Skånskan > Nyheter

Wednesday, 27 March, 03:36

Skånskan - 15 mar 19 kl. 14:00

Hönsig biologilektion på barnteaterKÄVLINGE En hönsig och musikalisk biologilektion utlovas när Pygméteatern kommer till Kävlinge söndagen den 17 mars klockan 14. Föreställningen spelas på Kulturscenen på Korsbackaskolan.– Det är en familjeföreställning från fem år och uppåt som avslutar vårsäsongen, berättar Renée Horndahl-Ason, representant för Kävlinge Riksteater.
I föreställningen ”Hårdkokta fakta om ägg blir det just det: hårdkokta fakta om ägg. Enligt Kävlinge Riksteater är det en musikalisk, hönsig och rolig biologilektion.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KÄVLINGE En, Pygméteatern, Kävlinge, Kulturscenen, Korsbackaskolan, Renée Horndahl-Ason, Kävlinge Riksteater, Hårdkokta, Rupert, Martina Montelius, Lilly, Maria Montelius, Agneta Ehrensvärd, Anna Maria Granlund, Nelson, David Mjönäs, Sunnaväg, Nilssons, Radio TV Kävlinge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hönsig, biologilektion, barnteater
Sydsvenskan - 14 jul 14 kl. 08:00

Åsa Anderberg Strollo: Barnteater ute slår alla flugor i en smäll

Det är någonting med barnteater som gör mig nervös. Hur ska jag veta att recensenten och jag tycker samma om en föreställning, och ännu mer mitt barn? Och tänk om barnet tröttnar och börjar störa de andra i publiken?

Sydsvenskan - 14 jul 14 kl. 08:00

Åsa Anderberg Strollo: Barnteater ute slår alla flugor i en smäll

Det är någonting med barnteater som gör mig nervös. Hur ska jag veta att recensenten och jag tycker samma om en föreställning, och ännu mer mitt barn? Och tänk om barnet tröttnar och börjar störa de andra i publiken?

Nya Wermlands Tidningen - 24 jan 11 kl. 07:30

Barnteater lockade små och stora till skratt

Det var fullsatt i bibliotekets hörsal på söndagen då det bjöds på barnteater. Såväl barn som vuxna fångades av Lilla Tiger och Lilla Björns upptåg..

NT - 21 feb 11 kl. 21:02

Barnteater inledde sportlovet

Om att hitta hem. Det handlade dagens föreställning av barnteater på teater Fenix i Kulturkammaren. Det har blivit sportlov och det tar teatern fasta på och levererar föreställningar hela veckan..

SvD - 26 feb 11 kl. 11:22

Montelius satsar på barnteater

eater Brunnsgatan 4 ska satsa på barnteater som komplement till vuxenrepertoaren. Det berättar teaterns nya konstnärliga ledare, Martina Montelius, för Dagens Nyheter. Spektra.

Nya Wermlands Tidningen - 29 aug 11 kl. 14:11

Bob Hansson och barnteater på biblioteket

Poeten och författaren Bob Hansson är det stora dragplåstret i Karlskoga biblioteks höstprogram. Bob Hansson kommer tisdag 4 oktober för att berätta om sitt författarskap. I övrigt blir det bokfrukostar, barnteater och återkommande träffar med talboksklubben..

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 11 kl. 13:46

Barnteater på biblioteket

På lördag arrangeras barnteater på Bjuvs bibliotek i samarbete med ABF. Föreställningen Fina fisken med sagofen Isadora handlar om Rut tre år som förvandlas till Fina fisken. Teatern börjar klockan 11 och är för barn mellan två och fyra år..

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 11 kl. 16:39

Barnteater på biblioteket

På lördag den 15 oktober är det dags för barnteater på biblioteket i Bjuv. Teatern anordnas i samarbete med ABF och föreställningen är Massa Música med Fröken Mandarin. Det blir pianospel och lekfull sång i en föreställning för barn med spring i benen.

