Barometern > Nyheter

Saturday, 23 March, 10:05

Liknande nyheter

Taggar: Ingetklart , änför , Skogsstyrelsen
Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 10:44

Skogsstyrelsen får ny generaldirektör – som menar att generationsmålet Levande skogar inte kan nås

Samtidigt är det just Skogsstyrelsens uppgift att verka för att målet nås. På en pressträff under torsdagen meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) att regeringen utnämnt Herman Sundqvist till ny generaldirektör och chef för Skogsstyrelsen. Herman Sundqvist kommer närmast från Sveaskog där han varit skogschef.

BT - 18 apr 13 kl. 08:46

Skogen körs sönder i Sjuhärad - Skogsstyrelsen: "värre än väntat"

Sönderkörda skogar är inte bara fult ? det är också ett miljöproblem. Just nu gör Skogsstyrelsen en storsatsning på att hitta skador med hjälp av helikopter.

Cornucopia - 23 jul 18 kl. 17:11

Skogsstyrelsen lanserar skogsbrandkarta

Skogsstyrelsen har precis lanserat skogsbranddata i en karttjänst, vilket inkluderar branddetektion från Soumi NPP-satellit. Kartan är anpassad för att kunna användas som webapp i mobiltelefon, och kan ge stöd till operativ personal.
Detaljerad nivå.

NSD - 11 nov 11 kl. 16:52

Skogsstyrelsen överklagar

Skogsstyrelsen väljer att överklaga förvaltningsrättens dom om avverkningen i Änokdeltat. - Det här är för oss en principiellt viktig dom och med detta får vi möjlighet att utveckla en bättre praxis, säger Monika Stridsman, generaldirektör, Skogsstyrelsen..

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 19:19

Fel pension i Skogsstyrelsen

I tio år har Skogsstyrelsen gjort felaktiga pensionsavsättningar för över 4 000 personer. Den statliga myndigheten kommer inte att göra om avsättningarna – och facket GS kräver en oberoende utredning. Enligt Dagens Arbete kan det röra sig om totalt 4 650 personer som sedan 2003 arbetat åt Skogsstyrelsen med lönebidrag från Arbetsförmedlingen.

Västerbottens Folkblad - 28 apr 16 kl. 16:32

Lärkeryd i Skogsstyrelsen

Norras koncernchef, Pär Lärkeryd, tar plats i styrelsen för Skogsstyrelsen de näsrkommande tre åren efter regeringen beslut i dag. –​ Det är en mycket kompetent samling kvinnor och män som nu fått uppdraget att lotsa Skogsstyrelsen in i framtiden. Det är spännande år vi har framför oss, särskilt ser jag fram emot genomförandet av vårt […].

SVT - 20 apr 17 kl. 06:02

Här svarar Skogsstyrelsen på kritiken

Få beslut från Skogsstyrelsen har blivit så kritiserade. Generaldirektören Herman Sundqvist fick det hett om öronen när han beslutade att man tills vidare pausar inventeringar av nyckelbiotoper i Norrlands inland i början av mars. Bakgrunden är att Skogsstyrelsen anser att nyckelbiotopsbegreppet fungerar dåligt i de stora skogsområden i nordväst där det fortfarande finns skogar som är mindre påverkade av skogsbruk.

Dalarnas tidningar - 14 maj 17 kl. 06:12

Skogsstyrelsen om skogsägarnas oro över hot mot brukande- och äganderätten

Skogsstyrelsen upplever kritiken mot dem som delvis osaklig.
– Vi har identifierat problemen - och vi vill hitta vägar till något bättre. Debattklimatet nu gynnar inte en bra lösning, säger Emma Anderson chef för Skogsstyrelsen norra Dalarna..

DalaDemokraten - 28 jun 17 kl. 06:30

Skogsstyrelsen: Betesskadorna är fortsatt på oacceptabel nivå - dags för jägarna att ta sitt ansvar

Det är nu fem år sedan den nya älgförvaltningen infördes i Sverige, där ett av målen var att kraftigt minska betesskadorna av vilt och på så sätt öka produktionen i skogen. Så har det tyvärr inte blivit. Skadorna är fortsatt på en oacceptabel nivå.

Regeringen - 13 dec 17 kl. 13:21

Uppdrag till Skogsstyrelsen att tillvarata jobbpotential inom de gröna näringarna

Regeringen uppdrar åt Skogsstyrelsen, Sveriges geologiska undersökning, Trafikverket, Naturvårdsverket och länsstyrelserna att, arbeta för enklare vägar till jobb och i samarbete verka för att tillvarata den jobbpotential som finns inom de gröna näringarna. Insatserna ska koordineras och samordnas av Skogsstyrelsen så att de kompletterar varandra. Målgruppen är nyanlända och personer som varit utan arbete en längre tid.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Céline Dion i "Carpool karaoke"?

Är Céline Dion nästa artist att gästa James Corden i "Carpool karaoke"? Ja, åtminstone om man får tro den brittiske pratshowvärdens Twitterkonto, där han lagt ut en bild från en bil tillsammans med världsstjärnan.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Malin Gramer: Ibland vill jag avbryta dejten

"Hemliga beundrare" är tillbaka - programmet där människor avslöjar sina hittills dolda kärlekskänslor framför tv-kameror. Och det är inte bara doldisar i den nya säsongen. - Det kommer att vara lite kända namn som ploppar upp, avslöjar programledaren Malin Gramer.

Barometern - 15 minuter sedan

Forskare slår fast: Rexarnas rex hittad

Den jättelika tyrannosaurus rex som upptäcktes i västra Kanada 1991 är den största som hittats hittills, konstaterar forskare som under lång tid arbetat med att rekonstruera dinosaurieskelettet.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Löfven försvarar januariavtalet

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. - Vi höll högerextremismen borta från makten, säger han. Löfven säger också att Socialdemokraterna nu kan börja leverera på sina vallöften.

Barometern - 30 minuter sedan

Kraftig explosion i Mogadishu

En stor explosion har hörts i Somalias huvudstad Mogadishu, uppger ett vittne för Reuters. Kraftig rök syns bolma från platsen för explosionen. Enligt polisen är det en bilbomb som exploderat, följt av skottlossning, i ett område med regeringsbyggnader.

Barometern - 45 minuter sedan

Populär sjö borta i Chile - bara öken kvar

Av det som en gång var ett utflyktsmål för att bada, åka vattenskidor eller enbart svalka sig i den chilenska sommarhettan, återstår i dag en sandöken. Efter tio år av torka är sjön Aculeo, en timmes bilfärd från huvudstaden Santiago, borta.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Vänta med Attefallshus - nya regler väntar

Planer på att bygga ett Attefallshus på tomten i sommar? Vänta lite - det kan löna sig. Mycket pekar på att regeländringar som tillåter att bygga större kan vara på gång inom kort.

Barometern - 1 timme sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. - Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket.

Barometern - 1 timme sedan

Höjda krav lyfte Sverige till världstoppen

Efter OS-guldet höjde lag Hasselborg kraven på sig själva. Sedan dess har kvartetten stabiliserat sig i världstoppen. - Det är väldigt, väldigt kul att spela curling just nu, säger den svenska trean Sara McManus.

Barometern - 1 timme sedan

Han får Bruno Ganz åtråvärda ring

Den tyskspråkiga kulturvärldens gissningslek är slut. I fem veckor, sedan skådespelaren Bruno Ganz avled, har det tisslats och tasslats om vem som ska få ärva hans skådespelarring. Nu är svaret här: Jens Harzer.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.