Barometern > Nyheter

Saturday, 23 March, 17:38

Liknande nyheter

Taggar: Pilotgrupp, testar, samåkning
Kristianstadsbladet - 15 okt 13 kl. 10:00

Samåkning kan ersätta buss på landsbygden

Foto: Peter Åklundh
Inställda busslinjer kan ersättas med mer samåkning, ringlinjer, cykelvägar och mobiltjänster för samåkning.
Det är några av de slutsatser som projektledaren Britt-Marie Eriksson drar. Hon har gjort en förstudie om alternativa trafiklösningar på landsbygden, i samråd med fyra kommuner i nordöstra Skåne och Skånetrafiken.

Cornucopia - 30 nov 16 kl. 09:06

Regeringens utredare vill förbjuda samåkning

Regeringens utredare Amy Rader Olsson vill förbjuda samåkning. Man ska endast få åka tillsammans i en bil om alla i bilen ska till och från samma ställe. Annars blir det olaglig taxiverksamhet enligt den sk "Uberutredningen".

SmålandsPosten - 25 nov 13 kl. 06:21

Startskott för samåkning i Linneryd och Älmeboda

Tekniken är inte det viktigaste – utan viljan att samåka.
I helgen startade försöket med mobilsamåkning i Tingsryds kommun. Nu är det dags för boende i Linneryd, Älme­boda och Urshult att prova mobilsamåkning, ett system som med framgång använts i Tolg.

Blekinge Läns tidning - 07 mar 18 kl. 16:00

Blekingetrafiken testar samåkning via app

Målet är att spara tid, pengar och miljö. Nu lanserar Blekingetrafiken appen Hämta i Torhamn. – Det är skarpt läge nu, säger Birgitta Jonasson, landsbygdsutvecklare..

GöteborgsPosten - 30 nov 16 kl. 12:16

Taxiutredning snävar in samåkning

Taxiutredningen föreslår en klar gräns mellan taxiverksamhet och samåkning, samåkning ska ske utan vinstintresse. Taxameterkravet blir strikt för taxibilar, men beställningstrafik ska få köras med särskild utrustning för kontroll..

UNT - 30 nov 16 kl. 12:15

Taxiutredning snävar in samåkning

Taxiutredningen föreslår en klar gräns mellan taxiverksamhet och samåkning, samåkning ska ske utan vinstintresse..

GöteborgsPosten - 28 nov 17 kl. 05:01

Svarttaxi eller samåkning – vad gäller?

I flera Facebookgrupper för svarttaxi skriver administratören att det rör sig om samåkning. Men enligt Skatteverket finns det tydliga regler för vad som får kallas samåkning..

YA - 06 dec 16 kl. 03:00

Hopp om samåkning ligger på kommunen

Samåkning Österlen är ett initiativ med mål att skapa en samåkningsportal på nätet, för dem som inte har tillgång till kollektivtrafik på landsbygden..

GöteborgsPosten - 14 okt 12 kl. 07:00

Vill ha mer samåkning

Samma resväg. Men i olika bilar. Birgit Forsberg efterlyser mer samåkning i stället för höjda färdtjänstavgifter..

GöteborgsPosten - 26 okt 12 kl. 19:21

En tur för ökad samåkning

Med en ambulerande lådbil vill Skjutsgruppen uppmärksamma samåkning. På fredagskvällen skjutsade de kvällsshoppare mellan Brunnsparken och Kompassen..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Man klämdes fast under lastbilshytt

En man klämdes fast under en lastbilshytt på lördagseftermiddagen. Olyckan inträffade på en gård utanför Norrköping. - Det är en hytt som går att fälla upp.

Barometern - 15 minuter sedan

Borås står värd för friidrotts-SM 2021

Borås kommer att stå värd för friidrotts-SM 2021, skriver Svenska friidrottsförbundet i ett pressmeddelande. Det blir tredje gången som mästerskapet arrangeras på Ryavallen i Borås, som också var SM-arena 1989 och 2013. Även Umeå hade sökt arrangemanget.

Barometern - 15 minuter sedan

Italien öppnar för Kina trots protester

Italien har trots protester från USA och EU som första G7-land tecknat avtal med Kina om deltagande i infrastrukturprojekt BRI, populärt kallat den nya sidenvägen.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Nybliven medlem blev klubbmästare direkt

För tredje året i Oskarshamns Squashklubbs fyraåriga historia har klubbmästerskapet avgjorts. I herrklassen blev det en ny medlem från Kalmar som vann..

Barometern - 30 minuter sedan

Misstänkt avel med olagliga varghybrider

Flera personer i Dalarna och Värmland har anmälts misstänkta för att ha importerat och fött upp varghybrider. - Det är väldigt ovanligt, jag har inte varit med om det tidigare, säger Benny Beutelrock, förundersökningsledare på Nationella operativa avdelningen (Noa).(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Stort intresse för laxfiskepremiären i Mörrum

Prick klockan nio på lördagsmorgonen ekade det traditionsenliga kanonskottet som markerar inledningen på årets laxfiskepremiär i Mörrumsån i Blekinge. "Det är en underbar känsla att få dra igång årets fiske.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Filip Milojevic slutade trea i Schackbarometern

Det blev en rafflande avslutning när den sjätte och sista deltävlingen i Schackbarometern avgjordes i Oskarshamn på lördagen..

Barometern - 45 minuter sedan

Kropp hittad i vattnet i Landskrona

En död person har hittats flytande i vattnet vid hamnen i Landskrona. Enligt polisens hemsida låg kroppen ett hundratal meter ut från land. Räddningstjänst är på väg för att hämta in den döde med båt.

Barometern - 45 minuter sedan

Quaison på topp mot Rumänien

Robin Quaison spelar på topp från start bredvid Marcus Berg i EM-kvalpremiären mot Rumänien på Friends i kväll.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

"Us" på väg mot skräckfilmsrekord i USA

Jordan Peeles senaste rysare "Us" ser enligt flera uppskattningar ut att spela in nära 67 miljoner dollar under öppningshelgen i USA, rapporterar The Wire.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.