Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 March, 19:08

Skånskan - 15 mar 19 kl. 12:59

Samband mellan knivdåd på KirsebergMalmö På morgonen blev en kvinna attackerad av knivbeväpnade män i Beijers Park. Natten efter rånades en taxichaufför alldeles i närheten av knivbeväpnade unga män.
Nu går polisen ut med att man ser ett samband mellan dåden.Det var vid sjutiden på morgonen den 5 mars som kvinnan blev överfallen. Polisen gick snabbt ut med att man misstänkte att det var ett rånförsök som gått över styr.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kirseberg, , Beijers Park, Segeparksgatan, Magnus Pettersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sambandmellan , knivdåd, Kirseberg
Skånskan - 22 okt 15 kl. 10:46

Fjärrvärmeavbrott på Kirseberg

Kirseberg Just nu har en stor del av Kirseberg avbrott i tillförseln av fjärrvärme. EON hade i morse ett planerat men begränsat arbete i området som dock var tvunget att utvidgas. Det hela ska vara åtgärdat under dagen.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 05:00

Ingen sporthall byggs på Kirseberg

MALMÖ Det blir ingen ny idrottshall på Kirseberg.Det har fritidsnämnden beslutat efter att fritidsförvaltningen har tittat närmare på behovet.
– I området finns idag Kirsebergs sporthall och 2019 står sporthallen i Gyllins trädgård klar, skriver avdelningschef Thomas Sterner och fritidsdirektör Johan Hermansson.

Skånskan - 27 mar 17 kl. 13:20

Två rånade apotek på Kirseberg

Malmö Ett apotek har rånats av två män som tvingade till sig läkemedel och kontanter. ERWP.fif(0)Polisen söker nu i området efter de båda gärningsmännen.

Skånskan - 13 apr 18 kl. 18:33

Rån mot bibliotek på Kirseberg

Malmö En ensam gärningsman ska ha hotat personalen och sedan tvingat till sig kassan.Det var under sena fredagseftermiddagen som polis skickades till Kronetorpsgatan efter att personal på biblioteket larmat om ett rån. Gärningsmannen ska ha varit ensam och visat en kniv för personalen innan han stal kassan och därefter försvann från platsen.

Skånskan - 11 jul 18 kl. 08:29

Pojke rånad på moped på Kirseberg

Malmö En tonåring blev sent på tisdagskvällen rånad på sin moped som han hade haft ute till försäljning.Det var i samband med att ”köparen” skulle provköra mopeden som säljaren hotades med ett pistolliknande föremål och tvingades lämna ifrån sig nycklarna till mopeden. Gärningsmannen försvinner sedan från platsen med säljarens moped..

Sydsvenskan - 04 aug 18 kl. 13:08

Olycka på Kirseberg – bil voltade

Körde in i två andra bilar i samband med olyckan..

Sydsvenskan - 25 sep 11 kl. 12:38

En diva i sin egen stad

Foto: Ernst Henriksson
Malmös superkändis Anita Ekberg fyller 80 år.
Det hade gått ett år sedan andra världskriget slutade. Plötsligt en dag insåg snart fjortonårige Åke Jörnfalk att bombnedslagens tid ändå inte var förbi.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 08:07

Gripen efter bråk

Malmö Under natten till lördag grep polisen en man efter ett lägenhetsbråk på Kirseberg. Mannen greps klockan två på natten. Han är misstänkt för misshandel i samband med ett lägenhetsbråk på Kirseberg.

Skånskan - 30 okt 18 kl. 06:00

”Mina monster liknar inte någon annans”

Vampyren Albin, varulven Charlie och sjöodjuret Gilbert är några av de läskiga och roliga monster läsaren möter i Malmöbon Dick Qwarforts rimmade bilderbok Alla balla monster.
– De tre är lite som Eva, Magnus och Brasse i Fem myror eller som bröderna Marx – en lugn och sansad, en stirrig och så den yngsta som är nyfiken på allt, säger den monsterälskande illustratören om sina huvudpersoner.Dick Qwarfort om …
… vilka tips han skulle ge en ung monsterfantast som är sugen på att börja rita sina egna monster var man kan hitta inspiration: ”Man behöver egentligen inte kolla så mycket på monsterfilmer.

