Skånskan > Nyheter

Saturday, 23 March, 14:32

Skånskan - 15 mar 19 kl. 14:04

MP vill också bevara stugakarlarp Den beslutade rivningen av banvaktsstugan i Karlarp väcker känslor, vilket vi berättade om i torsdagens Skånska Dagbladet. Också Miljöpartiet har reserverat sig mot miljö- och byggnadsnämndens beslut att riva stugan. Det meddelar ledamoten Klas von Seth i ett mejl till Skånska Dagbladet.
Anledningen är att Miljöpartiet vill att en historisk dokumentation göras av stugan innan rivning.
– Den historiska dokumentation skulle däremot berätta för läsaren om en svunnen tid då skötseln av stambanan var av högsta prioritet, skriver Klas von Seth i ett mejl.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Den, Karlarp, Skånska Dagbladet, Miljöpartiet, Klas, Seth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP vill också bevara, stuga
Expressen - 18 jun 13 kl. 17:01

Per Morberg hyr ut sin stuga: "Vill bevara det"

Letar du sommarstuga? Lugn, Per Morberg kommer till undsättning - och hyr ut sin stuga i Kvarnsjön, Nyköping. ?

SmålandsPosten - 19 nov 15 kl. 13:44

Katarina Sootalu: Berätta – och bevara

Vad betyder ordet hembygd? Många ser kanske framför sig en liten grå stuga med grästak..

YLE - 25 jun 17 kl. 08:18

Stuga i Åboland fortfarande en bra investering - men inte lika bra som för 30 år sedan

Svenska Yle har kartlagt stugfastigheternas köpesummor i Svenskfinland. I Åboland ser Kimitoön ut att toppa statistiken, medan stugor i Åbo verkar vara rejält billigare än dito i skärgården. Ser man bakom statistiken är skillnaderna mellan kommunerna inte så stor som det verkar vid första anblick.

YLE - 26 jun 17 kl. 05:17

"Man får inte ut barnen till en stuga utan el"

Österbottningarna vill ha el i sin sommarstuga och den ska stå på en strandtomt. Och nu börjar priserna stiga en aning. Det säger mäklare Lars-Johan Backman i Vasa.

Sydsvenskan - 16 feb 12 kl. 06:30

Samlad expertis vill ­bevara dina kärleksbrev

Nätverket Vårda och Bevara i Skåne har som syfte att sprida kunskap om hur ett kulturarv bör bevaras. I nätverket finns specialister som ska hjälpa både privatpersoner och offentliga ­institutioner att sköta om sina värdefulla föremål.
Hösten 2011 bildades nätverket Vårda och Bevara i Skåne.

YLE - 02 jun 16 kl. 17:05

En sista vädjan för att bevara Borgå bb

Sjukhusnämnden i Borgå beslutar på torsdagskvällen om huruvida man ska ansöka om ett nytt undantagslov för bb eller inte. Demonstranter samlades utanför sjukhuset för en sista kamp. Det är åska i luften strax innan klockan 17 på torsdagseftermiddagen.

YLE - 15 aug 13 kl. 09:22

Slottsknektens stuga fyller 120 år

För 120 år sedan hade Raseborgs slott restaurerats färdigt och i samma veva öppnade också Slottsknektens stuga sina dörrar för första gången. Då hette den Turisthyddan och var en av de första turistanläggningar i Finland. Raseborgs slott restaurerades mellan åren 1890 och 1893 och i samband med den lät Billnäs brukspatron Fridolf Hisinger uppföra en byggnad där turister kunde äta och också övernatta.

Skånskan - 19 okt 16 kl. 11:45

Fick låna grannens stuga – var nära att bränna ner den

ESLÖV Den 52-åringen mannen monterade ner sin kolonistuga och eldade upp den i ett oljefat.
För att ha någonstans att sova fick han låna grannens stuga – och var nära att elda upp den också.Det är en ganska märklig historia som benats upp i en rättegång i Lunds tingsrätt nyligen.

YLE - 09 jun 14 kl. 16:52

Fullmäktige vill bevara hjärtkirurgin

Än en gång har fullmäktigeledamöterna vid Vasa sjukvådistrikt uttryckt viljan att hjärtkirurgin vid Vasa centralsjukhus ska få fortsätta. Vid måndagens fullmäktigemöte godkände fullmäktige enhälligt en klämtext som kräver en fortsättning på köpavtalet med de kirurger som hittills har utfört operationerna.
Mån 9.

