YLE > Svenskfinland

Monday, 25 March, 15:23

Liknande nyheter

Taggar: Besviken, sjukvårdsdirektöri , VasaDet var ju , , nära
YLE - 26 jun 14 kl. 12:40

Detaljskrivningen avgörande anser sjukvårdsdirektören

Fem starka vårdområden är basen i den nya social-och hälsovårdsreformen. För Österbottens del kommer den att organiseras från Åbo. -Det är ett steg framåt, man har hittat någon typ av politisk enighet.

YLE - 19 feb 18 kl. 12:15

Marina Kinnunen föreslås bli ny sjukvårdsdirektör

Marina Kinnunen, chefsöverskötare och tf direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt föreslås bli Vasa sjukvårdsdistrikts nya direktör. Det är kontentan av sjukvårdsdistriktets styrelsemöte som hölls under måndag förmiddag..

YLE - 13 mar 19 kl. 14:20

Sjukvårdsdirektör inte förvånad att det blev nej till Vasa centralsjukhus: "Positivt att det går till nästa regering"

Det blev ett nej men en kläm till att ge Vasa centralsjukhus omfattande jour när riksdagens social- och hälsovårdsutskott möttes på onsdagen. - Jag har blivit van men positivt är att det går till nästa regering, säger direktör Marina Kinnunen vid Vasa sjukvårdsdistrikt..

YLE - 01 jun 18 kl. 16:40

Sjukvårdsdirektör i Vasa: Grundlagsutskottets utlåtande väldigt kritiskt

Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Marina Kinnunen tolkar grundlagsutskottets utlåtande som väldigt kritiskt. Utskottet kräver flera korrigeringar, men något helt nytt lagförslag behöver regeringen inte producera..

YLE - 22 maj 15 kl. 13:36

Storsatsning i sjukhusbyggnader i Vasa väntar

Åtta byggnader på sjukhusområdet i Vasa behöver förnyas. Dessutom krävs stora renoveringar och fler parkeringsplatser. Kostnaden kan bli 150 miljoner euro.

YLE - 25 aug 16 kl. 11:58

Spara eller slösa på Vasa centralsjukhus

Vården är för dyr och Vasa sjukvårdsdistrikt måste dra åt svångremmen rejält. Samtidigt som det sparas på vården åker ledande tjänstemän på internationella konferenser. Är det här rätt och riktigt?

YLE - 11 jan 13 kl. 15:22

Malmska hotat i sjukvårdsreform

Social-och hälsovården tryggas bäst genom att skapa kommuner som har en tillräckligt stark bärförmåga.
Det konstateras i den rapport som social-och hälsovårdsministeriets servicestrukturarbetsgrupp presenterade idag. Sjukvårdsdirektör Göran Honga vid Vasa sjukvårdsdistrikt säger i en kommentar att arbetsgruppens förslag på ett befolkningsunderlag på 50 000 -100 000 personer är en sak, det gäller också bärkraften i det området.

YLE - 25 nov 15 kl. 06:08

Vasa centralsjukhus ser över investeringarna

Det var tänkt att Vasa sjukvårdsdistrikt skulle satsa 150 miljoner euro i fastigheter på sjukhusområdet i Sandviken. Nu tvingas man tänka om, på grund av social- och hälsovårdsreformen. Så sent som förra våren hette det att sjukhusområdet får två nya byggnader förutom den så kallade Apoteksbyggnaden som just nu håller på att byggas.

YLE - 19 okt 15 kl. 15:12

Vasa sjukvårdsdistrikt minskar med sex miljoner

Sparlistan är diger för sjukvårdsdistriktet nästa år. Styrelsen har i princip godkänt inbesparingarna och utökat dem ytterligare samtidigt som man ser över investeringarna. För några veckor sedan gick debatten het när det kom fram att Vasa sjukvårdsdistrikt ska spara 5,4 miljoner euro nästa år genom att minska antalet anställda med ett sextiotal personer.

