Nyan > Svenskfinland

Friday, 22 March, 11:11

Nyan - 15 mar 19 kl. 15:40

Ros och ris för nya sociallagenÅlands Handikappförbund, med cirka 4 700 medlemmar, är positivt till förslaget till ny socialvårdslagstiftning. Men kommunerna befarar att tidtabellen är alltför snäv och att kostnaderna ökar.
Totalt lämnades 41 remissvar in. Kommuner och intresseorganisationer har under den senaste tiden haft fullt upp med att gå igenom förslaget tilll ny socialvårdslag – en av flera förnyade lagar – som landskapsregeringen sänt ut på remissrunda.. Efter att tiden förlängdes var det till slut så många som 41 remissinstanser som gav utlåtande.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Handikappförbund, Handicampens, Susanne Broman, Nya Åland, TEXT, Orre, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rosoch , risför nya , sociallagen
YLE - 12 aug 16 kl. 03:52

"Taggade" socialdemokrater får ris och ros

Socialdemokraterna vill utmana regeringen och utgöra ett klart alternativ. Hur stor tyngd partiets spelöppningar får återstår att se. På turnén i Kuopio- och Joensuutrakten fick partiledningen både ris och ros.

Dagensanalys.se - 24 sep 16 kl. 16:35

Veckans kundcitat – Läsarna delar ut Ris & Ros till redaktionen

Målet med Dagensanalys.se är att vi vill vara er bästa digitala trenspanare. Vi arbetar med att publicera heta nyheter, genomföra spännande intervjuer, bevakar storslagna event, delar med oss av tips och guider – så att du  ska bli ännu bättre i din digitala marknadsföring.

NSD - 18 jan 11 kl. 14:06

Både ris och ros för LTU:s lärarutbildningar

Det blev både ris och ros från tillsynsmyndigheten Högskoleverket för ansökningarna från LTU, Luleå tekniska universitet, om att få examinera ämneslärare. - Mest ros...med undantag för tre små taggar som vi förhoppningsvis kommer att klippa bort i mars, säger Inger Bergström, LTU..

Politikerbloggen - 03 mar 11 kl. 16:28

RIS OCH ROS S kritiserar helheten i uppgörelsen

KRITISERAR HELHETEN. Socialdemokraterna ger regeringens uppgörelse med Miljöpartiet både ris och ros. - Vi är kritiska till att man inte berör frågan om det gemensamma solidariska ansvaret för flyktingmottagandet, säger Fredrik Lundh Sammeli (S), migrationspolitisk talesperson.

Sydsvenskan - 23 jun 11 kl. 06:24

Ris och ros efter Obama-tal

USA:s president Barack Obama får både ris och ros för beskedet att 33 000 soldater ska tas hem från Afghanistan. "Vad presidenten borde tala om för oss är hur och när han kommer att ta hem alla soldater", säger en kritiker.
Obama tillkännagav tillbakadragandet i ett tv-sänt tal från Vita huset på onsdagen.

BT - 23 jun 11 kl. 04:01

Ris och ros efter Obama-tal

USA:s president Barack Obama får både ris och ros för beskedet att 33 000 soldater ska tas hem från Afghanistan.
- Vad presidenten borde tala om för oss är hur och när han kommer att ta hem alla soldater, säger en kritiker.
Obama tillkännagav tillbakadragandet i ett tv-sänt tal från Vita huset på onsdagen.

UNT - 23 jun 11 kl. 03:50

Ris och ros efter Obama-tal

USA:s president Barack Obama får både ris och ros för beskedet att 33 000 soldater ska tas hem från Afghanistan.-Vad presidenten borde tala om för oss är hur och när han kommer att ta hem alla soldater, säger en kritiker..

NSD - 23 jun 11 kl. 03:50

Ris och ros efter Obama-tal

USA:s president Barack Obama får både ris och ros för beskedet att 33 000 soldater ska tas hem från Afghanistan..

NT - 23 jun 11 kl. 03:50

Ris och ros efter Obama-tal

USA:s president Barack Obama får både ris och ros för beskedet att 33 000 soldater ska tas hem från Afghanistan..