Helsingborgs Dagblad - 02 nov 11 kl. 13:24

Barnteater med mamma Mu i Billesholm

På söndag klockan 15 är det dags för barnteater i Folkets park i Billesholm. Det är Tomas K teater med skådespelarna Maria Fahl Vikander och Tomas Karlströn som spelar föreställningen "Koo-zoo" med mamma Mu och Kråkan. Teatern riktar sig till barn mellan tre och nio år och arrangeras i samarbete med biblioteket.

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 12 kl. 11:36

Barnteater i Folkets park

På söndag är det dags för barnteater i Folkets park i Billesholm. Denna gången är det föreställningen Hela natten lång med Expressteatern som sätts upp. Den handlar om en flickas stora förväntan inför födelsedagen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

M kräver svar om fler filer på motorvägen

Skåne Moderaterna driver på för att E6 genom Skåne byggs ut till sex filer. Den rödgröna oppositionen står inte bakom det kravet.Mer näthandel och fler transporter genom Skåne ställer krav på högre kapacitet på vägarna.

Skånskan - 6 timmar sedan

Så tas restprodukt till vara

Lund Aquafaba, det vill säga uppvispat kokspad från exempelvis kikärtor, är ett veganskt alternativ som kan ersätta äggvita för att ge majonnäs och kakor rätt konsistens.Det innebär att en restprodukt tas till vara, men användning i större skala kräver att kikärtorna samtidigt kommer till nytta.
En grupp blivande civilingenjörer i livsmedelsteknik vid Lunds tekniska högskola presenterar nu en lösning: kex som baseras på bland annat kik-ärtor.

Skånskan - 6 timmar sedan

Största barnkören sjunger med Pippi

STAFFANSTORP Det är full fart på scenen direkt i föreställningen Tjolahopp.
Den bygger på sånger från Astrid Lindgrens berättelser och har premiär på onsdagen.Målet är att bli världens största barnkör.

Skånskan - 6 timmar sedan

Slutspelat för Svedala Volley

volleyboll Svedala Volley-damerna har spelat klart för säsongen. I den avgörande SM-kvartsfinalen blev det förlust med 0-3 hemma mot Gislaved.
– Inte mycket att säga.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tusenårig Sandbyskatt inspiration till vikingaspel

Södra Sandby När kyrkogården i Södra Sandby skulle utvidgas i slutet på 1800-talet hittades en 900 år gammal silverskatt i det som i dag är prästgårdens trädgård.
På tisdagskvällen uppfördes ett vikingaspel i kyrkan där historien om hur skatten en gång hamnade i Södra Sandby stod i fokus.– Skatten hittades 1882 intill prästgården där jag bor.

Skånskan - 8 timmar sedan

Bröt upp fönster och dörr

Lund En bostad på Hallonstigen utsattes någon gång söndag-måndag för inbrott.
Både källardörren och ett fönster hade brutits upp. Bostaden blev genomsökt men det är ännu oklart vad som stulits..

Skånskan - 8 timmar sedan

Eldade vid förskola

Lund Någon gång under veckoslutet lutades en lastpall mot ytterväggen till Munspelets förskola och sedan tändes lastpallen på. Men elden slocknade snabbt och endast sotskador på väggen uppstod. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse..

Skånskan - 8 timmar sedan

Två dömdes för hot på skola

Lund Två 17-åriga pojkar döms nu för olaga hot mot en elev på Katedralskolan i oktober.Påföljden blev i båda fallen 30 timmars ungdomstjänst.
Åklagaren åtalade i första hand för försök till grov misshandel.

Skånskan - 8 timmar sedan

Stal mat på Ica – får böta

ESLÖV En 47-årig kvinna från Eslövs kommun döms till 5 000 kronor i dagsböter för att ha stulit mat för 546 kronor på Ica Kvantum den 4 december förra året..

Skånskan - 8 timmar sedan

I 150 knyck hem från festival

Eslöv Ett sällskap som var på väg hem efter att ha besökt Emmabodafestivalen hamnade i somras i en kollision vid trafikplats Roslöv på E22 utanför Eslöv. Nu döms föraren i bilen för grov vårdslöshet i trafik.
Ett vittne beskriver att bilen ”vinglade åt alla håll och kanter” och ansåg bilen vara livsfarlig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.