DI > Ekonomi

Friday, 22 March, 05:41

DI - 15 mar 19 kl. 14:26

Flygstopp av olycksplan kan kosta Boeing över 46 miljarderFörbudet att flyga Boeingplan av modellen 737 Max kan kosta flygplanstillverkaren uppemot 5 miljarder dollar, motsvarande drygt 46,4 miljarder kronor, enligt analyser från Melius Research och Jefferies. Det rapporterar CNN..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boeing, Boeingplan, Max, Melius Research, Jefferies, CNN

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygstoppav , olycksplankan , kosta, Boeingöver 46 , miljarder
SVT - 14 mar 19 kl. 04:06

Så mycket kan flygstoppet kosta Boeing

Beslutet att förse alla 737 max-plan med flygförbud kan kosta flygplanstillverkaren Boeing tiotals miljarder kronor, enligt amerikanska analysföretag, rapporterar CNN..

Expressen - 15 mar 19 kl. 20:08

Flygstoppet av olycksmodellen kan kosta Boeing nära 50 miljarder

Över 50 länder har stoppat den kritiserade flygplansmodellen Boeing 737 Max 8, det efter den andra på några månader. Något som kan bli riktigt kostsamt för Boeing.– Vi skickar räkningen till dem som producerar det, säger Norwegians vd Björn Kjos till Reuters.

Dagens PS - 13 mar 19 kl. 09:48

Flygstopp kan stå Norwegian dyrt

Pareto räknar preliminärt med att Norwegian kommer åka på en negativ EBITDAR-effekt på -110 miljoner norska kronor för det första kvartalet på grund av flygstoppet för Boeing 737 MAX 8. Om situationen drar ut på tiden kommer Norwegian leasa flygplan och de kostnaderna kommer sannolikt täckas av Boeing, resonerar analyshuset. Det finns stor osäkerhet kring när det kommer en lösning på flygstoppet, men Pareto pekar på att Dreamliner-plan ställdes på marken i över tre månader efter batteriproblem.

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 09:36

Nu pausar Boeing 737 Max-planen

Flygplanstillverkaren Boeing bekräftar att bolaget kommer att pausa leveranserna av sina 737 Max flygplan till kunderna till följd av flygförbudet för den olycksdrabbade flygplansmodellen. Det rapporterar Reuters. ”Vi fortsätter att bygga 737 Max-flygplan medan vi bedömer hur situationen, inklusive potentiella kapacitetsbegränsningar, kommer att påverka vårt produktionssystem”, uppger en talesperson för bolaget.

DI - 13 mar 19 kl. 09:54

Analytiker: Flygstopp kan bli miljardsmäll för Norwegian

Pareto räknar preliminärt med att Norwegian kommer åka på en negativ EBITDAR-effekt på -110 miljoner norska kronor för det första kvartalet på grund av flygstoppet för Boeing 737 MAX 8. Om situationen drar ut på tiden kommer Norwegian leasa flygplan och de kostnaderna kommer sannolikt täckas av Boeing, resonerar analyshuset..

VA - 14 mar 19 kl. 09:58

Trump hyllar Boeing efter att ha beordrat totalt flygstopp: ”Är ett otroligt bolag”

Nu stoppas även olycksdrabbade Boeing 737 Max på hemmamarknaden USA. .

GöteborgsPosten - 12 mar 19 kl. 15:05

Norwegian stoppar olycksplan

Norwegian stoppar alla plan av modellen Boeing 737 Max 8 efter söndagens krasch i Etiopien..

GöteborgsPosten - 12 mar 19 kl. 15:40

TUI och Norwegian stoppar olycksplan

TUI och Norwegian stoppar alla sina 18 flygplan av modellen Boeing 737 Max 8 efter söndagens krasch i Etiopien..

