Sydöstran > Nyheter

Friday, 22 March, 04:57

Sydöstran - 15 mar 19 kl. 14:00

Låt förbrukningen styra vattentaxan!Den nya VA-taxan i Ronneby föreslås höjas samt omfördelas så att den fasta avgiften ska utgöra 80 procent och den rörliga, det vill säga vattenförbrukningen, 20 procent av kostnaderna..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
VA, Ronneby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Låt, förbrukningen, styra, vattentaxan
SN - 18 jun 12 kl. 07:43

Kraftig höjning av vattentaxan

Vattendropparna blir guld värda nästa år. Det finns ett förslag att höja vattentaxan kraftigt i Nyköping. Läs mer.

DalaDemokraten - 11 okt 13 kl. 11:00

Vattentaxan görs om

AVESTA Taxorna för vatten och avlopp får en ny konstruktion. Samtidigt höjs den fasta delen av vattentaxan och anläggningsavgiften ....

Corren - 14 nov 16 kl. 13:35

Så kan vattentaxan ändras i Vadstena

Vatten- och avfallsnämnden föreslår en ändring vad gäller vattentaxan i Vadstena..

YLE - 18 jan 13 kl. 15:41

De gröna: Energiförbrukningen ska ner

Regeringens bedömning av energiförbrukningen år 2020 måste drastiskt minskas i regeringens klimatstrategi, kräver De gröna. Matti Vanhanens (C) andra regering beräknade 2008 att förbrukningen sju år senare är 98 terawattimmar, TWh. Det är minst 7 TWh, eller ett kärnkraftverks årsproduktion för mycket, säger de Grönas klimatexpert, riksdagsman Oras Tynkkynen.

YLE - 12 jul 12 kl. 14:14

Elförbrukningen sjönk rejält

Elförbrukningen har minskat rejält under de senaste 12 månaderna. Siffror från Energiindustrin rf visar att elförbrukningen har minskat med 4,9 procent. Den största orsaken till minskningen är nedgången i industriproduktionen.

YLE - 18 jan 14 kl. 16:02

Elförbrukningen närmar sig rekord

Den stränga kylan har fått elförbrukningen att raka i höjden. Efter en veckas köldknäpp började elförbrukningen närma sig rekord på fredagmorgon. Stamnätsbolaget Fingrid uppger att medelkonsumtionen per timme låg på 14 000 megawatt på fredag morgon.

HBL - 21 jan 15 kl. 12:42

Elförbrukningen minskade i fjol

Elförbrukningen i Finland minskade med 0,8 procent i fjol jämfört med året innan, rapporterar Finsk energiindustri rf (ET). Den ekonomiska nedgången och varmare väder minskade behovet av el. Mest minskade elförbrukningen inom industrin, med 1,2 procent.

YLE - 07 jan 16 kl. 09:49

Elförbrukningen slog nya rekord

Elförbrukningen nådde alla tiders toppnivåer på torsdag morgon vid 8-9-tiden. Enligt Fingrids mätningar uppgick förbrukningen till 14 900 megawattimmar. Det här är nytt rekord för Finland.

VBL - 17 okt 12 kl. 14:13

Elförbrukningen minskade i år

Elförbrukningen har minskat i Finland under det gångna året, visar Finsk Energiindustris (FE) senaste siffror. Förbrukningen minskade med 4,3 procent..

Skånskan - 05 jun 18 kl. 06:45

Vattenförbrukningen sjönk – men steg igen

Skåne Värmen ökar vattenförbrukning och efter två uppmaningar om försiktighet från VA Syd sjönk den igen. Men det varade inte länge.Fakta: Tips från VA Syd och Sydvatten: ■ Vattna inte gräsmattan.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 45 minuter sedan

Flera döda i bildåd i Kina

Minst sex personer har dödats och sju har skadats efter att en bil plöjt in i en folksamling i den kinesiska staden Zaoyang, uppger statskontrollerade CCTV. Föraren ska ha skjutits till döds av polisen. Händelsen inträffade tidigt på fredagsmorgonen lokal tid i Hubeiprovinsen i centrala Kina.

Sydöstran - 1 timme sedan

Misstänkt erkänner brevbomber

Mannen som anklagas för att ha skickat brevbomber till ett antal framträdande demokrater och Trump-kritiker har erkänt sig skyldig. Cesar Sayoc, som greps i Florida i oktober, erkänner 65 brottspunkter och riskerar livstid i fängelse. Domen mot honom förväntas i september.

Sydöstran - 1 timme sedan

Försiktigt uppåt på Asiens börser

Asiens börser inledde veckans sista handelsdag uppåt som en följd av utvecklingen på Wall Street och USA:s centralbanks räntebesked. I Tokyo steg Nikkei 225-index nära 0,2 procent medan det bredare Topix-index ökade knappt 0,1 procent.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

Offer hedrades med tysta minuter

Nya Zeeland samlades på fredagseftermiddagen lokal, tid för att hedra offren vid förra veckans terrordåd i staden Christchurch på Sydön. Fredagsbönen hölls i en park i närheten av al Noor-moskén i Christchurch, och evenemanget, som direktsändes i nyzeeländsk tv, inleddes med två tysta minuter.(TT).

Sydöstran - 1 timme sedan

De ska få andra att springa

Två killar och en idé. I vår blir idén verklighet när Sölvesborg får sitt första ultramaraton..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Löfven frågande inför KD-besked om SD

Statsminister Stefan Löfven (S) är både förvånad och inte förvånad över KD-ledaren Ebba Busch Thors besked om att partiet öppnar för förhandlingar med Sverigedemokraterna i enskilda sakfrågor, även migration.(TT).

Sydöstran - 3 timmar sedan

Zlatan på väg tillbaka efter skada

Efter en hälseneskada och två missade matcher är Los Angeles Zlatan Ibrahimovic på väg tillbaka, enligt lagets hemsida. LA Galaxy meddelar nu att Ibrahimovic efter omkring tre veckors frånvaro kommer att delta på nästa veckas träning.(TT).

Sydöstran - 3 timmar sedan

Dödsantalet stiger efter fabriksexplosion

Dödssiffran har stigit till tolv efter en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina, rapporterar kinesisk statsmedia. Tidigt på fredagsmorgonen lokal tid hade 88 personer tagits ut ur det brinnande fabriksområdet, inklusive de tolv döda. Ett dussintals människor skadades i explosionen.

Sydöstran - 4 timmar sedan

Chiafrön och solrosfrön återkallas

Risentas chiafrön och solrosfrön med bäst före-datum 16 januari 2020 återkallas eftersom de kan innehålla sesamfrön som kan vara skadliga för allergiker..

Sydöstran - 5 timmar sedan

FLASH:EU ger May mer tid

EU säger ja till att skjuta upp brexit till åtminstone den 12 april, med möjlighet till ytterligare förlängning.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.