Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Wednesday, 20 March, 18:13

Liknande nyheter

Taggar: Turism, Kommunenvill ha , koll, trafikenvid , Smygehuk
YLE - 02 apr 17 kl. 18:14

Obundna kandidater hoppas på valseger i Tusby: "Vi vill få fart på kommunen”

Antalet obundna kandidater som ställer upp i kommunalvalet har minskat stadigt under 2000-talet. Men i Tusby går trenden åt andra hållet, där hoppas nu den obundna listan Tuusulan puolesta att bli störst i fullmäktige. Kandidater från den obundna valmansföreningen Tuusulan puolesta är ute på byvandring längs med stranden till Tusby träsk.

YA - 22 feb 17 kl. 10:22

Protester fick effekt – trafiken ses nu över

Protesterna fick effekt. Nu ser kommunen över trafiken i hela Västra sjöstaden. – De boende ska kunna känna sig trygga, säger Lisbeth Karlsson (S)..

NT - 4 timmar sedan

Ny enhet ska lyfta näringsliv och turism

I mars bildas en ny enhet under serviceförvaltningen som får namnet Näringsliv & turism..

YLE - 17 jul 16 kl. 16:16

Unga mopedister orsakar fara i trafiken - polisen ber föräldrar hålla koll

Det rör sig mopedister i trafiken som är jättefarliga, säger en skolpolis. Nu försöker polisen i västra Nyland nå ut till föräldrarna i hopp om förändring i trafiken. I maj drev Raseborgspolisen en kampanj för att få föräldrar till unga mopedister att vakna upp och hålla koll på sina barn i trafiken.

YLE - 19 apr 17 kl. 13:41

Cyklisten har över 100 olika trafiksituationer att hålla koll på

Våren är här och för många betyder det att cykeln tas fram igen. Men hur ligger det riktigt till med trafikreglerna – har du koll på dem? Det är lugnt om du svarar nej, det gör de flesta, även cykelförbundets viceordförande.

Skånskan - 22 jul 16 kl. 16:41

Det våras för turism i Trelleborg i sommar

Trelleborg Ännu går det inte att göra någon ekonomisk sammanfattning av sommaren, men trycket på Trelleborg är högt.
Från kommunens sida tror man att en bidragande orsak är tågstationen.– Det går väldigt bra, vi har väldigt mycket besökare och turister i kommunen och i stan, kommenterar Ditte Fagerlund.

Skånskan - 01 mar 19 kl. 20:00

Svedalas ungdomar ska få koll med app

SVEDALA En app som ger koll på vad som händer för barn och unga i Svedala kommun har sett dagens ljus.
Inspirationen har hämtats från framför allt Jönköpings kommun.– Idén är att göra det lättillgängligt att kunna ha koll på vad som händer i kommunen för ungdomar.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Önskar servicelokal för turism

Kommunen har fått in ett medborgarförslag från Lars Johansson om att man borde utveckla servicen i centrum. Han menar att detta behövs om kommunen ska satsa på turism och centrumutveckling..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Lista: 5 ai-trender alla måste ha koll på

Artificiell intelligens dominerar när Future Today Institute presenterar sina årliga trendbibel. Har du koll på vad Kina gör? Eller att ai redan skaffat sig kreativa förmågor?

Norrtelje Tidning - 14 okt 11 kl. 03:00

Kommunen kräver bättre lokaltrafik

Förtroendet för kollektivtrafiken skadas när bussarna inte kommer.
Dessutom orsakar det stora besvär för resenärerna.
I ett yttrande till SL tar kommunen upp de störningar som företaget Nobinas övertagande av trafiken i Norrtälje inneburit.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 15 minuter sedan

Vårdanställd avstängd efter att ha sovit på jobbet

En anställd på ett särskilt boende i Trelleborgs kommun är avstängd från sitt arbete. Anledningen är bland annat anklagelser om att hon upprepade gånger sovit på arbetstid..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Tingsrätten: Förgrep sig på styvdottern – slipper fängelse

För drygt tio år sedan förgrep mannen sig sexuellt på sin styvdotter. Nu har han dömts av Ystads tingsrätt som menar att skyddstillsyn i kombination med ett särskilt behandlingsprogram är det bästa straffet. .

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Interna uppgifter: Arbetsförmedlingen föreslås stängas i Trelleborg

Enligt interna listor kommer Arbetsförmedlingen att lägga ner 180 kontor, inte 130 som tidigare har getts besked om. Det skriver SVT och enligt listorna är Trelleborg ett av de nedläggningshotade kontoren..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Unga trelleborgare tog topplaceringar i Växjö

Casper Griphage kom tvåa och Isabella Lund sexa vid Götalandsmästerskapen i friidrott som avgjordes i Växjö. Ungdomarna från IFK Trelleborg tävlar båda i kula i 14-årsklassen..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Pingvins ordförande blir Rugbyns härförare i Sverige

Det har länge varit stökigt i Sveriges Rugbyförbund. Nu har Pingvins ordförande, Daniel Sörensson, tagit ledarrollen för att styra upp. Därmed lämnar han sitt uppdrag i Trelleborgsklubben..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Trelleborgs kvaldoktor bakom ny succé

Fredrik Hallberg har blivit lite av en expert på att höja lag i seriesystemen. Nu är han på väg att göra det igen, som assisterande tränare i IK Oskarshamn..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Nära rekordregn i Trelleborg

Det har varit ovanligt blött i Trelleborg på sista tiden, och det kan nästan vara rekord. – Det är extremt mycket nederbörd för att vara mars, säger Jon Jörpeland, meteorolog vid SMHI..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Politikerna: Allmänheten får inte ställa frågor

Allmänhetens frågestund avskaffas och SD får ingen tredje vice ordförande i regionfullmäktige. Det framgår av ett nytt förslag till arbetsordning för fullmäktige..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Karin Pihl: Oansvarigt att låta barn byta kön

Vem är jag? Vem vill jag att andra människor ska se mig som? Passar jag in i gruppen?

Trelleborgs Allehanda - 13 timmar sedan

Nämndemännen bäddar för godtycke

Folkets röst ska representeras i domstolsbeslut. Det tillför ett medborgarperspektiv, sägs det. Och det är ju fint i teorin, men fungerar inte alltid lika väl i praktiken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.