanhatapio tror att deras koncept kan trotsa butiksdöden..

BT - 15 minuter sedan

Nya läkarutbildningen skjuts upp

Starten för den nya läkarutbildningen skjuts upp ett år, rapporterar Dagens Medicin. Från början var förslaget att nya sexåriga utbildningen skulle vara på plats hösten 2020.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Örgryte flyttar seriepremiär

Superettanlaget Örgryte tvingas byta arena för sin seriepremiär hemma mot Norrby nästa lördag. Anledningen är att Gamla Ullevis hybridgräs bedöms vara ospelbart. I stället flyttas fotbollsmatchen till närliggande Ullevi.

BT - 30 minuter sedan

Elfel stoppade flygtrafiken på Arlanda

Ett kort avbrott i kraftförsörjningen till Arlandas ledningscentral gjorde att inga plan kunde lyfta eller landa under torsdagseftermiddagen. Avbrottet inträffade strax efter halv fyra och varade i knappt 15 minuter enligt Per Fröberg, presskommunikatör på Luftfartsverket.(TT).

BT - 45 minuter sedan

45-årig basebollikon lägger av

Den 45-åriga basebollstjärnan Ichiro Suzuki avslutar som väntat elitkarriären. Japanen meddelade den illa dolda hemligheten efter Seattle Mariners andra match mot Oakland Athletics i säsongsöppningen av den nordamerikanska proffsligan MLB.(TT).

BT - 1 timme sedan

Linus Gårdfeldt skriver underhållande antipoesi och metadikt

Poeten Linus Gårdfeldt är tillbaka med en ny samling. Hans dikt om ekologisk medelklass, urban hemslöjd, och generiska helskägg roar recensenten Jan Karlsson..

BT - 1 timme sedan

Vakter löser stök på biblioteket

Högljudda ungdomar har skapat oro på biblioteket i Svenljunga. Vissa dagar har personalen behövt kalla på ordningsvakter..

BT - 1 timme sedan

Frölunda förlänger med målvakt

SHL-laget Frölunda har två målvakter som har fått dela på ansvaret den här hockeysäsongen: Johan Mattsson och Johan Gustafsson. Båda har dessutom suttit på utgående kontrakt, men nu har Göteborgslaget förlängt med en av dem: 26-årige Mattsson. Han har skrivit på för de kommande två säsongerna.

BT - 1 timme sedan

Metoo-låt får musikvideo

Med låten "Vad dom än säger" höjde kvinnliga artister för ett år sedan sina röster tillsammans i ett konstnärligt upprop för metoo. Hela 56 artister från en mängd olika musikgenrer medverkade, bland andra Kajsa Grytt, Shirley Clamp, Sarah Riedel och Sonja Aldén.(TT).

BT - 1 timme sedan

Solidium minskar SSAB-innehavet

Den finska statens ägarbolag Solidium drar ned på innehavet av aktier i ståltillverkaren SSAB, meddelar Solidium efter en extra bolagsstämma i Helsingfors. Ägandet i kemiföretaget Kemira och ståltillverkaren Outokumpu reduceras också.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.