SR > Nyheter

Saturday, 23 March, 21:31

SR - 15 mar 19 kl. 13:31

Uppgifter: Ville hämnas svensk 11-årings dödEn 28-årig australiensisk medborgare som beskrivs som högerextrem, har gripits efter terrordådet mot två moskéer i Nya Zeeland. Det finns uppgifter om ett manifest som publicerats på nätet som den misstänkte uppges stå bakom. Där nämns också terrordådet på Drottninggatan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Nya Zeeland, Drottninggatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UppgifterVille , hämnassvensk , 11-åringsdöd
Barometern - 11 okt 13 kl. 08:25

Empati och principer

Det värmer i hjärtat att se engagemanget bland hundratals ungdomar i Hultsfred i samband med att 18-årige Abrahim Jabateh delgavs ett utvisningsbeslut under veckan efter sex år i Sverige. I Hultsfred ges en motbild till oron i samband med protester mot anläggningsboenden i länet. Men framför allt mot rasistiska/främlingsfientliga brott riktade mot asylsökande/nyanlända i Kalmar län.

Barometern - 11 okt 13 kl. 08:25

Empati och principer

Det värmer i hjärtat att se engagemanget bland hundratals ungdomar i Hultsfred i samband med att 18-årige Abrahim Jabateh delgavs ett utvisningsbeslut under veckan efter sex år i Sverige. I Hultsfred ges en motbild till oron i samband med protester mot anläggningsboenden i länet. Men framför allt mot rasistiska/främlingsfientliga brott riktade mot asylsökande/nyanlända i Kalmar län.

YLE - 05 mar 16 kl. 10:29

"Om vi bara lyssnar på kritiker har vi ingen vindkraft i Finland"

I Korsholm planeras en vindkraftspark med mer än 20 kraftverk. Vindkraftsparken ska byggas i Märkenkall cirka tio kilometer från kommuncentrum Smedsby. Alla är inte förtjusta i vindkraftsplanerna.

YLE - 26 jan 16 kl. 12:34

Landskapen gör comeback i helt ny skepnad

Regeringen ville kalla de 18 nya regionförvaltningarna för självstyrande områden. Nu ska de börja kallas landskap istället. Men hur de nya landskapen ska finansieras och administreras är ännu oklart.

Nyan - 13 okt 16 kl. 08:58

Ålandskomposten får tidsfrist för validering?

Ålandskomposten kan få mera tid av landskapsregeringen för att utföra en validering beträffande hanteringen av slaktavfall.

– Det är vettigt att göra det under vintern, säger näringsminister Camilla Gunell.
Förra veckan berättade Nya Åland att Ålandskomposten i Sund Gunnarsby, efter att tidsfristen för bolaget att meddela vilken väg man väljer inför framtiden hade gått ut, inte hade lämnat in något konkret förslag.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Hundratals dödade i Mali

Över 100 personer har dödats på den maliska landsbygden i attacker som beskrivs som etniskt motiverade..

SR - 3 timmar sedan

Misstänkt avel med varghybrider

Polisen utreder om två svenska hunduppfödare ägnat sig åt olaglig uppfödning av varghybrider, ett så kallat artskyddsbrott..

SR - 3 timmar sedan

Krav på att Rysslandsutredningen offentliggörs

I USA har den så kallade Mueller-utredningen, om huruvida Donald Trumps valkampanj samarbetat med Ryssland, blivit klar. Men demokraterna misstänker att justitieminister William Barr, som nyligen tillsattes av Trump, kan komma att undanhålla viktig information och förbereder sig nu för politisk strid..

SR - 4 timmar sedan

Sista IS-fästet i Syrien har fallit

Tidigt i morse kom beskedet att terrorgruppen IS sista fäste i Syrien fallit. Den så kallade slutstriden mot IS har pågått under lång tid, men i morse meddelade de USA-stödda kurdiska styrkorna att de kämpat ner det sista motståndet i Baghouz..

SR - 4 timmar sedan

Ramberg: Löfvens ”lilla bubbla” kan växa

Stefan Löfven har stöd i sitt parti för att uppgörelsen med Centern och Liberalerna var nödvändig. Den svåra debatten för Löfven handlar i stället om att partiet blivit så svagt att det tvingas acceptera avtalet, säger Ekots Tomas Ramberg..

SR - 5 timmar sedan

Internationell hjälp på plats i Moçambique

Efter cyklonen och översvämningarna förra helgen är behoven stora i Moçambique. Hjälp anländer nu från många länder över hela världen. I hamnen i Beira har indiska flottan etablerat en läkarstation där man tar emot människor som evakuerats från de översvämningsdrabbade områdena..

SR - 6 timmar sedan

Kryssningsfartyg i sjönöd utanför Norge

Ett kryssningsfartyg med 1 300 passagerare ombord har fått motorproblem i hårt väder utanför Norges västkust..

SR - 6 timmar sedan

Tusentals demonstrerar i London – vill stanna i EU

Hundratusentals så kallade remainers, britter som vill stanna kvar i EU, demonstrerar i centrala London. De kräver en ny folkomröstning om brexit..

SR - 6 timmar sedan

Thailand till val efter fem år av militärstyre

Efter fem år av militärstyre går Thailand i morgon till parlamentsval för första gången på åtta år. På många sätt råder helt nya politiska förutsättningar..

SR - 7 timmar sedan

FÖRDJUPNING: Vilken väg ska socialdemokratin ta för att lyfta?

Vad som är den socialdemokratiska vägen framåt?  Elin Norén (S), regionråd i Dalarna, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S)kommunalråd Malmö berättar om vilka utmaningar de ser, med avstamp i valanalysen. Sen samtal i studion med Nina Wadensjö, chefredaktör för den socialdemokratiska tidningen Aktuellt i Politiken och Karina Cubillo, reformisterna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.