DI - 12 mar 19 kl. 16:27

Frankrike och Irland stoppar också Boeings olycksplan

Irland och Frankrike sällar sig nu till flera andra länder och har beslutat att samtliga flygplan av typen Boeing 737 Max skall stå på marken. .

SmålandsPosten - 12 mar 19 kl. 16:42

TUI och Norwegian stoppar olycksplan

TUI och Norwegian stoppar alla sina 18 flygplan av modellen Boeing 737 Max 8 efter söndagens krasch i Etiopien. Samtidigt förbjuder flera länder, bland annat Storbritannien, all trafik med den olycksdrabbade modellen i sitt luftrum. Men det gör inte svenska myndigheter..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Ericsson utmanar Amazon med öppen logistiklösning

Ericsson har tillsammans med det digitala logistikföretaget Logtrade i Malmö utvecklat en uppkopplad logistiklösning som kan utmana Amazon.  Första kund att testa konceptet är fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som vill föra samman e-handel och fysiska köpcentrum..

DI - 5 minuter sedan

E-handeln flyttar in under tak för att rädda köpcentrum

E-handelns framfart har än så länge inte fått fullt genomslag med butiksdöd i landets stora köpcentrum – men nästa år väntas en 30-årig uppåtgående trend brytas. Därför satsar fastighetsbolaget Atrium Ljungberg nu på att flytta in e-handeln i sina köpcentrum med en lösning som bygger på teknik från bland andra Ericsson..

DI - 15 minuter sedan

Han tar framtiden till Stockholm – och får kritik för sin ledarstil

Från 3d-printade handproteser till evigt liv. Den nya utställningen på ArkDes utforskar hur de innovationer som skapas i dag redan är en del av vår framtid. Men parallellt med utställningsbygget har museichefen också hamnat i blåsväder och anklagats för att ha en hårdhänt ledarstil..

DI - 6 timmar sedan

Risentas produkter återkallas efter sesammiss

Livsmedelskoncernen Paulig Foods återkallar alla produkter från varumärket Risenta som innehåller chiafrön eller solrosfrön, efter ett produktionsfel som medfört att produkterna riskerar att innehålla sesamfrön som kan vara skadligt för allergiker..

DI - 6 timmar sedan

Arkitektkontoret varslar: ”Tuffare tider framöver”

Arkitektkontoret Tengbom varslar. Anledningen är färre stora byggprojekt. ”Det kommer att råda tuffare tider framöver”, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom.

DI - 7 timmar sedan

Stuteri i konkurs: Topphästar auktioneras ut

Ett danskt stuteri, som tidigare levererat tävlingshästar i toppklass, har gått i konkurs. Därför går nu i helgen 48 hästar på auktion på nätet. .

DI - 7 timmar sedan

Schlingmann: Näringslivsprofil inspirerade min ”svenska House of Cards”

Ett svenskt House of Cards – och med en välkänd styrelseordförande som förlaga för den fiktiva statsministern. Det är beståndsdelarna i en ny Viaplay-serie som är fritt baserad på Per Schlingmanns roman ”I maktens öga”..

DI - 7 timmar sedan

Nya H&M-chefen: ”Det sker en omställning”

Framtidens tillväxt ligger i tätare koppling mellan näthandeln och de fysiska butikerna. Det säger H&M:s nytillträdde Sverigechef, skåningen Filip Ekvall, i samband med invigningen av den ombyggda flaggskeppsbutiken vid Gustav Adolfs torg i Malmö. .

DI - 8 timmar sedan

Nikes resultat något bättre än väntat under tredje kvartalet

Sportartikeljätten Nike redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet..

DI - 8 timmar sedan

May uppges vara redo att acceptera avtalslös brexit

Medan diskussionerna fortsätter i Bryssel rapporterar flera brittiska medier att premiärminister Theresa May är redo att acceptera ett avtalslöst utträde. Bland annat uppger källor inom regeringen för tidningen Guardian att risken för en avtalslös brexit har ökat tydligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.