Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 26 March, 05:32

Liknande nyheter

Taggar: Villkorligtför , försöktill , grov, misshandel
YLE - 15 jan 16 kl. 10:50

Aspirant åtalas för grov misshandel i Vasa

En tidigare aspirant från Nylands brigad åtalas för grov misshandel och olämpligt uppträdande av krigsman. Han ska ha misshandlat en annan beväring utanför en restaurang i Vasa. Det hela skedde under en permission i september 2014.

Nyan - 15 apr 14 kl. 08:00

Villkorligt fängelse för misshandel ombord

Tingsrätten har dömt en drygt 20-årig man till 75 dagars villkorligt fängelse för misshandel. Han döms också till övervakning i ett år och tre månader.
Det var i december 2011 som han misshandlade en äldre man i en hyttkorridor ombord på m/s Isabella.

YLE - 28 sep 15 kl. 12:21

Villkorligt fängelse för misshandel och skadegörelse i Närpes

Femton personer dömdes till villkorligt fängelsestraff för skadegörelse och misshandel under Tomatkarnevalen i Närpes år 2013. Personerna var mellan 17 och 26 år vid tidpunkten. Ungdomarna välte en parkerad bil och söndrade vindrutor och hanterade den på ett sådant sätt att den totalförstördes.

Nyan - 09 mar 15 kl. 14:00

Villkorligt fängelse för misshandel

En medelålders man har dömts till 75 dagars fängelse villkorligt för misshandel vid ett bråk på Nygatan i Mariehamn i oktober 2013. Han hade slagit en annan man, brottat ned denne till marken och dunkat hans huvud mot marken. Den andre mannen hade först knuffat den dömde så att denne föll till marken och vred sitt vänstra knä.

Nyan - 23 jan 17 kl. 09:59

Man dömd till villkorligt fängelse för misshandel

En man bröt sig in i en bostad och misshandlade sin ex-sambo och en annan man. Strypgrepp, knytnävsslag i ansiktet och knuffar mot väggar och golv är delar av gärningsbeskrivningen.
Ålands tingsrätt dömde en man till fyra månaders villkorligt fängelse för två fall av misshandel, hemfridsbrott och lindrig skadegörelse.

YLE - 21 apr 17 kl. 09:29

Villkorligt fängelse för misshandel i Vasa

En man har dömts till tio månader långt villkorligt fängelsestraff för stöld och misshandel. I oktober 2014, i Vasa, misshandlade den åtalade en annan man genom att slå honom åtminstone en gång med knytnäve mot ansiktet så att han föll till marken. Mannen har efter det fortsatt misshandeln genom att sparka flera gånger mot överkroppen och huvudet då målsäganden legat försvarslös på marken.

Nyan - 30 nov 18 kl. 15:38

Villkorligt fängelse för misshandel och hot

En man som misshandlade tre personer i Mariehamn under en dag i novemeber 2016, har dömts till villkorligt fängelse. Mannen fälldes även för övergrepp i rättsak eftersom han genom hot försökt få ett av offren att avstå från att polisanmäla.
Svaranden bestred alla åtalspunkter.

YLE - 28 jan 16 kl. 15:14

Knivbråk i Jakobstad gav villkorligt fängelse

En man som högg en annan man i magen i Jakobstad har dömts till villkorligt fängelse för grov misshandel. Det var i april förra året som ett bråk uppstod mellan två berusade män i en lägenhet. Den ena mannen kastade en flaska på den andra som då tar fram en kniv och hugger mannen som kastat flaskan i vänstra sidan av magen.

YLE - 30 maj 13 kl. 06:13

Domar föll för misshandel

Tingsrätten i Lojo och Raseborg har fällt domar för misshandel. Sex män från Lojo dömdes till mellan 1 och 1,5 års fängelse för misshandel. Tre av domarna är ovillkorliga.

Nyheter 24 - 20 aug 13 kl. 09:36

37-åring våldtog äldre kvinna ? med hushållspappershållareVar villkorligt frigiven

KRONOBERG. Under midsommarhelgen 1994 mördade han en äldre kvinna i hennes bostad i Ängelholm. För två år sedan dömdes han till två års fängelse för grov misshandel och sexuellt ofredande.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Familjen följde Viking Sky-dramat i direktsändning

– Få inte panik nu, men vi har motorproblem och total blackout. .

Nyan - 13 timmar sedan

Löfte från 2015 kan frälsa Åland från stränga tullkrav

Om de nya tullreglerna blir de värsta tänkbara ur Ålands synvinkel har landskapsregeringen ett trumfkort i bakfickan – ett löfte som gavs i vittnens närvaro i Bryssel 2015 om ett förenklat förfarande. .

Nyan - 15 timmar sedan

Jurist ska utreda B-märkning av hus

Stadsstyrelsen vill ta bort märkningen från alla byggnader i centrala Mariehamn som kategoriserats som ”stadsbildsmässigt värdefulla”, alltså den så kallade B-märkningen. .

Nyan - 18 timmar sedan

”Alla längtar efter någonting”

Litteraturdagarna har temat ensamhet, men för Nyans kulturredaktör har 2018 varit det mest umgängesintensiva i karriären hittills. Under 2018 han hon med 40 skolbesök. .

Nyan - 21 timmar sedan

Carolina Sandell invald i OP:s förvaltningsråd

Carolina Sandell har valts in i OP-gruppens förvaltningsråd. Sandell har sedan 2010 varit styrelsemedlem i Andelsbanken för Åland. Förvaltningsrådet består av 36 ledamöter.

Nyan - 21 timmar sedan

Våra unga ska vara trygga

För att skapa en socialt hållbar situation för våra ungdomar, behövs i dagens läge socialt arbete i ett tidigt skede, med samarbete som metod och trygghet som primärt mål. För många ungdomar kantas tonåren av identitetssökande, förvirring, osäkerhet och en känsla av otrygghet, vilken kan ta sig i uttryck i ångest, självskadebeteende, skolk, kriminalitet, användning av alkohol, tobak och narkotika med mera. Det är här som vuxenvärlden i ett tidigt skede behöver möta upp genom uppsökande arbete, enskilda samtal och föräldrastöd, för att snabbt identifiera grundproblemet och gemensamt jobba mot åtgärder.

Nyan - 23 timmar sedan

Elva rättstvister med tidigare sjöanställda

Elva tidigare anställda i skärgårdstrafiken stämde landskapsregeringen för lönetvister och uppsägningar i olika domstolar under åren 2014–2018. .

Nyan - Igår: 21:13

Åländsk kapten på fartyg i svår sjönöd

Ålänningen Bengt-Owe Gustafsson var kapten ombord på kryssningsfartyget Viking Sky, som hamnade i svår i sjönöd i en storm utanför Norges kust på lördagen. .

Nyan - Igår: 18:01

Slottsbron avstängd redan från måndag

Avstängningen vid Slottsbron i Sund Kastelholm tidigareläggs till måndagen den 25 mars. Landskapets vägunderhåll utför vägförbättringsåtgärder vid Slottsbron fram till 31 mars, därefter ska Slottsbron renoveras mellan den 1 april och 31 maj. Besökare till Kastelholms slott, Jan Karlsgården och Smakbyn hänvisas till Tosarbyvägen för infart till området.

Nyan - Igår: 17:30

Brandkår släckte brasa i Tranvik

En förbipasserande larmade brandkåren efter att ha sett rök från ett skogshygge i Sund Travvik, och personen bedömde att vinden var på väg att tillta. – Det visade sig vara en uppgjord brasa, säger räddningschef Lennart Johansson. Enligt Lennart Johansson var brasan inte övervakad just då.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.