Dagens Media > Ekonomi

Friday, 22 March, 05:24

Dagens Media - 15 mar 19 kl. 14:44

Kidnappade domäner – ökar byråns efterfråganAllt fler företag inser att domännamn inte bara är en licensavgift som ska betalas. ”Det finns strategisk rådgivning kopplat till detta”, säger Anders Paul Johansson, regional manager på domännamnsbyrån Dotkeeper, vars omsättningen steg från 9 till 17 miljoner 2018..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Anders Paul Johansson, Dotkeeper

Dela artikeln

188 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kidnappade, domäner, ökar, byråns, efterfrågan
Dagensanalys.se - 28 feb 17 kl. 17:21

Här är listan på alla domäner som Bredbandsbolaget nu tvingas blockera

Klockan 23 idag kommer Bredbandsboolaget blockera ett antal domännamn som leder till The Pirate Bay och den nedlagda versionen av Swefilmer. Detta sker till följd av en prejudicerande dom från Patent- och marknadsöverdomstolen som man inte får överklaga. Här är förklarar Bredbandsbolaget situationen och listar de domäner som man nu tvingas blockera: Vi måste givetvis följa svensk lag och svenska domstolsbeslut, även när vi är starkt kritiska och när rättsläget är så pass osäkert som det är nu.

SvD - 22 feb 17 kl. 08:17

Trump köpte 3 643 domäner – kunde använts mot honom

Donald Trump är en flitig användare av Twitter. Presidenten tog även med sig en diger portfölj av domäner på internet till Vita huset. Inte mindre än 3 643 domäner ska ha koppling till Donald Trumps många olika företag.

Affärsvärlden - 12 sep 18 kl. 09:27

Tre Betsson-domäner svartlistade i Slovenien

Slovakiens finansdepartement har svartlistat 13 internetdomäner tillhörande bettingoperatörer utan licens att erbjuda spel i landet. Av de domäner som nu svartlistats tillhör tre stycken Betsson..

DI - 31 okt 14 kl. 13:13

IS använder isländska domäner

Islands nätsuffix .is har väckt IS intresse. En hemsida med kopplingar till terrororganisationen har i flera fall använt isländska domäner för att nå ut med sitt budskap..

Computer Sweden - 06 nov 14 kl. 16:06

Nu kan personnamn bli domäner - gratis


Punkt SE drar igång en kampanj för att stoppa kapningar av personnamn på nätet. Första åtgärden: gratisregistrering av det egna personnamnet på .se-domäner.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Från mörkrets domäner till lekfull bilderbok för barn

Roberth Ericssons senaste diktsamling Null gavs ut i november och sen dess har han arbetat med en bilderbok som är tänkt för barn i åldern tre till sex år. ”Jag har hållit på i mörkrets domäner länge och vill göra något lekfullt, kommunikativt och ljust” säger han..

Resume - 20 feb 15 kl. 14:47

Coca-Cola skapar emojis av domäner

I en ny kampanj från Coca-Cola har läskjätten registrerat domäner för alla emojis som har koppling till lycka. Bakom kampanjen ligger DDB Puerto Rico..

Computer Sweden - 21 jan 19 kl. 10:47

EU drar tillbaka 250 000 brittiska eu-domäner efter Brexit


EU-kommissionen har meddelat att EU kommer att dra tillbaka samtliga eu-domäner som tilldelats brittiska privatpersoner, företag och organisationer..

Dagensanalys.se - 14 mar 16 kl. 15:20

Hur man kan använda domäner och toppdomäner för att bättre bygga sitt varumärke

Att anpassa och använda sitt domännamn för att optimera sitt varumärke kan vara en väldigt god idé. Alltfler företag och kändisar tar det av det som kallats ”the Not-Com revolution”. Undvik anonyma ”URL-shorterners” –  alltså slumpade sifferkombon från exempelvis Bit.

BT - 26 apr 14 kl. 07:37

Toppolitikers domäner kapade av högerextremister: "Upprörd"

1 826 offentliga personer har fått sina domännamn kapade av högerextrema personer. Sammanlagt är 44 politiker i Borås drabbade. En av dem är Folkpartiets Morgan Hjalmarsson.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 16 timmar sedan

Därför utmanas Youtube av Twitch

Spelplattformen Twitch tar tittarandelar från Youtube inom segmentet online-tv. ”Det finns en enorm potential inom målgruppen teknikintresserade killar och unga vuxna”, säger MMS vd Magnus Anshelm..

Dagens Media - 14 timmar sedan

Nytt mätbolag ska visa reklamens effekt

Proof säger sig ha verktyget som verkligen bevisar marknadsföringens inverkan på intäkter och kassaflöde. Nu går bolaget in på den svenska marknaden..

Dagens Media - 14 timmar sedan

Schibsted utökar automatköpta annonser

Schibsted utökar sitt automatiserade erbjudande efter att under gårdagen backat från stoppet. I samband med detta tillgängliggörs också delar av Schibsteds inventory i Googles köpplattformar..

Dagens Media - 16 timmar sedan

Därför utmanas Youtube av Twich

Spelplattformen Twitch tar tittarandelar från Youtube inom segmentet online-tv. – Det finns en enorm potential inom målgruppen teknikintresserade killar och unga vuxna, säger MMS vd Magnus Anshelm..

Dagens Media - 16 timmar sedan

Bonnier business media och DI prisade i Las Vegas

Bonnier business medias och DI-gruppens arbete med den digitala prenumerationsaffären prisades under onsdagskvällen på Markies awards i Las Vegas..

Dagens Media - 17 timmar sedan

”Ingen kommer att använda en automatisk tjänst som improviserar”

AI, maskininlärning och hälsa. Det diskuteras i nya avsnittet av AI-podden, som gästas av Jacob Stedman, medgrundare och produktchef på Doktor24..

Dagens Media - 18 timmar sedan

Lotta Lundgren och Coop i fortsatt samarbete

Coops reklamsamarbete med Lotta Lundgren fortsätter. Konceptet 4 personer 80 kronor återlanseras på fredag – med ett uppdaterat upplägg..

Dagens Media - 19 timmar sedan

Fastighets-vd:n stämmer Wolodarski – vill ha 1 miljon i skadestånd

Efter utpekanadet i Dagens Nyheter, om att vd:n Johan Lundberg gynnat ryska intressen, har han hotats av högerextremister. Nu stämmer han DN och Peter Wolodarski för grovt förtal..

Dagens Media - 21 timmar sedan

SD:s vändning: ”Staten blir en för dominant medieaktör”

Sverigedemokraterna ställer sig nu på alliansens sida och vill sälja majoriteten av statens innehav i Telia, skriver Dagens Industri..

Dagens Media - 20 timmar sedan

Så lyckas du som e-sport-annonsör

Allt fler företag investerar marknadsföringspengar på att nå de växande och engagerade målgrupperna inom gaming- och e-sportsegmentet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.