DN > Inrikes

Saturday, 23 March, 10:14

Liknande nyheter

Taggar: StudioDN , Klimatstrejki över tusen , städer
HBL - 06 sep 14 kl. 09:35

Nya säsongen började i Studio HBL

Studio HBL startade höstsäsongen med nya programformat, fräsch inredning och kända ansikten i rutan. Inför hösten piffade Studio HBL upp sig både till det yttre och inre. – Vi förnyade inredningen i studion och riktade om kamervinklarna lite för att ge tittarna ett fräscht perspektiv, säger Studio HBL:s producent Janne Strang, som även välkomnar nygamla redaktören Jeanette "Peppe" Öhman tillbaka som kollega och programledare.

Supermiljöbloggen - 16 mar 19 kl. 14:52

SVT publicerar klimatförnekare samma dag som klimatstrejk

På SVT Opinion lät mediehuset igår publicera en debattartikel skriven av rena klimatförnekare. I ytterligare ett debattinlägg menas att Sverige inte har något ansvar för att minska sina utsläpp och att klimatstrejkarna har en dold agenda.  Samma dag som över 1 miljon ungdomar gick ut på gatorna i över 100 länder för att kräva handling mot den pågående klimatkrisen, valde Sveriges Television att ge utrymme åt rena klimatförnekare.

HBL - 06 okt 14 kl. 12:40

Studio HBL • Ello Ello, var är Kim Jong-un?

I dag lyfter Måndagsexemplaren på hatten för Stefan Löven och den svenska riksdagen som erkände Palestina, och undrar vad som hänt med Nordkoreas unge diktator. Facebooks köp av Whatsapp kommenteras också.  – Jag tror nya Ello också är en tjänst som de göder upp bara för att sälja till Facebook, säger författaren Henri Forss i Studio HBL.

Barometern - 18 sep 13 kl. 13:41

Nordic Club sålt till Wellness Studio

Nordic Club i Kalmar har köpts upp av Wellness Studio Sverige AB.
? Vi ska höja oss flera snäpp, säger platschefen Pelle Ström.

HBL - 06 maj 14 kl. 13:13

Studio HBL • "Det går att skriva djupt om popkultur"

HBL:s blivande kulturchef Fredrik Sonck kommer från en litteratur- och teaterfamilj, och erkänner att musik och bildkonst kanske inte är hans styrkor på kulturfältet. Däremot ser han kultursidornas samhällsengagemang som mycket viktigt.  – Det finns mycket som sker i samhället som kan och bör kommenteras på kultursidorna, säger Sonck i Studio HBL.

HBL - 05 mar 15 kl. 14:42

Studio HBL • "Våldet en nationell skam"

Varför är det så? Vad gör staten, och vad kan vanliga medborgare göra för att motarbeta den här specifikt finländska våldskulturen?  Människorättsorganisationen Amnesty Finland bad inför valet riksdagspartiernas ledning ta ställning till en rad människorättsfrågor.

BT - 18 nov 18 kl. 04:00

Gretas klimatstrejk är värd allt vårt stöd

Konsekvenserna av extremväder är bara en föraning om vad som väntar om vi inte snabbt lyckas minska utsläppen, skriver Pontus Björkman..

Sydöstran - 18 mar 19 kl. 15:00

Allt annat än klimatstrejk i Sölvesborg

I fredags klimatstrejkade miljontals ungdomar världen över, på ca 2000 olika orter i 120 länder. 230 svenska klimatforskare stöder Greta Thunberg och ungdomarna som klimatstrejkar. Sölvesborg demonstrerar i rakt motsatt riktning.

SVT - 31 jul 13 kl. 20:50

21:06: van der Kwast i Aktuellts studio

Riksåklagare Christer van der Kwast gästar Aktuellts studio med anledning av att alla mordåtal mot Sture Bergwall, mer känd som Thomas Quick, lagts ned..

HBL - 03 nov 14 kl. 13:25

Studio HBL • Skatteskvaller och pandadiplomati

– Det var väl ingen särskilt väl hållen hemlighet att Apples vd är gay, sade Måndagsexemplaret Oscar Ohlis, integrationsarbetare och ordförande för föreningen Regnbågsankan. Sexuell inriktining är ju ingen offentlig angelägenhet, men det kan vara bra för en konservativ affärsvärld att konfronteras med saken.  Programledaren Janne Strang gick hårt ut mot idén att importera en panda till djurparken i Ranua, som ligger 100 km söder om polcirkeln.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Turist försökte smuggla sövd orangutang i väska

En rysk turist har gripits i Indonesien när han försökte smuggla ut en drogad orangutang i en väska. Han riskerar nu fem års fängelse..

DN - 1 timme sedan

Kronofogden har utmätt miljoner från Metros konton

Delar av gratistidningen Metros skatteskulder på cirka nio miljoner kronor drevs in i veckan. Sammanlagt 2,8 miljoner kronor som fanns på mediebolagets bankkonton konfiskerades, enligt Expressen..

DN - 2 timmar sedan

Allt svårare situation i flyktinglägret al-Hol

Samtidigt som offensiven mot IS-jihadisternas sista fäste al-Baghuz går mot sitt slut, har situationen i flyktinglägret al-Hol i norra Syrien blivit allt svårare. Det berättade ICRC:s ordförande Peter Maurer på en pressträff i Beirut på fredagskvällen..

DN - 2 timmar sedan

Björn Wiman: Vi berörs lika mycket som barnen, eftersom vi älskar dem

Alla föräldrar vill lämna över en bättre värld till sina barn. Det är denna instinkt som klimatkrisen ställer på sin spets – och det är därför den berör oss lika djupt som barnen, skriver Björn Wiman..

DN - 3 timmar sedan

Utredningarna mot Trump som tar vid när Mueller är klar

Robert Muellers utredning är inte den sista juridiska utmaningen för Donald Trump. När Mueller är färdig tar en rad nya utredningar vid, i delstaterna New York och New Jersey. Det kan bli betydligt svårare för Trump och hans medarbetare att värja sig mot dessa..

DN - 3 timmar sedan

Helikopterjakt efter inbrottstjuvar i Kungsängen

En livsmedelsbutik i Kungsängen utsattes under natten till lördagen för inbrott. Tre personer greps efter en helikopterinsats av polisen..

DN - 3 timmar sedan

Robert Mueller – den särskilda utredaren som skyr offentligheten

I ett land där Vita huset kämpar för att upplösa gränsen mellan sanning och lögn har Robert Mueller blivit symbolen för sanningslidelse och byråkratisk beständighet. 74-årige Robert S Mueller III utstrålar vattenkammad disciplin och militärisk pondus. Men varför har han envisats med att vara så osynlig?.

DN - 4 timmar sedan

Warner ger skivkontrakt till algoritm

Warner Music Group har som första stora skivbolag gett ett skivkontrakt till en algoritm. Det är den tyska musikappen Endel som kontrakterats för att ge ut 20 album bara i år, enligt The Guardian..

DN - 4 timmar sedan

Flera döda i kinesisk bussbrand

Minst 26 personer har dött och 30 har skadats sedan en turistbuss fattat eld i Hunan-provinsen i centrala Kina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.