Skånskan > Opinion

Monday, 25 March, 04:44

Skånskan - 15 mar 19 kl. 13:14

Saknar direktbuss från OxieOXIE En kvinna i Oxie tycker att det är oacceptabelt att det tar 45 minuter att åka buss från Oxie till Malmö C. Dessutom är bussen nästan full när den lämnar den sista hållplatsen i Oxie.
Hon efterfrågar en direktlinje från Käglinge, via Oxie och direkt till Malmö C.
– Det går alltså snabbt för mina kollegor som bor i Staffanstorps kommun och Lunds kommun att komma till sina arbeten än vad det gör för mig som bor och arbetar i Malmö kommun, påpekar kvinnan i ett brev till kommunalrådet Andréas Schönström (S).
Han har svarat att ett tips kan vara att försöka åka tåg från Oxie i stället för att ta bussen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Oxie, OXIE En, Malmö, Käglinge, Staffanstorps, Lunds, Andréas Schönström, Skånetrafiken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Saknar, direktbussfrån , Oxie
Skånskan - 15 jan 16 kl. 14:00

Många saknar gamla linje 144 till Malmö

SÖDERSLÄTT Det är inte bara boende i Anderslöv som är missnöjda med hur bussarna förändrats när pågatågen började rulla mellan Malmö och Trelleborg.
Många saknar busslinje 144 som numera vänder i Östra Grevie och inte fortsätter in till Malmö.Linje 144 trafikerade tidigare Trelleborg-Malmö via bland annat Anderslöv, Östra Grevie, Västra Ingelstad, Arrie och andra orter nära väg 101.

Skånskan - 03 feb 16 kl. 14:00

Oxie ska lyftas fram inför 50-årsjubileet

OXIE Det har jäst under ytan sen Oxie gick samman med Fosie i den nya stadsområdesorganisationen. Men nu satsar de ansvariga på att nå ut till Oxieborna.– Vi tänker samla föreningar, näringsidkare och andra grupper för att planera 50-årsfirandet och ta vara på de idéer som finns hos Oxieborna, säger stadsområdesdirektör Lena Wetterskog Sjöstedt.

Skånskan - 17 nov 16 kl. 22:57

Gott om folk när Oxie skulle diskutera busliv

Oxie Fler nyktra vuxna, även på kvällarna. Det skulle ge mer trygghet på och kring Oxie Centrum. Det var ett av de förslag som fördes fram när det på torsdagskvällen hölls ett allmänt möte om ungdomskriminalitet i Oxie.

Magazin24 - 14 jun 11 kl. 08:43

Direktbuss till Eskilstuna blir verklighet

Satsning från den rödgröna landstingsmajoriteten. Från årsskiftet kommer den som arbetspendlar till Eskilstuna kunna ta en direktbuss från Köping till Eskilstuna.
Samtidigt utökar VL busstrafiken från Arboga till Kungsör där byte till buss till/från Eskilstuna kan genomföras.

UNT - 26 mar 13 kl. 16:11

Daglig direktbuss krav på möte

En direktbuss på sträckan Tärnsjö - Kerstinbo - Harbo - Uppsala skulle ge boende i glesbygden del av kollektivtrafiken..

Jönköpingsnytt - 04 apr 13 kl. 08:28

Swebus kör direktbuss till Dreamhack i Jönköping

Swebus kör direktbuss till Dreamhack i Jönköping, precis som man gjort tidigare. Direktbussarna går under festivaldagarna i mitten av juni från städer som Stockholm, Linköping, Göteborg, Malmö och Karlstad hela vägen till Elmiamässan i Jönköping och tillbaka..

Skånskan - 23 jan 17 kl. 12:00

Vill göra ladan i Oxie till en laglig konstvägg

OXIE I fem år har Robin Elo försökt att göra om ladan vid väg E 65 till en laglig graffitivägg.
– Jag ger mig inte. Det enda Malmö stad behöver göra är att sätta upp ett staket och en papperskorg.

Sydsvenskan - 11 jun 11 kl. 08:53

Fem bränder i Oxie under natten

Fem olika bränder en och samma natt. Två av dem rubriceras som mordbrand.
Inga personer kom till skada vid något av tillfällen.

Sydsvenskan - 22 jun 11 kl. 10:49

Ungdomsrånare i Oxie fast

De tre ungdomsrånarna som slog till i Oxie är fast. Två av dem är femton, en tredje bara fjorton år gammal.
Det var i helgen som en trettonåring blev attackerad på torget i Oxie centrum av tre andra.

