SVT Debatt > Opinion

Thursday, 21 March, 06:39

SVT Debatt - 15 mar 19 kl. 13:31

”Resten av världen struntar i om Sverige går före””Om vi så avskaffade det svenska flyget helt skulle detta påverka världens CO2-utsläpp med 5 procent av 2 promille. Ni ser ju hur knäpp debatten är”, skriver Rebecca Weidmo Uvell..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sverige, CO2, Rebecca Weidmo Uvell

Dela artikeln

14536 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Restenav världen , struntari om , Sverige, går, före
Västerbottens Folkblad - 03 sep 14 kl. 23:00

Vi i Norrland försörjer resten av Sverige

Statliga LKAB och vattenkraft från de norrländska älvarna – och skogen här uppe – har försörjt resten av Sverige i mer än ett århundrade. Stockholmsregionen har väl aldrig skapat några mervärden utan är mest en belastning. Södra Sverige har alltid haft ett kolonialt förhållande till Norrland.

Västerbottens Folkblad - 10 okt 16 kl. 18:20

”Vad är räddningen för resten av Sverige?”

Få skulle döma ut Sagan om ringen-trilogin efter att ha läst andra boken. Ändå tycks det ha hänt med Resten av Sverige, programserien där Po Tidholm reser runt i Sverige utanför storstäderna. Många menar att Tidholm ger en allt för pessimistiskt bild.

DN - 13 mar 18 kl. 17:04

Lisa Magnusson: Resten av Sverige tar revansch i "Tårtgeneralen"

Politikerna talar ofta och gärna om att ”hela Sverige ska leva”. Då borde de också lyssna på dem som bor i hela Sverige, och framför allt satsa pengar på hela Sverige. För alla varken kan eller vill bo i städerna..

DN - 26 mar 18 kl. 15:40

Resten av Sverige: Det här är det sämsta med Stockholm

Stress och hets, för mycket folk, för mycket trafik och ett dåligt geografiskt läge. Så tycker resten av landet om huvudstaden enligt en rapport som Stockholms handelskammare har gjort. Mest negativa till Stockholm är norrbottningarna..

Sydsvenskan - 26 nov 13 kl. 00:30

Skåne gasar ifrån resten av Sverige

Sverige är ledande i världen för biogas som fordonsbränsle. Och i Sverige står Skåne för den största användningen av fordonsgas. En stor del av gasen driver de skånska bussarna..

Alliansfritt Sverige - 06 jan 14 kl. 10:49

Lööf struntar i forskningen – lyssnar hellre på en ”jobbskapare” som halverat sin personal

Institutet för Arbetsmarknads- och Utbildningspolitisk Utvärdering är precis vad det heter, och det sorterar under Arbetsmarknadsdepartementet, alltså regeringen. IFAU har utvärderat sänkta arbetsgivaravgifter för unga och konstaterat att det är rätt dålig jobbpolitik. Aftonbladet frågar i en intervju idag näringsminister Annie Lööf hur hon ser på den saken: ”Det är ganska välkända argument som lyfts fram.

Alliansfritt Sverige - 10 jan 12 kl. 10:00

Regeringen struntar i riksdagen - fortsätter sälja vapen till diktaturer


EXPLOSIVT. Förra året röstade en majoritet i riksdagen för att vapenexportreglerna skulle skärpas. Detta för att Sverige inte skulle kunna exportera vapen till diktaturer eller andra nationer där mänskliga rättigheter kränks.

Alliansfritt Sverige - 07 maj 14 kl. 16:47

Offentlighetsprincipen gäller i hela Sverige – utom i Växjö

Bo Frank är moderat kommunstyrelseordförande i Växjö och känd för sina kontroversiella uttalanden om flyktingar. Han är också känd för att korta ner skolåret i kommunen för att finansiera skattesänkningar, samt att han är lite lik den onda killen i Avatar. Men idag handlar det om att han medvetet bryter mot offentlighetsprincipen.

