Skånskan > Opinion

Saturday, 23 March, 12:15

Skånskan - 15 mar 19 kl. 13:13

Tacksamma för seniorkortMALMÖ Seniorkorten till alla som fyllt 70 år fortsätter att vara uppskattade bland dem som fått dem i brevlådan. Ett par som hört av sig till kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) är mycket tacksamma. Sedan de blivit sjuka har de haft mycket användning av kortet och sluppit hjälp av Malmö stad.
Nu hoppas paret att kortet ska förbli ett kort.
– Jag hoppas att pensionärs Jojokortet kommer att finnas kvar och att vi slipper ha det som en app i telefonen, skriver de i sitt brev.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Seniorkorten, Katrin Stjernfeldt Jammeh, Malmö, Jojokortet, Norra Vallgatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tacksammaför , seniorkort
YLE - 23 sep 14 kl. 19:17

Seniorkort kan ge gratis busstur i Vasa

Ett seniorkort som berättigar till gratis bussturer, simhallsbesök och användningen av stadens motionssalar kan bli verklighet i Vasa. Men helt gratis blir seniorkortet ändå inte. Seniorkortet är ett förslag av Vasas äldreråd.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Seniorkort ska gälla på bussen

Från och med 1 februari 2015 kan den som fyllt 65 år och är folkbokförd i Bengtsfors kommun resa med Västtrafik seniorkort inom kommunen..

Barometern - 04 sep 17 kl. 11:33

Klart för seniorkort på buss och tåg

Med ett seniorkort som ska gälla på både buss och tåg över hela Kalmar län får alla pensionärer billigare resor. Kortet ska kosta 100 kronor och gälla i 30 dagar..

GöteborgsPosten - 08 okt 18 kl. 15:39

Regionalt seniorkort nedröstat

Ett regionalt seniorkort på bussar, tåg och spårvagnar lär dröja. Ett förslag om att utreda frågan avslogs nyligen av kollektivtrafiknämnden..

Skånskan - 16 okt 18 kl. 11:34

Seniorkort börjar gälla i december

MALMÖ Seniorkorten som ger alla 70-åringar gratis kollektivtrafik på vissa tider börjar gälla den 1 december.– Alla som fyllt 70 år får korten hemskickade, berättar tekniska nämndens ordförande Andréas Schönström (S). I nuläget ger det 36 000 Malmöbor gratis buss och tåg inom Malmö.

Barometern - 11 feb 19 kl. 10:39

Kritik: Svårt hinna använda seniorkort från södra Öland

Det är svårt att resa kollektivt med Kalmar läns trafiks, KLT, seniorkort från södra Öland, skriver en invånare till Mörbylånga kommun. .

Sydsvenskan - 17 apr 16 kl. 13:57

Flyktingar tacksamma för påvehjälp

De tre flyktingfamiljer som på lördagen fick resa med påven Franciskus från Lesbos till Vatikanen har nu tillbringat sin första natt i Rom.I en intervju med den italienska tidningen La Stampa berättar de hur tacksamma de är för påvens gest.— Vi är tacksamma mot påven, vi ska visa att vi är värdiga den här chansen och gåvan han gav oss, säger den 51-åriga trebarnspappan Ramy som flydde från IS-ockuperade staden Deir Ezzor när familjens hem förstörts i striderna.

Realtid - 04 jan 11 kl. 12:22

Volvo: "Högt i tak" Uniflex: "De är tacksamma"

Börsnoterade bemanningsjättens vd pratar hellre om att invandrare är tacksamma över att få jobba än om att den som gnäller eller blir gravid får gå. Och Volvo behöver flexibilitet..

Dalarnas tidningar - 07 apr 11 kl. 19:33

Tacksamma pedagoger prisade

[BORLÄNGE] Barn- och bildningsnämnden delade i går ut två pedagogiska pris till mer än tacksamma pedagoger. - Vi har så knappa resurser i dag och det känns ofta som att man jobbar i motvind, men det här ger oss nya krafter, säger Lars Westling från Medväga fritidshem..

SN - 28 okt 11 kl. 10:34

Återförsäljare är tacksamma

Kinesiska Pang Da och Youngman köper hela Saab. Det är återförsäljarna tacksamma för, enligt Peter Hallberg, vd för Saabs återförsäljarförening. De kinesiska bolagen köper hela Saab enligt ett pressmeddelande från Swedish Automobile på fredagsförmiddagen..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Nu kollar han att allt fungerar

FLITIG. Som företagare har Bengt Almquist har skapat arbetstillfällen i Skurup, genom Johannamuseet har han lockat dit turister och att tätorten fick ett landmärke vid motorvägen är också mycket hans förtjänst.Namn: Bengt Almquist
Yrke: Pensionär, driver Johannamuseet i Skurup.

