Blekinge Läns tidning > Nyheter

Tuesday, 26 March, 15:07

Liknande nyheter

Taggar: Reserverarsig mot , beslutom , kyld, mat
Sydsvenskan - 11 okt 11 kl. 06:30

Kyld mat sparar tid

Kyld färdiglagad mat har blivit allt synligare i livsmedelsdiskarna. Rätt­er som ska smaka som resta?
Kyld färdiglagad mat har blivit allt synligare i livsmedelsdiskarna.

Skånskan - 06 mar 19 kl. 15:00

Gamla och sjuka får kyld mat från i höst

HÖRBY I september börjar kommunen servera kyld mat till 150 äldre och sjuka som bor i eget boende. Tanken är att de själv ska värma maten. Men om det behövs får de hjälp av hemtjänsten.

Skånskan - 12 mar 19 kl. 12:30

Rasar mot planerna på kyld mat till gamla

HÖRBY Socialförvaltningens planer på att köra ut kyld mat till gamla och sjuka som bor i eget boende upprör Gunvor Håkansson (C).
– Jag tycker det är förskräckligt. Jag hade hoppats att vi skulle kunna stoppa detta, säger hon.

Sydöstran - 04 jan 11 kl. 03:00

Fortfarande inget beslut om kyld mat

OLOFSTRÖM Prövotiden gick ut i mitten på december förra året, men det är fortfarande oklart om det ska serveras kyld mat till kommunens pensionärer under 2011.
? Hela utvärderingen är inte klar, jag har sett delar av den, men det är ingenting som jag kan kommentera i nuläget, säger socialchef Thomas Svensson..

Sydöstran - 09 maj 11 kl. 03:00

Försöksprojekt med kyld mat försenas

OLOFSTRÖM Kommunstyrelsen tog för en månad sedan beslut om att ännu ett års försöksverksamhet med kyld mat för pensionärerna.
Tanken var att projektet skulle dra igång till hösten..

Blekinge Läns tidning - 18 maj 16 kl. 19:12

Oenigt beslut om kyld mat för äldre

Avtalet om kyld mat förlängs med ett år. Det beslutet tog en oenig socialnämnd. Moderaterna är kritiska..

Skånskan - 05 feb 19 kl. 15:00

Tillsyn via kameror och kyld mat – här är hela åtgärdspaketet

HÖRBY Färre timvikarier, fjärrövervakning av personer som är i behov av hemvård, och en övergång från varm mat till kyld mat 1-2 dagar per vecka till gamla och sjuka i ordinärt boende.Det är några av de åtgärder som socialnämnden har godkänt för att få ner kostnaderna och hålla budgeten i schack.
– Många av effektiviseringarna skulle vi ha genomfört i alla fall.

Kristianstadsbladet - 19 jan 18 kl. 00:01

Start för kyld mat i hemtjänsten

Omsorgsförvaltningen har inlett ett försöksprojekt gällande kyld mat i hemtjänsten tillsammans med Fazer. Under försöksprojektet kommer brukare i tre av Hässleholms hemtjänstområden från och med mars få hem kyld mat att själva värma, istället för varm mat. .

Sydöstran - 16 okt 18 kl. 11:20

Köp inte in kyld mat till äldre

Sydöstran berättade 12 oktober att äldre inte vill ha kyld mat längre. Trots det fortsätter en viss kommun att köpa in kyld mat till de äldre, .

Kristianstadsbladet - 28 sep 13 kl. 05:00

Sparar miljoner på kyld mat åt äldre


Många äldre får kall mat av hemtjänsten. 32 av 55 kommuner i Västra Götaland och Halland serverar helt eller delvis kyld mat i stället för varm, visar en rundringning av SVT Västnytt.Partille kommun är senaste ut att anamma modellen.

Helsingborgs Dagblad - 28 sep 13 kl. 05:02

Sparar miljoner på kyld mat åt äldre

Många äldre får kall mat av hemtjänsten. 32 av 55 kommuner i Västra Götaland och Halland serverar helt eller delvis kyld mat i stället för varm, visar en rundringning av SVT Västnytt. Partille kommun är senaste ut att anamma modellen.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Vattenfall välkomnar beslutet om Taggen

Beskedet att fullmäktige i Sölvesborg skickar tillbaka yttrandet om Taggens vindkraftspark för återremiss välkomnas av Vattenfalls projektledare Johnny Ståhlberg. ”Då nådde vi i alla fall fram innan det var för sent”, säger han till BLT. .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Kriget i Jemen tvingar barnen till arbete

Dålig ekonomi och brist på mat gör att många barn i det krigshärjade Jemen tvingas arbeta. Striderna har orsakat stort lidande för befolkningen och inte minst för landets sju miljoner barn i skolålder.(TT).

Blekinge Läns tidning - 10 minuter sedan

19-åring dömd för våldtäkt mot barn

En 19-årig man i Småland döms till ett år och tio månaders fängelse för våldtäkt mot en fem år yngre flicka. Mannen hade fått kontakt med flickan via sociala medier, och när de skulle träffas första gången tog han henne med hem till några släktingar.(TT).

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Affären godkänd - Bonnier får köpa Mittmedia

Konkurrensverket ger Bonnier News klartecken att få köpa lokaltidningskoncernen Mittmedia, rapporterar flera medier. - Vi kan nu fortsätta med förberedelserna inför tillträdet, säger Bonnier News vd Anders Eriksson till Dagens Industri.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Ger PRO och SPF sitt stöd

Kommunen driver flera äldreomsorgsprojekt. Men det räcker inte. Det anser Torsten Cairenius (M) som i en motion vill se en mer uppsökande verksamhet riktad mot seniorer i regionen..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Man slog kvinna – döms till skyddstillsyn

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Pippi Långstrump blir dansverk

Finlands Nationalopera och -balett i Helsingfors storsatsar på Pippi Långstrump i höst. Astrid Lindgrens populära berättelse ska bli ett dansverk med koreografi av Pär Isberg. Musiken har komponerats av Stefan Nilsson och Georg Riedel, som också stod för musiken när Pippi blev tv-serie.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Två saknas efter lavin i Norge

Två personer saknas efter en lavin i Sørfold i norra Norge, inte långt från den svenska gränsen. Det runt 200 meter breda skredet i Sulitjelmafjällen drog med sig en grävmaskin och en hjullastare, berättar räddningstjänsten för NRK.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Dom: Smugglade 40 000 cigaretter och 6 000 liter sprit

En 51-årig försökte den 23 januari smuggla in 40 000 cigaretter, över 6 000 liter sprit och dopningsmedel från Litauen till Sverige. På tisdagen dömdes han till fängelse i ett år och sex månader för grov smuggling och olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Innebandytränare lämnar före slutspelet

Med två dagar kvar till slutspel väljer Täbys innebandytränare Tomas Davies och den assisterande tränaren Jonas Delshammar att lämna damlaget. "Jag förstår att timingen kan tyckas konstig, men det var det bästa beslutet för alla inblandade", skriver huvudtränaren Tomas Davies på Twitter.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.