Skånskan > Nyheter

Friday, 22 March, 05:00

Skånskan - 15 mar 19 kl. 14:00

Företag anmäls för miljöbrottMalmö Kemikalieinspektionen har polisanmält ett Malmöföretag för miljöfarlig kemikaliehantering. Företaget ska ha sålt kemiska produkter utan barnskyddande förslutning, vilket strider mot miljöbalken..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kemikalieinspektionen, Malmöföretag

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företag, anmälsför , miljöbrott
Kristianstadsbladet - 10 dec 13 kl. 16:21

Kommunen polisanmäler företag för miljöbrott

Olja, glykol och diesel hälldes rakt ut på marken. Förorenade platser hölls undan för kommunens miljöinspektörer. En av de tidigare anställda på Nordströms bildemontering berättar i Sydnytt om allvarliga miljöbrott som begåtts.

YLE - 25 jul 13 kl. 07:20

Naturskyddsförbund: Anmäl miljöbrott

Finlands naturskyddsförbund uppmanar medborgare att hålla ögonen öppna och anmäla eventuella miljöbrott till polisen. Endast en bråkdel av miljöbrotten i Finland blir uppklarade. I Sverige anmäls årligen upp till 5 000 miljöbrott medan motsvarande siffra i Finland ligger mellan 150 och 200 stycken.

Nya Wermlands Tidningen - 08 dec 14 kl. 06:00

Anmäler miljöbrott på flufftomterna

En anonym anmälan har lämnats in till Åklagarmyndighetens riksenhet för miljömål om miljöbrott på de gamla stål- och valsverkstomterna på Kilsta industriområde. Det handlar om stora mängder plast från skrotade kylskåp som utan tillstånd ska ha grävts ned på platsen..

YLE - 25 jun 17 kl. 07:32

Anmälningar för miljöbrott skjuter i höjden - byggboomen leder till att flera dumpar avfall i naturen

Antalet polisanmälningar för miljöbrott ökade med över 30 procent år 2016. Enligt polisen är det här goda nyheter eftersom miljöbrottens mörkertal varit enormt. Men samtidigt kan den växande byggbranschen leda till flera avfallsdumpningar i naturen.

YLE - 12 sep 14 kl. 06:55

Skärpta straff för miljöbrott

Straffen för grova miljöbrott ska skärpas. Målet är att ändra på lagarna så att det inte längre vore lönsamt att begå miljöbrott. På justitieministeriet och miljöministeriet bereds en lagförändring som skulle innebära att brottsrubriceringen grovt miljöbrott skrivs i lagen.

Nya Wermlands Tidningen - 29 jan 18 kl. 14:07

Anmäler företag för miljöbrott

Karlskoga kommun har anmält företaget bakom den så kallade ”flufftomten” på Kilstad industriområde..

Länstidningen i Jämtland - 31 jan 19 kl. 14:03

Åre kommun anmäler miljöbrott i Järpen

Åre kommun har polisanmält ett läckage av hydraulolja. – Det är miljöavdelningen på Åre kommun....

Skånskan - 02 jun 18 kl. 14:00

För få bevis i miljöbrott

LÖVESTAD Åklagaren lägger ner förundersökningen om ett misstänkt miljöbrott i Lövestad.
Orsaken är att kommunens miljöenhet inte tagit prov på askan.Två miljöinspektörer ryckte ut till Lövestad i mitten på maj efter ett klagomål på att det eldades skräp på en fastighet i Lövestad.

YLE - 26 jul 13 kl. 04:38

Polisen löser gärna fler miljöbrott

Polisen välkomnar Naturskyddsförbundets uppmaning till finländarna om att börja polisanmäla miljöbrott. I dag anmäls ytterst få miljöbrott till polisen och det skulle vara fint om man fick medborgarna att aktivera sig mera, säger brottsutredaren Janne Järvinen vid Centralkriminalpolisen. - Från polisens synvinkel är det ett bra initiativ, säger Järvinen - och speciellt lämpligt är det just nu i bär- och svamptider, då folk rör sig mycket ute i skog i mark.

Skånskan - 07 sep 16 kl. 14:00

19 anmälningar om miljöbrott – inga åtal

SJÖBO Sedan den första januari 2014 har endast en av de anmälningar som miljöenheten gjort fått rättslig följd. Ett strafföreläggande. Enhetens chef Anders Lindén är själv förvånad.

