Nyteknik > Teknik

Tuesday, 26 March, 16:01

Nyteknik - 15 mar 19 kl. 15:35

Tesla-jämförelse: Det här skiljer Model Y från Model 3Teslas nya Model Y må vara en suv, men fordonet bygger på den mindre elbilen Model 3. Vad skiljer bilarna åt? Ny Teknik har gjort en sammanställning utifrån de få fakta som är kända i dagsläget..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Model, Teknik

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tesla-jämförelseDet här , skiljer, ModelY från , Model3
Dagens PS - 24 jan 19 kl. 13:58

Analys: Tesla nära fiasko med Model 3

Tesla har sålt färre Model 3 än väntat i USA. Om efterfrågan på den europeiska och asiatiska marknaderna inte blir tillräckligt stort så riskerar modellen att floppa. Det skriver Di i en analys.

Cornucopia - 31 jan 19 kl. 09:21

Ökad omsättning och kassaflöde för Tesla

Tesla lämnade sitt bokslut för 2018 och kvartalsrapport för fjärde kvartalet igår efter börsens stängning. Omsättningen ökade, och kassaflödet förstärktes ytterligare, men aktien ska tydligen fallit i efterhandeln eftersom bokförd vinst gick ner.Dagschart Tesla-aktien, fram till stängning innan bokslutet.

SvD - 09 feb 17 kl. 08:33

Tesla börjar bygga hajpade Model 3

Teslas hett emotsedda folk-elbil Model 3 går i "pilotproduktion" om bara någon vecka, säger källor inom det amerikanska företaget till Reuters..

Cornucopia - 04 apr 18 kl. 12:09

Tesla rekylerade upp på positiva nyheter - nådde nästan produktionsmålen, inget kapitalbehov

Tesla (NASDAQ:TSLA) rekylerade upp igår efter att raset i aktien tagit några dagars relativ paus. Man nådde nästan uppsatta produktionsmål för massmarknadsbilen Tesla Model 3 och VD:n Elon Musk sade att man därmed inte behöver någon ytterligare finansiering under året annat än sedvanliga transaktionskrediter.
Dagschart Tesla-aktien.

Cornucopia - 27 nov 18 kl. 14:15

Foton: Tesla Model 3 nu i Göteborg

Teslas marssmarknadssedan Model 3 finns nu i Teslas utställningshall vid Brunnsparken i centralaste Göteborg.  Samtidigt sparkar nu General Motors 14 000 pers för att ingen vill köpa deras sedaner (de har köpt Model 3 istället). Istället ska man satsa på elfordon och autonom körning.

Cornucopia - 11 aug 18 kl. 17:57

Tesla Model S har 48% av svenska bilmarknaden i prissegmentet

Telsas premiumsedan Model S har ensamt 48% av den svenska bilmarknaden i sitt prissegment än så länge i år. Uppenbarligen har svenskar i denna kredit- och köpkraftzon en stark tilltro till Tesla. När du inte har råd med en Tessla.

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 15:29

Premiär för Tesla Model Y

Bara några dagar efter att Tesla Model 3 börjat levereras till de svenska kunderna, presenterar elbilstillverkaren ytterligare en modell som fått beteckning Model Y. Det handlar om en crossover baserad på Model 3 och blir därmed den fjärde modellen från Tesla. Model Y är en hatchback med betydligt bättre bagageutrymme än Model 3.

Cornucopia - 04 maj 18 kl. 17:10

Tesla fortsätter leverera - men alltjämt högt värderad

Teslas kvartalsrapport kom in bättre än förväntat, men efter att VD:n Elon Musk sagt åt investerare som inte tål volatilitet att sälja aktien föll aktien hårt, men mindre än vid tidigare ras. Överlag verkar Musk ha tröttnat på de i hans ögon orättfärdiga angreppen på bolaget. Man ska samtidigt komma ihåg att Tesla är det mest blankade bolaget i USA och det finns alltså starka krafter som vill snacka ner kursen för att kunna köpa tillbaka och stänga sina blankningar.

Cornucopia - 14 jun 18 kl. 07:50

Tesla upp 36% sedan tjatet om konkurs

Tesla fortsätter leverera medan blankarna blöder ur alla kroppsöppningar. Sedan försöken att genom media prata ner den blankade aktien toppade i april har aktien stigit med 36%. Bland annat har beskedet om att man kommer gå med vinst någon gång under andra halvåret upprepats, vinstmarginalen per såld Model 3 ser enligt tysk analys ut att vara 75%, produktionsmålet på 5 000 Model 3 i veckan till sista juni ser ut att nås och man sparkar nu 9% överflödig personal sedan den till 95% automatiserade produktionslinan nu är igång hela vägen.

Cornucopia - 04 jan 18 kl. 16:31

Tesla reviderar ner produktionsprognosen för Model 3

Tesla reviderade ner sin sk guidning för årsproduktionen av Model 3 under 2018 till 80 000 fordon. Därmed är det tveksamt om det alls kommer levereras bilar till Sverige i år, även om det fortfarande står "slutet 2018" om man går in och kontrollerar skattad leverans på sin reservation. Aktien faller på börsen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Upphovsrättsbeslut oroar Internetexpert: ”Förlitar sig på lösningar som inte finns”

Även oberoende experter är oroliga för vilka konsekvenserna blir av det upphovsrättsdirektiv som EU-parlamentet nu röstat igenom..

Nyteknik - 1 timme sedan

BMW:s tre Tesla-utmanare vintertestas i Arjeplog

De tre elbilarna ska lanseras med start nästa år. Nu vintertestar BMW prototypernas batterier och elmotorer i svensk vinter..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Det här företaget ger unga sex till tolv veckors semester

Ett företag i Australien erbjuder sina anställda sex till tolv veckors livssemester varje år för att resa, arbeta deltid eller bara njuta av ledighet..

Nyteknik - 2 timmar sedan

”Helt fel väg för en hållbar fordonsflotta”

REPLIK. Bil Swedens förslag att smeta ut malus-skatten att gälla även äldre bilar skyfflar bara över kostnaden till den som köper begagnat, skriver Heléne Lilja på Motormännen..

Nyteknik - 2 timmar sedan

EU-parlamentet röstar ja till stärkt upphovsrätt

EU-parlamentet säger ja till det omdiskuterade förslaget om stärkt upphovsrätt på nätet..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Här är Apple TV Plus – och ytterligare tre nyheter

Ett kreditkort och tre nya tjänster. Det var var Apple presenterade under måndagens event..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Hitta rätt kompetens med Ny Teknik

Just nu har vi ett specialerbjudande på Ny Teknik som du inte vill missa om du står i begrepp att rekrytera ingenjörer..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Omröstning i dag om copyrightdirektivet – det här handlar striden om

Slutspurten är här i kampen om nya upphovsrättsregler på nätet. Vinner ”upphovsrättssidan” eller ”rädda internet-sidan”?.

Nyteknik - 6 timmar sedan

Därför måste bilindustrin skapa ett etiskt batteri

Amnesty varnar för barnarbete i koboltgruvor och litiumbrytning på urinvånares mark. Därför vill Nordic EV Summit se ett etiskt bilbatteri inom fem år.     .

Nyteknik - 7 timmar sedan

Nytt robotförsvarssystem testat i USA

USA meddelar att militären har utfört ett lyckat test av ett robotförsvarssystem som ska kunna stoppa en interkontinental robot..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.