Skånskan - 03 feb 16 kl. 18:31

Oxie får aktiva farthinder

OXIE Oxie är först i Malmö med att få aktiva farthinder. De placeras just nu ut på Galgebacksvägen vid övergången från Emil Göranssons väg.– Det är många barn som rör sig på gång- och cykelvägarna i området och vi vill att de ska vara trygga på sin väg till skolorna i området, menar Hossein Ashouri, trafiksäkerhetsutredare på gatukontoret.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

C i Skåne firade valet och siktar på EU-val­rö­rel­sen

När Cen­ter­par­ti­et i Skåne i lör­dags höll stämma kun­de stora fram­gångar i höstens val firas: Två nya riks­dags­man­dat gör att C nu är re­pre­sen­terat i alla de fyra skånska riks­dags­val­kretsarna, tre nya le­da­möter i re­gi­on­full­mäk­tige och makt­skif­te till al­li­ans­sty­re i Re­gi­on Skåne och många nya kom­mu­nala man­dat, särskilt i Malmö, Lands­kro­na och Vel­linge så att C nu finns i kom­mun­full­mäk­tige i alla Skånes kom­muner.
Fo­kus låg dock mera på de kommande EU-valet i maj. Cen­terns EU-par­la­men­ta­ri­ker Fred­rick Fe­der­ley, som gans­ka sen­sa­tio­nellt ny­li­gen fick of­fent­ligt stöd av den för­ra li­be­rala EU-le­da­moten Ma­rit Paulsen som lovade rösta på hono

Skånskan - 3 timmar sedan

Ingen ska dö på ar­bets­platsen

Hit­tills i år har tolv per­soner för­o­lyc­kats i tjänsten. Flera av dem ar­betade i bygg­bran­schen. I jäm­fö­rel­se med sam­ma per­iod un­der 2018 är det dub­belt så många som för­o­lyc­kats.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skräll av Eos

BASKET Flera timmars försening på grund av tågstrul. Det stoppade inte Eos från att skrälla i den första kvartsfinalen i SM-slutspelet.På bortaplan i Åkershovshallen i Stockholm vann Eos över Alvik med 65-55 (16-17, 13-20, 18-12, 18-6).

Skånskan - 8 timmar sedan

Eslöv mot Tedam Mälarenergi i semifinalen

BORDTENNIS Eslövs PK avslutade dampingisligan med fyra klara segrar, men missade med minsta möjliga marginal att bli seriesegrare och därmed möjligheten att välja semifinalmotståndare i kommande slutspel och även att få hemmafördel i en eventuell skiljematch i SM-finalen.– Det var nära, visst, men läget är som det är. Jag har varit inställd på att vi skulle bli tvåa i serien, säger Mattias Andersson, Eslövs tränare.

Skånskan - 10 timmar sedan

Motståndskabaré med mersmak

Scen/recension Teater
Liva och PH – en motståndskabaré
Med: Teater Theatron
På scen: Suzanna Santrac och Zeljko Santrac samt Jonatan Sersam på piano.
Dramaturg: Jan Mark
Tolkning av PH:s texter från danska: Lasse Söderberg och Jan Mark
Scenografi och kostym: Peter Holm
Regi: Karin Parrot-Jonzon
Premiär den 21 mars 2019 på Bastionen i MalmöEn oktobernatt 1943 flydde två av Danmarks mest kända namn inom design i en roddbåt över Öresund från sitt naziockuperade hemland. De båda radikala kulturprofilerna kom i land i Landskrona.

Skånskan - 11 timmar sedan

Antalet hundrastgårdar utreds

YSTAD Tätorten har nio hundrastområden och storleken varierar mellan 50 och 100 kvadratmeter. Då kommunen har fått flera önskemål om ytterligare hundrastområden kommer det i år tas fram ett program för det som ska hantera antal, placeringar, storlek och utformning.
Förslagen om hundrastområden i Västra Sjöstaden kommer då att beaktas i det utvecklingsarbetet.

Skånskan - 11 timmar sedan

Olämplig plats för skejtramper

YSTAD Det är inte lämpligt att bygga en skateanläggning eller något liknande på den tidigare lekplatsen söder om Radargatan och norr om Norra Kompassgatan på grund av att det skulle medföra mycket buller och att platsen ligger nära bostäder.
Det svaret får ett medborgarförslag om att inrätta cykel- och skateramper i Edvinshemsområdet.
Kommunen ska dock utreda om det finns en annan lämplig plats i de västra delarna av Ystad, som inte påverkar boenden negativt.

Skånskan - 11 timmar sedan

Kaffestugan öppnar till påsk

SJÖBO Sjöbo kaffestuga kommer, trots försäljningsplanerna, att öppna till påsk.
– Vi får ju inte lämna gästerna i sticket.Det säger Ulf Ottosson, som drivit kaféet tillsammans med frun Eva sedan 2007.

Skånskan - 11 timmar sedan

Marianne Mörck gästar Flora

Sjöbo Den 26 mars kommer teaterprimadonnan Marianne Mörck till Sjöbo och till Florabiografen för att berätta om sitt liv i teatern. ”Mitt fantastiska teaterliv!” heter föreläsningen.

Skånskan - 13 timmar sedan

Perfekt symbios mellan musik och dramatik

En gång i tiden var det tätt med uppsättningar på Verkstan på Malmö Opera. Nu får man vänta lite längre men när det väl kommer är det samma skyhöga kvalitet som det varit i mer än 20 år. Uppsättningen av Bohuslav Martinus kammaropera Komedi på en bro som hade premiär i lördags blir ytterligare en av de föreställningar där Verkstans konstnärliga ledare Maria Sundqvist visar att det går att skapa stor opera med små medel i en föreställning som etsar sig fast i minnet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.