SmålandsPosten - 28 aug 14 kl. 07:04

Elva insatser mot miljöbrott

Miljöbrotten har blivit eftersatta inom svenskt rättsväsende. Vi går till val på att fler miljöbrott ska klaras upp. Det stärker också skyddet för djur, ­natur och hälsa, både hos oss i Sverige och i andra länder, skriver Lena Ek (C), miljö­minister och Karin Nilsson (C), riksdagsledamot.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

EAI tillbaka på tronen

BORDTENNIS Eslövs AI är tillbaka på den svenska SM-tronen. Inför rekordpublik i Blomsterbergshallen vann EAI även finalreturen mot Halmstad BTK. Jublet visste inga gränser när Xu Hui avgjorde till 4-2-seger.

Skånskan - 8 timmar sedan

”Aldrig ok att elever strejkar”

MALMÖ Skolelever i Malmö kan inte räkna med att få ledigt för manifestationer som klimatstrejken i förra veckan.
Det beskedet gav Sara Wettergren (L) när hon svarade på en enkel fråga från Anders Skans (V).– Det är behjärtansvärt att eleverna ställer upp för klimatet.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ordförande: Vi har råd att sänka hyrorna

Sjöbo Att sänka Sjöbohems hyror för att underlätta för kommunens verksamheter ser ordförande Lars Lundberg (KD) inte som något problem.
Men han tror inte att det kommer att rädda skolornas ekonomi.Lokalkostnaderna för skolorna i Sjöbo kommun är högre än i de flesta andra skånska kommuner.

Skånskan - 9 timmar sedan

Dieselstölder ökar kraftigt

STAFFANSTORP. Lund och Staffanstorp hör till de kommuner där flest dieselstölder anmäldes under 2018.
Det visar statistik från Brottsförebyggande rådet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Grönt ljus för lägenheter

ESLÖV Politikerna har gjort tummen upp för ett lägenhetsbygge på Södergatan.Det är i fastigheten på Södergatan 9 som BA Fastighets AB vill bygga om för att skapa nya lägenheter.
Nu har politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden gjort tummen upp för byggplanerna i huset, som ligger ett stenkast från järnvägsstationen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Filmaren som knarkar realism

En månad innan Victor Lindgren skulle börja spela in sin långfilmsdebut, Till drömmarnas land, hoppade huvudfinansiären av. Med knappa medel, och entusiastiska medarbetare, blev det en långfilm trots allt och den har redan vunnit pris. Nu väntar biopremiär och visning på BUFF.

Skånskan - 10 timmar sedan

Gård såld i Hörby

Hörby Fritz Linné Svensson, 24, och Anna Malmros, 25, har köpt lantbruksfastigheten på Köinge 5366 i Hörby av säljaren Anna-Karin och Nils Rune Persson. Köpesumman blev 7 500 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i mars 2019. Gården innehåller ett hus med boyta på 146 kvadratmeter, betesmark på 24 hektar och en åkermark på 24 hektar.

Skånskan - 11 timmar sedan

Går fackeltåg för barnens framtid

Skurup På lördag arrangeras ett fackeltåg i Skurup för tolerans och en trygg framtid för barn i kommunen.Manifestationen handlar om att stå upp för en gemenskap, ett värdigt samhälle och en framtid för barnen, berättar Eva Hallmer Lindahl.
Klockan ett på lördag är det samling på Erikstorget.

Skånskan - 11 timmar sedan

Lås stoppade flera inbrott

YSTAD Tre lägenheter i ett flerfamiljshus på Gjuterigatan fick brytmärken efter försök till inbrott som inträffade mellan den 15 och 18 mars. Vid inbrottsförsöken förstördes låsen och det ser ut som om det har gjorts med en kofot.
Även låsen till tre källardörrar har skadats av att någon har försökt bryta upp dem.

Skånskan - 11 timmar sedan

Berusad bilist krockade

YSTAD Polisen kallades till Västra Vallgatan strax efter midnatt till torsdagen för att en bil hade krockat. Bilisten, en 29-årig man, luktade alkohol och blåste positivt i sållningsinstrumentet. Han klagade över smärta i armar och nacken, så han fördes med ambulans till sjukhuset.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.