YLE - 28 mar 15 kl. 08:17

Vasa vill skicka patienter till Umeå

I framtiden kan cancerpatienter och för tidigt födda barn från Österbotten komma att vårdas i Umeå. Sjukvårdsdistriktet vill öka samarbetet västerut. På måndag håller Vasa sjukvårdsdistrikt styrelsemöte.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Matlagning, bostadsstöd och påslakan - Naguelever förbereder sig tidigt för att flytta hemifrån

Andra stadiet är dyrt och flera hundra unga demonstrerade nyligen för att utbildningen ska bli avgiftsfri. Elevhandledare Maarit Munkki bekräftar att det finns elever som planerar välja bort gymnasiet för att det är dyrt. Hon jobbar i Nagu och där det inte bara handlar om att skolan kostar - det innebär ofta också att flytta hemifrån som 16-åring..

YLE - 30 minuter sedan

Över 20 000 röster flyter i Vasa valkrets – valkvällen blir spännande

De fyra riksdagsledamöterna som inte ställer upp för omval lämnar efter sig ett stort antal röster i Vasa valkrets. Men exakt hur mandaten kommer att fördela sig är för tidigt att sia om..

YLE - 2 timmar sedan

Föräldrarnas utbildning och hemort har allt större betydelse för hur det går för eleven i skolan - jämlikheten mellan de finländska skolorna inte lika självklar längre

Hur du lyckas i grundskolan idag påverkas mer än tidigare av din bakgrund och av var du bor - huvudstadsregionen har bättre resultat än andra regioner..

YLE - 2 timmar sedan

Två bröder åtalas för dråp i Kannus – offret lämnades att dö i ett dike

Rättegången mot två bröder som misstänks ha orsakat en arbetskamrats död i Kannus i början av december inleddes i Österbottens tingsrätt i Karleby på måndagen..

YLE - 5 timmar sedan

Yle Sportens podd vill ha in Petteri Forsell i öppningselvan mot Armenien: "I honom får man en spelare som kan göra det lilla extra"

Förändringar både i taktiken och i personalen – det efterlyser två tidigare landslagsprofiler i veckans avsnitt av Yle Sportens podd, som hänger kvar vid temat EM-kvalet i fotboll inför tisdagens bortamatch i Jerevan. Veckans gäster är Daniel Sjölund från IFK Mariehamn och tränaren Jonas Portin från FF Jaro..

YLE - 9 timmar sedan

Två månader sedan Kristinestad tog över Esperis vårdhem Ulrika – "varit påfrestande för hela organisationen"

Både Esperi och Kristinestads stad väntar på besked om när vårdbolaget igen kan ta över verksamheten på vårdhemmet Ulrika. Förhoppningsvis före sommaren, säger vård- och omsorgsdirektören Christian Lindedahl..

YLE - 10 timmar sedan

#femtioelvafrågor: “I listval bestämmer en bråkdels bråkdel människor vilka som är valbara” – professor emeritus Djupsund tycker listval är odemokratiskt

Köttarbetaren Pelle Pettersson från Ytteresse funderar om inte listval skulle vara ett bättre alternativ än personval. Statsvetaren Göran Djupsund berättar varför personval är mer demokratiskt..

YLE - Igår: 14:55

Familjen Almark-Mannila ville ge något annat än det som samhället på rutin erbjöd - valde att undervisa sina barn hemma

Alla sex barn i familjen Almark-Mannila har undervisats hemma. Bland annat ville familjen ge barnen de fördelar som en liten byskola har, där yngre lär sig av äldre och ta hänsyn på ett annat sätt. Det handlar också om hur man vill att en människa ska få utvecklas, hitta sina inneboende egenskaper, säger mamma Johanna..

YLE - Igår: 14:31

Stark insats efter lördagens medaljmiss – Pernåbon Linnea Henriksson knep FM-brons i Haapajärvi: "Det här är revanschen för alla tidigare gånger det varit nära"

Hanna Ray, Juuso Haarala och Alexander Ståhlberg fortsatte plocka hem medaljer vid junior-FM i Haapajärvi på söndagen. För IF Femmans Linnea Henriksson var FM-bronset på 20 kilometer i klassen D23 en skön revansch – på lördagen landade hon nämligen på fjärde plats på tio kilometer klassiskt..

YLE - Igår: 11:00

Att jobba jämställt kan ibland betyda att fokusera bara på en specifik grupp - i Umeå valde man att låta unga tjejer komma till tals

Då kommunen skulle planera ett område vid Umeälven valde man att satsa på ett jämställdhetsprojekt som riktades enbart till unga tjejer. De erbjöds möjligheten att säga hur de ville att stället skulle utformas. Resultatet blev en park där man inte behöver vara aktiv utan bara får “hänga”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.