Expressen > Nyheter

Friday, 22 March, 15:30

Expressen - 15 mar 19 kl. 13:44

12 000 elsparkcyklar kan hamna på skroten bara i årElsparkcyklar som Voi och Lime har hyllats för att vara klimatsmart alternativ till bilen.Men nu visar studier att fordonen bara har en livslängd på omkring två månader.– För hållbarheten i allmänhet är det synd att de inte håller längre, sa Douglas Stark, vd för Voi, till Breakit..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Voi, Lime, Douglas Stark, Breakit

Dela artikeln

907 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 12 000, elsparkcyklarkan , hamna, skroten, barai , år
LV - 26 apr 17 kl. 17:00

Ingen batterifabrik i Vimmerby – här kan de 3 000 jobben hamna

Kampen om den gigantiska batterifabriken, som planerar att byggas i Sverige, går nu in i en andra fas..

Barometern - 23 aug 17 kl. 06:45

Företag riskerar vite om inte skroten försvinner

Miljö- och byggkontoret har tröttnat på återvinningsföretaget som inte rensar upp bland sitt miljöfarliga avfall. Nu riskerar de att få ett vite på 80 000 kronor om inte skroten är bort innan årsskiftet..

Cornucopia - 01 sep 17 kl. 09:46

Elbilar billiga i drift: 88 000:- i servicekostnader för 48 000 mil med Tesla Model S

En Tesla Model S i kommersiell drift har sedan 2015 kört över 48 000 mil. Den totala servicekostnaden under perioden landade på ca 88 000:- SEK, varav 28 000:- SEK berodde på externa skador. Detta visar på de låga totala servicekostnaderna för elbilar och låga livscykelkostnader.

Nyteknik - 30 okt 15 kl. 14:12

Miljardprojektet kan avslutas på skroten

Det förarlösa bombplanet Neuron, som kostat 4,5 miljarder kronor, kan ha flugit färdigt. Nu riskerar det hamna på museum eller skrotas..

DN - 16 nov 18 kl. 15:23

Klart för elsparkcyklar i kommunala P-hus

Elsparkcykelföretaget Voi kommer nu att ha tio elsparkcyklar parkerade i tre av Stockholms stads parkeringshus. Förhoppningen från stadens sida är att fler ska ställa bilen där och ta sparkcykel sista biten till sin destination..

DN - 23 nov 18 kl. 15:14

Ännu fler elsparkcyklar i Stockholm

Ny dag – nya elsparkcyklar. Från och med i morgon finns det sparkcyklar från två olika företag på Stockholms stads gator..

DN - 05 dec 18 kl. 08:16

Madrid säger nej till elsparkcyklar

Styret i Madrid säger nej till de företag som vill hyra ut elsparkcyklar i den spanska huvudstaden. Det innebär att de tre företag som för närvarande erbjuder dessa fordon till invånare och turister i Madrid bara har några dygn på sig att avlägsna dem..

DN - 08 jan 19 kl. 15:13

Elsparkcyklar behöver rustas för vinterväglag

Elsparkcyklar fortsätter att köra trots snö och is. Men flera olyckor och en oro över fordonets trafiksäkerhet kvarstår.  – Vi utvecklar en vintermodell av elsparkcykeln just nu, säger Fredrik Hjelm, vd och grundare till Voi, som hyr ut fordonet.

SR - 08 feb 19 kl. 12:15

Fler företag hyr ut elsparkcyklar via appar

Nya fossilfria transportlösningar i städer är en växande bransch, inte minst i Sverige. Det handlar bland annat om cyklar och elsparkcyklar som ställs ut på gatorna för uthyrning genom mobilappar..

DN - 21 feb 19 kl. 11:48

Staden vill införa p-platser för elsparkcyklar

Antalet Elsparkcyklar har sedan sommaren 2018 varit ett alternativt färdmedel för stockholmarna och till våren väntas ännu fler ställas ut på gatorna. Nu vill Stockholms stad införa särskilda parkeringsplatser för dessa. .

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Miljontals mobilsvar hos Tele2 kan avlyssnas

En säkerhetsmiss hos Tele2 gör att röstmeddelande på mobiltelefoner kan avlyssnas av vem som helst, rapporterar Dagens Nyheter, DN. 3,8 miljoner mobilkunder berörs. – Det är en lucka som har varit okänd, säger Viktor Wallström, kommunikationschef på Tele2, till DN.

Expressen - 30 minuter sedan

Mänsklig ring skyddade moské vid fredagsbönen

En vecka efter terrorattacken i Nya Zeeland samlades stockholmare i en manifestation för rätten att be i trygghet. Unga, gamla och företrädare för olika religiösa samfund bildade en mänsklig mur kring Stockholms moské under fredagsbönen..

Expressen - 30 minuter sedan

En svårt knivskuren i Västerås

En person har blivit knivskuren i Västerås, enligt polisen.– Vi letar just nu efter gärningsmannen, säger Daniel Wikdahl på polisen i region mitt till Aftonbladet. .

Expressen - 1 timme sedan

Demonstrationer mötte S-toppar på kongressen

Protester mötte ombuden när Socialdemokraterna inledde sin 40:e partikongress.Utanför demonstrerade Hyresgästföreningen mot januariavtalet och "Tantpatrullen" mot usla pensioner..

Expressen - 1 timme sedan

TV: Per Bolunds vision för partiet

”Det är det jag vill att Miljöpartiet ska stå för”.

Expressen - 45 minuter sedan

Den nya apoteksmiljön – ingen plats för allergiker

De har börjat sälja parfymerade produkter och nötter efter avregleringen.Nu larmar Astma- och allergiförbundet om att flera apotek stänger ute allergiker och doftöverkänsliga på grund av det utökade varuutbudet.– Apotekens primära uppgift borde vara att man går dit och hämtar sina receptförskrivna läkemedel, säger förbundsordförande Maritha Sedvallson..

Expressen - 45 minuter sedan

Nu får britter gräddfil till svenskt medborgarskap

På grund av Storbritanniens stundande utträde från EU prioriterar Migrationsverket just nu ansökningar om svenskt medborgarskap från britter, bekräftar en talesperson till tidningen The Local..

Expressen - 30 minuter sedan

Präst i Kanada knivhuggen under högmässa

En präst i kanadensiska Montreal har blivit knivhuggen under en högmässa, rapporterar nyhetsbyrån AFP. .

Expressen - 1 timme sedan

Hon vill öka tågresandet: ”Sydsvenskarna i guldsits”

När Susanna Elfors startade Facebook-gruppen Tågsemester hoppades hon att alla tågsemestrande skulle inspireras av varandra. Nu har gruppen blivit en bok, och i veckan föreläser hon i både Lund och Helsingborg. – Ni i Sydsverige sitter i en riktig guldsits när det kommer till tågresande, säger Susanna Elfors.

Expressen - 1 timme sedan

Maskerade dubbelmördaren knivhögg och hotade vittne

Adriano Rodriguez Cadiz sköt ihjäl två vänner på två olika platser – sen gick han på strippklubb.Nu åtalas den dömde dubbelmördaren för att ha maskerat sig och sen knivattackerat ett vittne.– Du ska dö din horunge, ska dubbelmördaren ha skrikit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.