Nerikes Allehanda - 16 maj 17 kl. 04:57

Rekordmånga vårdärenden går till åklagaren i Örebro - jämfört med Sverige i övrigt

Åklagarkammaren i Örebro tar emot rekordmånga vårdärenden i jämförelse med resten av Sverige – år efter år.
–Vi har ingen förklaring till varför, vi vet inte om det beror på om vården är sämre i vårt område än i resten av landet – eller om patienterna i gnällbältet är mer gnälliga än andra..

Nerikes Allehanda - 16 maj 17 kl. 04:57

Rekordmånga vårdärenden går till åklagare i Örebro – jämfört med Sverige i övrigt

Åklagarkammaren i Örebro tar emot rekordmånga vårdärenden i jämförelse med resten av Sverige – år efter år.
–Vi har ingen förklaring till varför, vi vet inte om det beror på om vården är sämre i vårt område än i resten av landet – eller om patienterna i gnällbältet är mer gnälliga än andra..

YLE - 11 dec 16 kl. 15:05

På tv i dag: Finland jagar skrällguld mot Sverige

Det blev svettigt i semifinalen, men Finland är i en ny VM-final i innebandy. Givetvis är det värsta rivalen Sverige som står för motståndet. Finland höll på att slarva bort finalplatsen i innebandy-VM i lördagens semifinal.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 20 timmar sedan

”När en man blir alldeles för stark”

”Östersunds FK har svarat för något av det mest spännande och oväntade i allsvensk fotboll någonsin. Daniel Kindberg förförde hela stan, han fick hållas, till och med när demokratin sattes ur spel”, skriver Åke Stolt..

SVT Debatt - Igår: 16:07

”Därför ser vi med andra ögon på högerextremt våld”

”Högerextrema människor finns i ett mönster och en tanketradition som är etablerad långt utanför våldsutövandet”, säger Christer Mattsson från Segerstedtinstitutet i klippet ovan..

SVT Debatt - Igår: 10:21

”Klimatvetenskapen har stora inneboende begränsningar”

”Om vi ska basera politiska beslut på modellernas uppskattningar så torde det vara viktigt att bilda sig en uppfattning om dess trovärdighet”, skriver artikelförfattarna i en slutreplik..

SVT Debatt - Igår: 09:55

”När det gäller fertilitet har man inte alltid flera år på sig”

”Det är oacceptabelt att personer som har blivit godkända för behandling ska vänta i upp till fyra år på ägg- eller spermiedonation”, skriver representanter för Femmis, föreningen för ensamstående föräldrar med donation..

SVT Debatt - I förrgår: 15:09

”Högerextrema bär ansvar för islamofobiska attacker”

”Hade jag varit i närheten av moskéerna hade jag också mördats – enbart på grund av mitt utseende”, skriver Aza Cheragwandi..

SVT Debatt - I förrgår: 11:49

”Vem ska gå före om inte vi?”

”För att bygga vidare på Greta Thunbergs liknelse är vi alla instängda i ett brinnande hus. Sveriges historiska utsläpp per capita är 2,5 gånger högre än i övriga världen, vi var alltså med om att starta branden”, skriver Marcus Lindeberg Goñi..

SVT Debatt - I förrgår: 09:58

”Klimatförändringarna är en ekonomisk möjlighet”

”Det är en krympande skara med ideologiska skygglappar som klamrar sig fast och de kommer inte släppa taget”, skriver Maths Nilsson i en replik..

SVT Debatt - I förrgår: 07:00

”Ekonomisk press hotar flygsäkerheten”

”Den ekonomiska pressen på flygindustrin har skapat en situation med nya hotbilder, där bristande pilotutbildning är en”, skriver Jan Nordin..

SVT Debatt - 15 mar 19 kl. 09:00

”Sverige har allt att vinna på ökad cykling året runt”

”Mellan var tredje och var femte sommarcyklist kan tänka sig att cykla på vintern om halkbekämpning och snöröjning blir bättre.”, skriver Elm och Strömgren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.