YLE > Finland

Tuesday, 26 March, 05:52

Liknande nyheter

Taggar: Ekenäs, sommarkonserter, jubilerari , Fiskars, bruk
YLE - 04 aug 16 kl. 14:52

Ekenäs sommarkonserter hoppas fylla kyrkan med barnfamiljer

Ekenäs kyrka fylls för sjuttonde gången av klassisk musik när Ekenäs sommarkonserter inleds i dag (4.8). På programmet står både klassiker och nymodigheter.

YLE - 03 aug 17 kl. 07:08

Ekenäs sommarkonserter är unika och svettiga

Carita Rosenberg-Wolff hör till dem som troget besökt Ekenäs sommarkonserter under närmare 15 år eller nästan från starten. Frågan varför har ett närmast självskrivet svar. - Om man tycker om musik så går man ju gärna.

YLE - 10 mar 15 kl. 14:00

Fokus på Sibelius i Ekenäs Sommarkonserter

Med anledning av att det i år är 150 år sedan kompositören Jean Sibelius föddes, blir det en hel del av hans kompositioner i Ekenäs Sommarkonserter. Programmet inleds torsdag 30 juli och pågår till och med söndag. Bland annat för kompositören och kördirigenten Tapani Länsiö och historikern Panu Pulma publiken på en tidsresa till 1900-talsskiftet under lördagens konsert.

YLE - 20 aug 13 kl. 15:33

Raseborg fortsätter stöda Ekenäs sommarkonserter

Raseborgs stad stöder i framtiden festivalen Ekenäs sommarkonserter med en större grundsumma en hittills men staden ska inte längre betala om festivalen fortsätter att gå på minus. Staden har hittills betalat till och med mera för festivalen än huvudsponsorerna. Raseborgs stads årliga grundstöd till Ekenäs sommarkonserter har hittills varit 18 000 euro.

YLE - 30 jul 14 kl. 14:23

Ovanlig konsert i Ekenäs kyrka

Ikväll (30.7) kör serien av sommarkonserter igång i Ekenäs. Konserterna ordnas i kyrkan och på Rådhustorget var dag.

YLE - 02 aug 18 kl. 16:57

Hetare än i Royal Albert Hall - cellisten Eva Rysä om Ekenäs sommarkonserter

Solocellisten Eva Rysä har spelat i Radions symfoniorkester sedan 1989. Hon är van vid större och mindre scener i Finland och utomlands..

YLE - 17 aug 16 kl. 17:25

Senare öppettider räcker inte för att få folk till Ekenäs

Butikernas öppettider i Ekenäs har diskuterats livligt den senaste tiden på sociala medier. Yleredaktören Marcus Rosenlunds blogginlägg sågas av turistsekreteraren och företagarordföranden i Ekenäs. Diskussionen blossade upp på sociala medier då Svenska Yles redaktör Marcus Rosenlund på sin privata blogg skrev ett inlägg om öppettiderna på Kungsgatan i Ekenäs.

YLE - 13 apr 15 kl. 23:00

Kråkor i Hangö och punk i Ekenäs får kulturfondsbidrag

Musikern Vicky Österberg får ett ettårigt arbetsstipendium och författaren Monika Fagerholm får ett treårigt arbetsstipendium. Kråkornas liv i Hangö och en punkkulturfestival i Ekenäs får pengar av Svenska kulturfonden. Över 200 västnyländska projekt belönas i vårens utdelning.

YLE - 16 aug 16 kl. 14:18

Turisterna väljer Fiskars - bruket jobbar hårt för att locka dem

Fiskars har definitivt visat framfötterna de senaste åren när det gäller turistströmmarna, och det är inte längre bara sommarsäsongen som drar. Fiskars valdes i fjol till årets resmål på resemässan i januari. 2015 blev ett rekordår men nu tyder siffrorna på att 2016 kan bli ett nytt rekordår.

YLE - 30 aug 17 kl. 18:07

Källviken blev Dagmars park när Fiskars gav området i gåva till Finland

Nu är Källviken i Ekenäs officiellt finländarnas egen naturpark. Eller Dagmars park som området nu heter. Överlåtelsen försiggick under högtidliga former när Fiskars koncernen och Fortsstyrelsen skrev under avtalet på plats och ställe.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 minuter sedan

Barnamordet i Borgå behandlas i hovrätten - pappan vill pröva domen då han erkände dråp men inte mord

Mannen som dömdes till livstids fängelse för mord på sin dotter i Lyceiparken i Borgå i november 2017 vill få domen prövad. Rättegången inleds i Helsingfors hovrätt i dag (26.3)..

YLE - 45 minuter sedan

"Det krävs sannolikt specialåtgärder för att trygga verksamheten vid Raseborgs sjukhus"

Det behövs specialåtgärder för att trygga verksamheten vid Raseborgs sjukhus. Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts (HUS) styrelse efterlyser en klar plan för sjukhuset..

YLE - 45 minuter sedan

Tonen hårdnar i glyfosatdebatten ute i världen - Finland avvaktar och fortsätter som förr

I Finland förhåller sig myndigheterna och odlarna rätt obekymrade till bekämpningsmedlet glyfosat. Inom EU är åsikterna mer delade och i USA har tonen mot glyfosat hårdnat på sistone..

YLE - 1 timme sedan

Ladugård brinner i Mörskom - 15 räddningsenheter på plats

En cirka 700 kvadratmeter stor ladugårdsbyggnad i Mörskom fattade eld tidigt på tisdagsmorgonen..

YLE - 1 timme sedan

HC HIK förlorade mot Pargas IF – fjärde förlusten för Hangölaget i ligakvalet i handboll

Pargas IF tvålade ordentligt till HC HIK från Hangö då ligakvalet i herrhandbollen fortsatte på måndag kväll. Hangölaget har förlorat alla sina matcher den här säsongen..

YLE - 1 timme sedan

Ska du hyra ut din bostad, båt eller bil? Experter: Kolla vad försäkringen täcker och kontakta ditt försäkringsbolag

En kortvarig hyresgäst omfattas av din egen hemförsäkring, men om hyresgästen uppsåtligen skadar eller stjäl någonting så täcker hemförsäkringen inte kostnaderna. Kolla alltid först med försäkringsbolaget när du hyr ut..

YLE - 1 timme sedan

Blå framtids kandidater i Östnyland anser att invandringen har skapat otrygghet och att skatterna inte ska höjas

Inför riksdagsvalet presenterar Yle Östnyland lokala riksdagskandidater. Turen har nu kommit till partiet Blå framtid..

YLE - 10 timmar sedan

Sjundeå på plus igen - utlokalisering sparade pengar

Sjundeås resultat går på plus för tredje året i rad. Det visar kommunens bokslut för år 2018..

YLE - 12 timmar sedan

De flesta av oss använder bankkort varje dag men väldigt få vill avstå från kontanter – Karisbon Lotta Rönnblad undersöker hur vi förhåller oss till betalkort

Sju personer av tio använder betalkort varje dag och de flesta tycker det är ett tryggt betalningssätt. Nästan alla som deltog i ekonomistuderande Lotta Rönnblads undersökning har haft problem när kontakten mellan bankkortet och betalningsportalen har avbrutits..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.