DI > Ekonomi

Monday, 25 March, 15:45

Liknande nyheter

Taggar: Swedbanks, storägareom nya , uppgifterna
DI - 15 mar 19 kl. 10:39

Swedbanks storägare kommenterar nya uppgifterna

Swedbanks storägare Alecta har nu kommenterat de senaste uppgifterna om bankens interna rapport kring penningtvätt..

DI - 08 mar 17 kl. 09:03

Swedbanks storägare markerar om ansvar

Swedbanks styrelseledamot Peter Norman vill att PPM-systemet fasas ut. Detta trots att Swedbank förvaltar 155 miljarder kronor inom PPM. ”Det är viktigt att den som tar sig an ett uppdrag är noggrann med att agera med uppdragsgivarens bästa för ögonen”, säger Johan Sidenmark, vd för Swedbanks storägare AMF..

DI - 26 feb 19 kl. 18:08

Locket på från Swedbanks storägare efter Di:s avslöjande

Swedbanks storägare vill inte kommentera Di:s uppgifter om att Swedbanks styrelse och vd:n Birgitte Bonnesen redan 2016 informerades om problem i arbetet mot penningtvätt i Baltikum..

DI - 22 mar 19 kl. 10:59

Swedbanks storägare om rapporten: ”Vi är inte nöjda”

Swedbanks storägare AMF hade förväntat sig mer än den rapporten Swedbank levererade på fredagen. .

DI - 04 apr 16 kl. 10:27

Räddas av Swedbanks storägare

Swedbanks svenska storägare har kommit överens om att rösta för ansvarsfrihet även för avgående ordförande Anders Sundström och tidigare vd Michael Wolf. Det uppger källor för Di..

E24 - 23 feb 16 kl. 20:00

Swedbanks storägare stöttar inte ordförande

Årsstämman i Swedbank kan bli en riktig nagelbitare. Flera storägare vill fortfarande inte öppet ge sitt stöd för ordförande Anders Sundström. Det framgår av SvD Näringslivs rundringning.

DI - 21 feb 19 kl. 14:00

Swedbanks storägare sätter ned foten – kräver oberoende utredning

Pensionsjätten AMF, som är Swedbanks femte största ägare enligt ägardatatjänsten Holdings, vill att uppgifterna om misstänkt penningtvätt i banken ska utredas på ett oberoende sätt. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Dagens PS - 11 mar 19 kl. 08:51

Di totalsågar Swedbanks storägare

”Deras agerande i storbanken är en skamfläck”, skriver tidningens Anders Hägerstrand. Enligt kommentaren bär Sparbanksgruppen, livbolaget Folksam och pensionsbjässen Alecta det yttersta ansvaret för Swedbanks haveri. ”Om nomineringsarbetet till Swedbanks styrelse hade haft högre kvalitet – och handlat mindre om att skydda sittande styrelseledamöter som uppenbart misskött sina uppdrag – hade den misstänkta penningtvättshärvan troligen blivit mindre problematisk för banken”, menar Anders Hägerstrand, som tycker att de tre storägarna visar hur ett bolag inte ska styras, det är ”en skamfläck”, dundrar han och fortsätter längre ner i texten: ”Det är inget annat än hyckleri att institutioner som Folksam och Alecta å ena sidan har en så hög svansföring i

DN - 06 mar 19 kl. 21:47

Swedbanks storägare öppnar för att ge vd Birgitte Bonnesen ansvarsfrihet

Avslöjandet om misstänkt penningtvätt inom Swedbanks verksamhet har lett till att bankens aktievärde fallit med 45 miljarder kronor. Bankens vd Birgitte Bonnesen har kritiserats och den information som banken gjort tillgänglig för allmänheten har varit bristfällig – trots det öppnar storägaren Sparbanksgruppen för att ge henne och styrelsen ansvarsfrihet, skriver SVD.  .

SR - 26 feb 19 kl. 22:09

Swedbanks storägare fick förhandstips

Några dagar innan tv-programmet Uppdrag Granskning avslöjade misstänkt penningtvätt i Swedbank fick bankens femton största ägare förhandsinformation om avslöjandet, det skriver Dagens Nyheter..

SvD - 10 feb 16 kl. 11:36

Sundström pressad – kallar storägare till hemligt möte

Förtroendet för Swedbanks ordförande Anders Sundström är i botten. Det uppger flera storägare till SvD Näringsliv. För att mildra kritiken har Sundström kallat ägarna till ett hemligt möte på Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg i dag vid lunchtid..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nokia vinner 5G-kontrakt med Telekom Austria

Det finländska telekombolaget Telekom Austria vinner österrikiska Telekom Austrias kontrakt för 5G-utveckling, rapporterar Bloomberg..

DI - 15 minuter sedan

Wall Street inleder veckan på minus – Tesla och Apple backar

USA-börserna fortsatte att sjunka på måndagen efter fredagens nedställ. Kursutvecklingarna i Asien och Europa har även pekat nedåt under måndagen. .

DI - 30 minuter sedan

Snart kan Stenas affärsresenärer åka i sovkoj mellan Trelleborg-Rostock

Snart kan Stena Lines passagerare på turen Trelleborg-Rostock sova i japanska sovkojer. ”Tanken är att det ska vara ett kostnadseffektivt sätt att kunna sova och vila under resan”, uppger rederiet..

DI - 45 minuter sedan

Investerare rusar till kändistäta teknikbolaget

Det kändistäta teknikbolaget Triborons aktier är hett efterfrågade inför den kommande noteringen på First North. Di kan avslöja att efterfrågan på aktier 7-8 gånger högre än utbudet..

DI - 1 timme sedan

Norwegians vd mötte pressen – tror fortsatt på vinst i år

Norwegians vd Bjørn Kjos har på måndagen mött pressen för första gången efter problemen med flygplanet Boeing 737 Max-8. Enligt flygbolagschefen är siktet inställt på vinst i år trots alla motvind. .

DI - 1 timme sedan

Heba säljer fastigheter för 465 miljoner

Heba har tecknat avtal om överlåtelse av totalt fyra fastigheter till tre olika köpare för 465 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

EU räknar med avtalslös brexit

EU-kommissionen börjar ge upp hoppet om att Theresa May ska få igenom utträdesavtalet de närmaste tre veckorna. ”Det blir allt mer sannolikt att Storbritannien lämnar EU utan något avtal den 12 april”, skriver EU-kommissionen - som säger sig vara beredd på det värsta..

DI - 1 timme sedan

Flygbolagschef: Misstänkta mjukvaran var aktiverad i etiopiska olycksplanet

Ethiopian Airlines chef säger i en intervju med Wall Street Journal att det förefaller som att den ifrågasatta mjukvaran MCAS var aktiverad i den Boeing 737 Max 8 som störtade i Addis Abeba den tionde mars..

DI - 1 timme sedan

Domare sänker tröskeln för rätt till ersättning efter Volkswagens dieselfusk

En tysk domare har beslutat att det ska bli lättare att döma fordonstillverkaren Volkswagen att betala skadestånd till bilägare av modeller med den mjukvara som medvetet underrapporterat utsläpp..

DI - 1 timme sedan

En lågriskaktie med lysande utsikter – läge att köpa

Trots förra veckans svaga avslutning befinner sig Stockholmsbörsen fortfarande i en stigande trendkanal, enligt Investtechs tekniska analys.  De långsiktiga trenderna är särskilt gynnsamma för tre aktier i olika sektorer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.