UNT - 02 maj 12 kl. 11:10

Ris och ros till medborgarservice

För drygt fem år sedan invigdes Medborgarservice under fältropet en väg in ? och som något av hjärtat i Tierps nya kommunala organisation. Sedan dess har myndigheten fått en del ris, mycket ros och väckt intresse ända i Kina..

YLE - 18 jun 12 kl. 16:06

Samlingspartiet får ris och ros

Samlingspartiet får både ris och ros för sina språkpolitiska ställningstaganden på partikongressen i Rovaniemi på veckoslutet. Partiordförande, statsminister Jyrki Katainen och den övriga partiledningen satte sin trovärdighet på spel då de under debattens gång försvarade den obligatoriska svenskundervisningen i skolorna. Ställningstagandet för skolsvenskan och tvåspråkigheten får beröm av både Svenska Folkpartiets partiordförande Carl Haglund och de finlandssvenska socialdemokraternas ordförande Steven Frostdahl.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Paf får anmärkning av spelinspektionen

Paf har varit obligatoriskt anslutna till självavstängningsregistret Spelpaus.se sedan i början av året. Trots det kunde flera personer som registrerat sig på Spelpaus spela på Pafs sajter.

Nyan - 1 timme sedan

Prisvinnande smörkyl snart till salu

Smörkylen Buttercup, förra årets vinnare av innovationstävlingen Skraknästet, finns i handeln inom kort. – Vi är kinkiga så vi vill ha perfekta delar som passar ihop ordentligt, säger Johan Rothberg, en av ägarna till företaget Noginvest som ligger bakom Buttercup. Buttercup ska tillverkas av Inpex Ab i Norrböle.

Nyan - 1 timme sedan

Narkotikafall i hovrätten

Är det möjligt att se på en person om hen har tagit en mindre mängd narkotika och utifrån det bedöma personens körförmåga? .

Nyan - 3 timmar sedan

Nya supporterklubben redo

FOTBOLL. När IFK spelar sin första match i årets finska liga gör man det med en ny supporterklubb i ryggen. .

Nyan - 3 timmar sedan

Slottsbron renoveras

Slottsbron vid Kastelholms slott ska renoveras och är avstängd för trafik från den 1 april till den 31 maj. – Besökare till besöksmål i närheten av bron, såsom Kastelholms slott, Jan Karlsgården och Smakbyn, hänvisas till Tosarbyvägen för infart till området, meddelar landskapet. Redan nu och fram till den 1 april inleds förbättringar av vägen vid Slottsbron och under tiden kan framkomligheten vara begränsad.

Nyan - 5 timmar sedan

Air Leap lovar bot och snar bättring

Landskapsregeringen har betalat mindre än normalt till Air Leap för flygtrafiken mellan Stockholm och Mariehamn i januari och februari på grund av förseningar och inställda avgångar. .

Nyan - 15 timmar sedan

Se bilder från kvällens DunderSMÅ och DunderLITEN

Det bjöds på show av Dunderdansarnas yngsta grupper i Alandica i går kväll – och ett smakprov inför den kommande ”stora” Dundershowen. .

Nyan - 16 timmar sedan

Permakultur – en hållbar helhet

De ympar, skapar nätverk, byter fröer och komposterar. I studiecirkeln i permakultur handlar det dock inte bara om odling, utan om välmående i allmänhet. .

Nyan - 17 timmar sedan

Tusentals väntar på nya ID-kort

Det kan ta upp till fyra veckor att få ett nytt ID-kort. Det uppger kansliet för tillståndsärenden på Polisen i Mariehamn. Anledningen är anstormningen av sökande efter att vanliga körkort slutat att gälla som giltig ID-handling.

Nyan - 18 timmar sedan

Dagsböter för överhastighet

En man i 30-årsåldern döms till dagsböter på 748 euro för äventyrande av trafiksäkerheten. Det var i oktober 2018 som han körde 127 kilometer i timmen på en 90-sträcka i Jomala. Mannen erkänner brottet och får betala en brottsofferavgift om 40 euro till staten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.