DN > Utrikes

Thursday, 21 March, 08:44

DN - 15 mar 19 kl. 15:44

Småskaliga företag hoppet för ökad framtidstro i SenegalVarannan invånare i Senegal i Västafrika skulle lämna landet om de kunde. Drömmarna om Europa handlar om jobb, pengar och en bättre framtid. Hundratusentals är beredda att göra den livsfarliga resan över Medelhavet. På landsbygden är förhoppningen att småskaliga företag i byarna ska öka framtidstron och förutsättningarna att bo kvar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Senegal, Västafrika, Europa, Medelhavet

Dela artikeln

311 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småskaliga, företag, hoppetför , ökad, framtidstroi , Senegal
YLE - 06 feb 17 kl. 04:00

I finländska företag får man inte misslyckas

Ledarstilen inom finländska företag uppmuntrar inte de anställda till att pröva sig fram och lära sig av sina misstag. Det visar en färsk enkätundersökning av konsultföretaget Talent Vectia. Enligt undersökningen upplever fyra av tio anställda, 39 procent, att de inte får misslyckas i sitt arbete.

Sydsvenskan - 15 mar 16 kl. 09:53

Det är vi som är hoppet!

På söndag är det Vårdagjämning. Ett sånt vackert ord. Tänk vilka förhoppningar det rymmer.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nationellt elnät kan bli småskaliga kraftverks batteri

Elkraft på tillgodokonto. Det kan bli verklighet för att stimulera företag och privatpersoner att skaffa sig små, lokala kraftkällor.
?

NT - 11 jul 13 kl. 08:52

Taxa drabbar småföretag

I februari i år klubbade Valdemarsviks kommunfullmäktige en höjning av taxan för livsmedelskontroll. Småskaliga livsmedelsproducenter uppger nu att höjningen slagit hårt mot verksamheten..

Västerbottens Folkblad - 13 maj 18 kl. 19:00

[PLUS] ”Det är ett bra sätt för mindre företag”

Att tillåta gårdsförsäljning av alkohol skulle ge ett lyft för småskaliga producenter. Det menar....

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 06:30

Det är roligt nästan jämt ?

Foto: Ronnie Smith
Det småskaliga fisket runt våra kuster måste få hjälp att överleva. Det menar Monia Svensson, vice ordförande i Ålakademin, som konstaterar att av 34 motioner som rörde fiske under 2012, avslog riksdagen samtliga.
Våra riksdagspolitiker var flitiga med att lämna in motioner under allmänna motionstiden 2012, närmare bestämt 3 245 motioner, av dessa berörde 34 motioner yrkesfisket.

SmålandsPosten - 05 sep 14 kl. 07:11

Ett matland i ruiner om Socialdemokraterna tar makten

För att stärka och utveckla hela det svenska jordbruket?–?både det småskaliga och det storskaliga, det ekologiska och det konventionella?

BT - 16 okt 13 kl. 08:23

Var åttonde människa är undernärd

I dag, den 16 oktober, vill vi uppmärksamma den internationella världslivsmedelsdagen, eller som den ofta kommit att kallas i Sverige ? världshungerdagen. Vi påminns idag om att var åttonde människa på jorden är undernärd och kväll efter kväll måste lägga sig hungrig.

SmålandsPosten - 20 maj 14 kl. 06:51

Miljön och människorna känner inga gränser

För att säkra skyddet av miljö och biologisk mångfald – och för att minimera mängden gifter som människor utsätts för i sin vardag – vill Miljöpartiet att EU ska ha en offensiv miljö- och naturvårdspolitik, skriver Cheryl Jones Fur (MP) språkrör för MP Kronoberg och kandidat till EU-parlamentet. Ett välkommet vårtecken är flyttfåglarnas återkomst varje år. Efter den långa mörka årstiden är det upplyftande att återigen få höra tranornas rop och lövsångarens avslappnande sång.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Per M: Utan nyckel i påträngande situation

Kåseri. När mördarhunden och jag gick den långa nattpromenaden och glömde en viktig sak..

DN - 1 timme sedan

”Norges månlandning” kraschade – ur askan reser sig något större

Världens största testcenter för att fånga in koldioxid ligger i Mongstad på norska västkusten. Hit reser experter och företag från USA, Kina, Kanada, Australien och andra länder för att studera hur utsläppen av växthusgaser ska kunna tämjas..

DN - 1 timme sedan

Grafik: Så lagras koldioxiden – kilometer under norska havsbotten

Hur får man egentligen koldioxid från fabriker långt borta att lagras i Norges berggrund – flera tusen meter under havsbotten?  Så här. DN:s grafik visar hur anläggningen i Nordsjön ska fungera.

DN - 1 timme sedan

Så ska Norge bli världsledande på att lagra koldioxid

Norge satsar för att bli världsledande på att fånga in koldioxid som ska lagras i berggrunden under havet. I framtiden kan Sverige exportera utsläpp dit – ett projekt är redan igång..

DN - 1 timme sedan

Lindström sätter punkt efter lång resa: ”Slutar inte när det är hopplöst”

Ett tag kände han att han inte räckte till. Men när OS-guldmedaljören Fredrik Lindström i helgen lämnar skidskyttecirkusen är Sverige tillbaka som toppnation.  Veteranen har varit med på hela resan.

DN - 2 timmar sedan

Bebis smittad av ebola i miljonstad

Vårdmyndigheter i Kongo-Kinshasa har bekräftat att ett sex månader gammalt spädbarn smittats av ebola i staden Bunia, med nästan en miljon invånare..

DN - 3 timmar sedan

Nya Zeeland stoppar vissa vapen

Nya Zeeland förbjuder med omedelbar verkan försäljningen av automatkarbiner och halvautomatiska vapen av militär typ..

DN - 9 timmar sedan

Erik de la Reguera: Brexit – fem saker som kan hända nu

LONDON. Theresa May tycks ha begått ett stort strategiskt misstag – vid sämsta tänkbara tidpunkt. Trots att Storbritannien just har ansökt om ett uppskjutet EU-utträde står landet nu närmare en kaotisk, avtalslös Brexit än någonsin tidigare..

DN - 10 timmar sedan

Svenska Rolfö målskytt i Champions League

I går – uttagen i en svensk landslagstrupp. I dag – bortamålskytt i en Champions League-kvartsfinal efter knappt två minuter på planen. Det går bra nu för Fridolina Rolfö..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.