Skånskan - 7 timmar sedan

Gertten granskar en global sjukdom

Det är inte gentrifieringen som är problemet, det finns någon annanstans.
Fredrik Gertten undersöker i sin nya film Push, som har världspremiär vid dokumentärfilmsfestivalen CPH:DOX under lördagen, hur våra bostäder kan stiga i värde betydligt snabbare än våra löner.I Bikes vs.

Skånskan - 7 timmar sedan

MP-ledamot vill ge tiggare frizon i Eslöv

ESLÖV Upplåt en bit mark i kommunen där tiggare kan leva i en frizon.
Det föreslår MP-ledamoten Lars Ahlfors i en motion som ska tas upp i kommunfullmäktige.I motionen föreslår Lars Ahlfors att Eslövs kommun upprättar en frizon för tiggande människor inom kommunens gränser, där dessa kan få tillgång till skydd, vård och utbildning.

Skånskan - 7 timmar sedan

Höj takten för kli­matet

Gre­ta Thun­berg strejkar för kli­matet var­je fre­dag och har fått med sig tio­tu­sen­tals ung­domar runt om i världen. FN:s ge­ne­ral­sek­re­te­ra­re António Gu­ter­res ska kalla till ett nytt kli­mat­topp­mö­te för att för­söka se till att löf­tena i Paris­av­talet blir verk­lig­het. Han har sam­ti­digt skickat ett med­de­lan­de till de klimatstrejkande ung­domarna att han för­står deras oro men att det finns hopp.

Skånskan - 7 timmar sedan

Flyttrockad ska lyfta Tolvåkers skolområde

KÄVLINGE Vid årsskiftet invigs en helt ny förskola på Tolvåkersområdet i Löddeköpinge. Det är starten på en omfattande förnyelse av området med en ny skola med plats för 800 elever och en helt ny sporthall.– Hela det nya området kommer att få stor betydelse för att skapa en bra arbetsmiljö för både elever, lärare och skolpersonal, menar utbildningsnämndens ordförande Camilla Mårtensen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Larm om misstänkt skottlossning

Landskrona Vid klockan 20.02 larmades polisen om en misstänkt skottlossning på Östergatan. Flera patruller har skickats till Östergatan efter larm om en misstänkt skottlossning.

Skånskan - 15 timmar sedan

Poeten på hörnet invigt och nyöppnat

MALMÖ Med hjälp av 250 piroger och prinsessbakelser nyöppnade kulturscenen Poeten på hörnet på fredagskvällen. Numera är det Vänsterpartiet som äger lokalen som ska fyllas med litteratur, musik, film och andra kulturevenemang som passar i ett mindre format.– Här ska vi satsa på gräsrotsorganiserad kultur eller politik som inte får plats på andra ställen, förklarar före detta riksdagsledamoten för Vänsterpartiet Daniel Sestrajcic som är en av initiativtagarna till att partiet har gått in som ägare av lokalen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Ny vända om avgift för privata förskolor

MALMÖ Det blev inget beslut om att ta ut en avgift på 25 000 kronor när en privat förskola ansöker om att få etablera sig i Malmö. Ärendet återremitterades efter ett förslag från SD.Sverigedemokraternas yrkande på återremiss fick stöd av både Moderaterna och Centern när ärendet var uppe till beslut i kommunfullmäktige på torsdagen.

Skånskan - 17 timmar sedan

Polisens helikopter stör Malmöbors dygnsrytmen

Malmö Malmös miljöförvaltning har sedan sommaren förra året tagit emot mer än ett halvdussin anmälningar angående att polisens helikopter är ett störningsmoment på natten. I ungefär sex år har polisen i region Syd haft helikopter på plats och den kan ibland vara avgörande i polisarbetet. Men sedan sommaren 2018 har Malmös miljöförvaltning tagit emot mer än ett halvdussin där Malmöbor klagar på att oljudet från polisens helikopter stör deras nattsömn.

Skånskan - 18 timmar sedan

Redhawks siktar på en favorit-i-repris

ISHOCKEY Malmö Redhawks slog ut Frölunda i förra vårens SM-kvartsfinaler. Nu ska Peter Anderssons manskap försöka sig på en ”favorit-i-repris”.Kvartsfinalserien mellan de båda lagen drar igång på lördagseftermiddagen i Scandinavium, där Frölunda Indians ståtar med åtta raka segrar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.