Skånskan > Nyheter

Monday, 25 March, 14:57

Skånskan - 15 mar 19 kl. 14:22

Gymnasister tågade för klimatfråganlund Vid tiotiden på fredagsförmiddagen började Stortorget att fyllas av gymnasister som strejkade för att uppmärksamma klimatförändringarna. Snart fanns inte en yta tom och efter tal av Balthazar Gras, en av initiativtagarna, gick eleverna i ett demonstrationståg runt innerstaden.Över hela centrum hördes skallet som upprepades gång på gång.
– Vad ska vi göra!
– Rädda klimatet!
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vid, Stortorget, Balthazar Gras, Stadshallens, Sverige, Vera Landin, Katedralskolans, Landin, Lundabor, Rådhuset, Borgström

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gymnasister, tågadeför , klimatfrågan
YLE - 10 jan 17 kl. 18:26

Unga vill ha ett jämlikt Finland där man kan prata svenska

Ett hurudant Finland vill vi leva i om 50 år? Den frågan ställde professor Henrik Meinander till de studerande i Karis-Billnäs gymnasium där han föreläste om Finland 100 år. De unga vill se ett grönare och mer jämlikt Finland.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nytt bedrägeri mot åldring

HÖRBY Polisen har fått in ytterligare en anmälan från en äldre kvinna i Hörby om bedrägeriförsök. På torsdagen i förra veckan blev kvinnan, som är i 95-årsåldern, uppringd av en person som påstod sig vara en släkting till henne. Uppringaren ville komma och hälsa på, och kvinnan sade först ja.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal dator på Frostaskolan

HÖRBY En dator stals vid ett inbrott på Frostaskolan strax före midnatt på fredagen. Någon krossade ett fönster till skolan och tog sig in i byggnaden, och tog sikte mot kontoret. Där gjorde inkräktaren åverkan på två innerdörrar och tog en dator..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuvar tog sig in på slakteriet

HÖRBY KLS Ugglarp i Hörby har haft påhälsning av tjuvar. Strax före midnatt på fredagen tog sig en eller flera personer in på slakteriet genom att krossa ett fönster till en ytterdörr. Det fanns brytskador på ett flertal fönster och förra i lokalerna och minst tre dator var stulna när personalen kom till arbetet..

Skånskan - 1 timme sedan

Klippte upp låset till släpet

HÖRBY Ett släp på Vallmogatan stals i helgen. Låset var uppklippt och låg på marken när ägaren kom ut, och släpet var borta..

Skånskan - 1 timme sedan

Misstänks för narkotikabrott

HÖRBY När polisen kontrollerade en man i 25-årsåldern i centrala Hörby i helgen visade han tecken på att vara narkotikapåverkad. Mannen togs med till polisstationen för kroppsbesiktning och misstänkts nu för ringa narkotikabrott..

Skånskan - 2 timmar sedan

Påhoppad av okända rånare

Svalöv En man i 20-årsåldern blev vid 18-tiden i lördags rånad i centrala Svalöv.Polis beordrades på lördagskvällen till Luggudevägen efter larmet om att en man i 20-årsåldern blivit påhoppad av flertalet okända gärningspersoner.
Gärningspersonerna ska ha slagit och sparkat mot målsäganden och sedan tagit hans mobiltelefon.

Skånskan - 2 timmar sedan

Plötsligt sjuk blev misstänkt

Svalöv En man i 30-årsåldern står misstänkt för brott efter ett plötsligt sjukdomsfall i fredags.
Mannen körde sin bil på länsväg 106 i Svalövs kommun då han, enligt anmälan, började känna sig sjuk. Han ska då ha larmat ambulans.

Skånskan - 3 timmar sedan

Pojkar rånade i Dalby

Dalby Två pojkar, 15 respektive 16 år, blev vid 16-tiden på söndagen rånade på Tingsgatan i Dalby. Gärningsmännen, som uppges vara i 16-17-årsåldern, tilltvingade sig under hot skor, jacka, klocka och halsband. I och med att de uppmanade offren att inte kontakta polisen har det även upprättats en anmälan om övergrepp i rättssak..

Skånskan - 3 timmar sedan

Tjuv greps på bar gärning

Lund Vid 04-tiden på lördagsmorgonen utlöstes larmet hos Pressbyrån på Bangatan. En polispatrull var snabbt på plats och upptäckte ett hål i en ruta. Poliserna tog sig in samma väg och kunde gripa en 39-årig man..

Skånskan - 3 timmar sedan

Blev angripen av inbrottstjuv

Lund En 31-årig man sprejades i ansiktet sedan han vid 13-tiden i lördags ertappat en inbrottstjuv i sin bostad på Flygelvägen. Gärningsmannen flydde därefter utan att få något med sig. Det visade sig att ett fönster var uppbrutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.