Dalarnas tidningar - 28 apr 11 kl. 18:01

Stuga i nationalpark brann ned

[Särna] Stig Håkansson och hans bröder har under flera år sökt tillstånd att få flyga till deras stuga inne i Fulufjällets nationalpark. Något som myndigheterna nekat Stig och hans bröder. Under påskhelgen brann brödernas stuga av okänd anledning ned till grunden.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

”Naiv idé stoppa flygandet”

HÖÖR Centerpartiets Europa-parlamentariker Fredrick Federley mötte 240 partivänner på Backagården i Höör under lördagsförmiddagen.
– Det är bara vi av partierna som har levererat vad vi lovade, var budskapet och han uppmanade till mobilisering inför EU-valet i maj.290 kommuner och 21 Centerdistrikt varav det i Skåne alltså är ett.

Skånskan - 15 minuter sedan

”EU-valet ett tydligt värderingsval”

HÖÖR
– Putins lakejer arbetar hårt, sade Fredrik Federley i Höör på lördagen.
Han ser valet till Europaparlamentet i maj som ett tydligt värderingsval och att det handlar om vilket demokratiskt system vi vill ha. Centerpartiets Europa-parlamentariker Fredrick Federley pekade ut hela länder som Polen, Ungern och Rumänien som beundrare av Putins statsbygge, även om de inte vill lyda direkt under Ryssland, och även stora partier i Frankrike och Italien som att de gärna är med och söndrar EU.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya ägare till fastighet i Skivarp

Skivarp Jacob och Jenny Hoff, båda 26 år, har tagit över fastigheten på adressen Kyrkvägen 32 i Skivarp från George-Adrian Bica och Louise Gillespie. Ägarbytet blev klart i mars 2019 och köpesumman blev 2 575 000 kronor. Huset har en boyta på 130 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kostenheten måste spara

Sjöbo För att spara pengar vill kommunen nu satsa på att minska matsvinnet på äldreboendena och i skolorna.Vård- och omsorgsnämnden ser ut att få ett underskott på 1,6 miljoner kronor när året är slut.
– Vi ska göra allt vi kan för att nå en budget i balans i slutet av året, säger nämndens ordförande Berit Lundström (M).

Skånskan - 3 timmar sedan

Brand i flerfamiljshus på Kirseberg

Malmö Ett larm kom in på lördagsförmiddagen om en brand i en lägenhet där det ska vara rökfyllt i flera rum.Räddningstjänsten har åkt till Södra Bulltoftavägen för närmare information kring branden i flerfamiljshuset. Enligt larmet ska det brinna i en ugn och röken ska ha spridit sig till flera rum.

Skånskan - 5 timmar sedan

68 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Höör Albin Tenman, 31 år, är ny ägare till fastigheten på Elisetorpsvägen 25 i Höör. Byggår för huset är 1949 och boarean är 68 kvadratmeter. Säljare är Janet Ingela Jönsson.

Skånskan - 5 timmar sedan

Personbil for in i mitträcke på E22

Eslöv En singelolycka har inträffat på lördagsmorgonen på E22 mellan trafikplats Lunds Norra och trafikplats Gårdstånga.Räddningstjänsten åkte till platsen för närmare kontroll. Det visar sig att en bilist har kört rakt in i mitträcket på E22 i norrgående riktning.

Skånskan - 6 timmar sedan

Kastade in brinnande föremål i butik

Malmö En butik på Munkhättegatan utsattes för en misstänkt mordbrand vid midnatt, natten till lördagen.Två okända gärningspersoner ska ha kastat in någon form av brinnande föremål i en butik. Ingen person har kommit till skada och branden ska ha orsakat begränsade skador.

Skånskan - 6 timmar sedan

Världspremiär på hemmaplan

I dag startar årets barn- och ungdomsfestival Buff i Malmö och bättre sammanhang för världspremiären för sin första långfilm PewPewPew kan Malmöregissören Sergey Vasilevs inte tänka sig.
– Det är verkligen en fullträff och jag är så glad och tacksam över att den var bra nog för festivalen, säger han när vi träffas på ett kafé på Friisgatan.Sergey Vasiliev om …
… vad PewPewPew betyder: ”Det är ljudet av en laserpistol och betyder egentligen inget men visar tid och plats, att det är ett tidsdokument från i dag.

Skånskan - 8 timmar sedan

Weise redo för dansband

I premiäravsnittet fick han flest röster av tittarna för sin tolkning av ”I surrender” när det var hårdrockstema i tv-programmet Stjärnornas stjärna. I kväll är det dansband som står på schemat, men det skrämmer inte tävlingsmänniskan Andreas Weise det minsta.Vi har sett honom tävla i program som Idol, Let’s dance, Melodifestivalen och inte minst i Körslaget där han ledde en kör från Vellinge kommun.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.