YLE > Finland

Wednesday, 20 March, 18:30

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Saga och William var Svenskfinlands populäraste förnamn 2018 - Finns ditt namn med på listan?

Befolkningsregistercentralen har gått ut med listan över de populäraste namnen 2018..

YLE - 1 timme sedan

Takstolar har gått av - Ekenässkolas gymnastiksal ur bruk åtminstone till hösten

Det kommer att dröja till hösten eller längre innan gymnastiksalen i Seminarieskolan i Ekenäs kan tas i bruk igen. Två takstolar hade gått av. Det var därför taket bågnade..

YLE - 1 timme sedan

Berguvsparet trivs i sitt bo på taket - Första kända fallet av en cityuv som häckar i Esbo

Ett berguvspar har börjat häcka på taket av en kontorsbyggnad i Esbo centrum. Honan ruvar äggen i boet, medan hanen håller vakt över gårdsområdet..

YLE - 1 timme sedan

Google krävs på nya miljardbelopp - anses missgynna sin ställning

EU-kommissionen har dömt sökmotorjätten Google till 1,49 miljarder euro i böter för brott mot unionens konkurrensregler. Enligt kommissionen har Google än en gång missbrukat sin dominerande marknadsställning..

YLE - 3 timmar sedan

Personer med synskada vill inte längre åka till huvudstaden för synundersökningar - Raseborgs sjukhus lovar starta poliklinik

Vårdbesöken i Helsingfors är dyra, tidskrävande och tunga för patienterna. Svenska synskadade i Västnyland vände sig till beslutsfattare vid sjukhuset i Ekenäs och i staden för att få vård lokalt..

YLE - 4 timmar sedan

Första domen för sexbrotten i Uleåborg - offret var yngre än tio år

Den första domen har fallit i den uppmärksammande sexualbrottshärvan i Uleåborg. Den 44-årige Muso Asoev dömdes på onsdagen till fängelse för övergrepp på en ännu inte 10-årig invandrarflicka..

YLE - 6 timmar sedan

Åbobon Caroline Koivisto umgås med Unabombers bror David Kaczynski – har skrivit böcker om dödsdömda i USA

Caroline Koivisto i Åbo känner Unabombers bror David Kaczynski och vet vilka helveteskval han har lidit sedan han anmälde sin bror till polisen..

YLE - 5 timmar sedan

Samlingspartiet föreslår ny vårdmodell på kommunbasis

Samlingspartiet lade på onsdag fram sin egen modell för en genomgripande reform av vårdtjänsterna. Det näst största riksdagspartiet anser att utvecklingen ska ske på kommunbasis, precis som nu är fallet..

YLE - 6 timmar sedan

Strindberg gånger två i teaterlinjens slutproduktion på Tryckeriteatern

Årets uppsättning av Västra Nylands folkhögskolas teaterlinje är en sammanslagning av två av August Strindbergs verk. Den svenska dramatikerns Fröken Julie tillsammans med Moderskärlek resulterar i pjäsen Midsommarkval..

YLE - 8 timmar sedan

De flesta finländare tar receptläkemedel regelbundet - vi kunde bli bättre på att följa upp medicineringen

Över hälften av alla fullvuxna finländare använder regelbundet minst ett receptbelagt läkemedel. Finlands Apotekareförbund anser att apoteken kunde uppmuntra de här personerna att följa upp och uppnå målet med medicineringen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.