YLE > Finland

Monday, 25 March, 05:21

YLE - 15 mar 19 kl. 12:59

Centern: Vårdreformen ska bygga på 18 landskapCentern presenterade på fredagen sin modell till vårdreform i stället för den som stupade förra veckan. Modellen bygger som väntat på 18 landskap som erbjuder kvalitativ vård och service åt alla, på ett jämlikt sätt..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centern, Vårdreformenska , byggapå 18 , landskap
Alliansfritt Sverige - 12 sep 12 kl. 16:37

Centern önsketänker hejvilt om studentbostäder

BOSTAD. Du kan inte anklaga Stockhomscentern för att ha låga ambitioner när det gäller byggande av studentbostäder. Du kan däremot anklaga Stockhomscentern för att ha en ambitionsnivå som inte stämmer överens med deras förmåga att leverera.

YLE - 06 nov 15 kl. 11:36

Flera små områden skulle ge Centern mera makt

Vårdreformen har nu blivit den stora stötestenen för Sipiläs regering. Men vad handlar det egentligen om? – Centerns landskapsmodell går alltså ut på att man skulle etablera en folkvald demokratisk nivå mellan kommunerna och staten, säger Siv Sandberg som är forskare i offentlig förvaltning vid Åbo Akademi.

YLE - 27 nov 16 kl. 06:14

Är vårdreformen ett enda stort frågetecken för dig? Vi reder ut begreppen!

Hänger du inte med i turerna kring social- och hälsovårdsreformen? Misströsta inte, för du är inte ensam! Också för experter är det svårt att hänga med i svängarna, berättar journalisten och hälsovårdsexperten Tiina Merikanto.

YLE - 06 apr 16 kl. 11:49

Göran Honga om vårdreformen: Mycket är på hälft

Regeringens presentation av den reviderade modellen för social- och hälsvårdsreformen gav inget nytt, anser Göran Honga, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt. - Gällande detaljerna och genomförandet är arbetet mycket på hälft i det här skedet, säger Honga. Den framtida social- och hälsovården ska bygga på 18 landskap och fem samarbetsområden kring universitetssjukhusen.

YLE - 20 apr 17 kl. 09:57

Så skulle makten falla i landskapen: Centern jätte, SFP plötsligt bland de stora

Om resultatet i kommunalvalet gällde på landskapsnivå, skulle Centern vara det största partiet i de nya landskapsfullmäktigena. SFP skulle ta sig upp bland de fyra stora partier som regerar i ett landskap, men ser man till antalet platser i landskapsfullmäktige är partiet minst. De Grönas seger i kommunalvalet skulle i sin tur bli nästan helt osynlig.

HBL - 16 maj 13 kl. 18:39

Centern: Nästa regering får riva upp vårdreformen

Social- och hälsovårdsreformen är en förvaltningsreformen, sade statsminister Jyrki Katainen (Saml) när han gav riksdagen sin upplysning om reformen tidigt på torsdagskvällen. Avsikten med reformen är att förvaltningsstrukturerna ska ha en mer hållbar grund för att trygga finansieringen för och kvaliteten på servicen. ?

YLE - 05 nov 15 kl. 15:15

Regeringskris på grund av vårdreformen

Ryktena om allvarlig regeringskris tilltar. Det talas om fullt krig mellan Centern och Samlingspartiet. Statsminister Juha Sipilä avvisar alla uppgifter om att regeringen har svårt att samarbeta.

YLE - 12 mar 15 kl. 16:24

De gröna flörtar med Centern

Ser vi helt nya koalitioner finländsk politik? Hittils har De gröna huvudsakligen betraktats som ett parti för unga och urbana, ett alternativ för borgerliga stadsbor som inte vill rösta på Samlingspartiet. Skämtsamt har man talat om De gröna som Samlingspartiets trädgårdsavdelning.

YLE - 02 jun 16 kl. 06:39

Vårdreformen blir en fråga för Justitiekanslern

Folktinget för nu upp vårdreformen på Justitiekanslerns bord. Vart tog språkkonsekvensbedömningen vägen när regeringen i vårdreformen gick in för att inte Vasa får ett sjukhus med fulljour? Folktingssekreterare Markus Österlund säger att en skrivelse kommer att överlämnas till justitiekansler Jaakko Jonkka.

HBL - 28 nov 13 kl. 07:17

Sannf vill bygga ut vårddistrikten

Sannfinländarna sväljer inte att kommunerna ska spara så mycket som regeringen vill. I stället hoppas partiet på tillväxt och på en modell där de nuvarande sjukvårdsdistrikten utvecklas till regionförvaltning.Regeringen ska under den här veckan bli klar med huvuddragen i sitt så kallade strukturpaket, där en av de större klossarna är att balansera kommunekonomin för totalt två miljarder – varav en miljard ska bestå av en gallring i kommunernas serviceansvar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Isande kallt och rykande hett – här är superkylskåpet där företag kan testa hållbarheten hos sina produkter

Industriföretag behöver ofta testa hållbarheten hos sina produkter. I yrkeshögskolan Centrias tester kan det bli både skumpigt, hett och fuktigt..

YLE - 1 timme sedan

Östnyländska sannfinländare efterlyser varsamt skogsbruk och bättre övervakad vård

Inför riksdagsvalet presenterar Yle Östnyland riksdagskandidater från den del av regionen som vi bevakar. Turen har nu kommit till Sannfinländarna..

YLE - 8 timmar sedan

Fjärilar vaknar och vårfåglar landar - lite vårvärme att vänta nästa vecka

I början av nästa vecka kan vädret vara lite kyligt i södra Finland även om det är plusgrader. Därefter väntas varmare vårväder..

YLE - 13 timmar sedan

Småföretagare hårt drabbade av Helsingegatans vattenläcka - torkandet tar flera veckor att

Lördagens massiva vattenläcka i Berghäll i Helsingfors drabbar sammanlagt 13 fastigheter. Många småföretagare som har sina lokaler i gatuplan är illa ute..

YLE - 16 timmar sedan

Handgemäng kring Timo Soini - utrikesministern anfölls under valmöte

Utrikesminister Timo Soini anfölls av en person vid en marknad i Vanda under söndagen. Mannen som anföll hade Soldiers of Odin emblem på sina kläder..

YLE - 15 timmar sedan

Nya planer för Bergvalla i Ingå - företagare vill bygga modern stugby

En modern stugby kan bli av i Bergvalla i Ingå. En företagare har erbjudit sig att köpa markområde för 150 000 euro. Kommunstyrelsen ska på måndag ta ställning till saken..

YLE - 16 timmar sedan

Handgemäng kring Timo Soini

Utrikesminister Timo Soini anfölls av en person vid en marknad i Vanda under söndagen..

YLE - 18 timmar sedan

Lantbrukarcentralen: Fordon ska inte åka omkring halvtomma i glesbygden

Lantbrukarcentralen MTK är med i ett projekt för att få fordon som rör sig i glesbygden att utnyttjas effektivare..

YLE - 21 timmar sedan

Hangöborna hoppas på att få svettas i en motionstrappa

Idrottsväsendet har preliminärt utrett saken och hittat en lämplig plats för trappan i anslutning till spånbanan på Lillmärsans rekreationsområde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.