Skånskan - 22 mar 17 kl. 11:47

Grön laser riktad vid rån

Malmö På tisdagen utsattes Netto på Kirseberg för ett väpnat rån. I samband med eftersökning besköts en helikopter med grön laser. Två barn greps för det senare dådet.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Med kabaré som motståndskraft

I Teater Theatrons kabaré Liva och PH – en motståndskabaré får den skånska publiken lära känna den danska designern, arkitekten, revyförfattaren och motståndsmannen Poul Henningsen och hans uttolkare, den danska sångerskan Liva Weel.
– Det var verkligen en glädjechock när regissören Karin Parrot-Jonzon presenterade den här idén för oss, säger Jan Mark, föreställningens dramaturg.Samtal:
Vid tre tillfällen arrangeras samtal i samband med Livia och PH – en motståndskabaré på Bastionen:
28/3: Samtal mellan journalisten och författaren Ulla Hårde och dramaturgen Jan Mark på temat Funktionalismens inträde i Malmö.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjugo fordon blev sönderslagna

VOLLSJÖ Vollsjö har på senare tid drabbats av flera stölder och skadegörelse.
I helgen gav sig någon på och förstörde mer än 20 uppställda fordon.Fordonen stod uppställda på gamla Lantmännenområdet.

Skånskan - 2 timmar sedan

181 kvadratmeter stort hus i Eslöv sålt till nya ägare

Eslöv Denise Rose Anna och Christian Walther, 40 och 42 år, har tagit över fastigheten på adressen Skålpundsvägen 37 i Eslöv från Monica Iréne och Patrik Persson. Ägarbytet blev klart i mars 2019 och köpesumman blev 3 195 000 kronor. Huset är byggt 1976 och har en boyta på 181 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Bilmekar-Sune utsedd till årets Skump

Starrarp Sune Sörensson, som driver bilverkstad hemma på föräldragården i Starrarps Ora sedan 1980-talet, har utsetts till årets Skump 2019. Det meddelade kulturföreningen Frenningeboken på onsdagen.Han har dock vetat om det sedan förra veckan när han blev överraskad i verkstaden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Karadžić döms till livstid för krigsbrott

Den förre bosniens-serbiske ledaren Radovan Karadžić har fått sitt straff för krigsbrott skärpt till livstids fängelse.Radovan Karadžić ledde bosnien-serberna under krivet på Balkan. Nu har han fått straffet för sin roll i massmordet på civila under kriget skärpt av den högre instansen vid Internationella domstolen i Haag, rapporterar The Guardian.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hus på 130 kvadratmeter sålt i Skurup

Skurup Linn Moen, 28, och Ebbe Eriksson, 32, har tagit över fastigheten på adressen Norra Kungsgatan 22 i Skurup från Jacob Leonard och Ebba Romberg. Ägarbytet blev klart i februari 2019 och köpesumman blev 3 000 000 kronor. Huset har en boyta på 130 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dansk talang till Lugidamerna

HANDBOLL Lugidamerna har gjort klart med danska talangen Emma Navne Ejrup, 22.Emma Navne Ejrup kommer närmast från TMS Ringsted. Dessförinnan har hon varit i Nykøping Falster.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dags för MFF:s hemliga match

FOTBOLL På torsdagen är det dags för Malmö FF:s hemliga träningsmatch mot AZ Alkmaar. MFF åker till Holland med två U19-spelare från truppen som vann en stark U21-match i tisdags.Matchen mot Alkmaar är på motståndarnas begäran stängd för publik och kommer inte att sändas.

Skånskan - 4 timmar sedan

Nu står Rynge och Sjörup-Vallösa på tur

ystad Rynge och Sjörup-Vallösa blir årets byar inom projektet Fokus på byarna 2019.
Dessutom är fokusprogrammet för Kåseberga klart för att godkännas.Syftet med årets by inom projektet Fokus på byarna är att belysa vad som kan utvecklas i byn, framför allt den fysiska miljön.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ny kockduo fixar maten på anrikt hotell

Österlen Två unga kockar vid namn Erik Nihlén och Björn Johnson har rekryterats till Drakamöllan gårdshotell. De vill skapa njutbara måltider med respekt för närområdets råvaror.Efter tre års studier vid Grythyttan restaurang- och hotellhögskola kan Björn Johnson och Erik Nihlén snart titulera sig som ”kulinarisk kock och måltidskreatör”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.