Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 21 March, 06:38

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 19 kl. 12:41

Akademiens svar: ”Måste prövas i domstol””Det här är ingångna avtal. Dem kan man inte bryta hur som helst”, säger Anders Olsson..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Anders Olsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akademiens, svarMåste , prövasi , domstol
Sydsvenskan - 15 mar 19 kl. 12:41

Akademiens svar: "Måste prövas i domstol"

Vi ses i rätten! Det är Svenska Akademiens svar på Stockholms stads krav på omförhandling av det kostsamma hyresavtalet för Börshuset. – Det här är ingångna avtal.

GöteborgsPosten - 15 mar 19 kl. 12:41

Akademiens svar: "Måste prövas i domstol"

Vi ses i rätten!Det är Svenska Akademiens svar på Stockholms stads krav på omförhandling av det kostsamma hyresavtalet för Börshuset..

DN - 15 mar 19 kl. 13:30

Svenska Akademiens svar: ”Måste prövas i domstol”

Vi ses i rätten! Det är Svenska Akademiens svar på Stockholms stads krav på omförhandling av det kostsamma hyresavtalet för Börshuset..

SVT - 15 mar 19 kl. 14:34

Svenska Akademiens svar: ”Måste prövas i domstol”

Stockholms stad ställer krav på omförhandling av det Svenska Akademiens kostsamma hyresavtalet för Börshuset. Nu uppger Akademien att de är beredda att ta ärendet vidare till domstol. – Det här är ingångna avtal.

Expressen - 15 mar 19 kl. 18:43

Akademiens svar om hyran: ”Måste prövas i domstol”

Stockholms stad ska omförhandla Svenska Akademiens hyresavtal i Börshuset i Stockholm.Enligt staden är det inte längre rimligt att Akademien hyr gratis – och att notan hamnar hos skattebetalarna, rapporterar TT.– Det här måste prövas i domstol om de vill gå vidare med det, kommer svaret från den ständige sekreteraren Anders Olsson..

DN - 09 apr 18 kl. 21:00

”Nej, Akademiens ledamöter står inte över svensk lag”

DN DEBATT 10/4. Svenska Akademiens ledamöter verkar omedvetna om att det är oförenligt med föreningsrättsliga principer att en person tvingas vara kvar i en sammanslutning. De tycks också föreställa sig att de ensamma beslutar om utträde.

UT - 14 aug 14 kl. 20:50

Svar på tal om avtal med Ica

Kommunens avtal med Ica är korrekt, och synpunkterna från den person som överklagat avtalet kan inte prövas nu. Det svaret väntas kommunen nu skicka in till förvaltningsrätten. Ulricehamns kommun är inne i en större process med syfte att få till ny handel vid Ubbarp där den nya motorvägen ska gå förbi.

Sydsvenskan - 11 aug 13 kl. 06:30

Radikal bekämpning kan behövas

Fråga: Vad gör jag åt klövern i gräsmattan?Inger HanssonSvar: Det är ofta först när gräsmattan blivit äldre som man lättare reagerar på ogräsproblem då ogräsen brett ut sig och blivit för iögonfallande. Då är de också mer svårbekämpade.

Västerbottens Folkblad - 18 aug 15 kl. 17:35

Domstol fick svar på Polanski-frågor

Den polska domstol som ska avgöra om regissören Roman Polanski ska utlämnas har fått svar från USA. Domstolen hade bett USA om juridisk hjälp inför beslutet. — Domstolen kommer nu att gå igenom dokumenten och kommer inom sinom tid att kunna avgöra om den fått svar på alla frågor, sade en taleskvinna för domstolen i […].

Sydsvenskan - 18 aug 15 kl. 17:35

Domstol fick svar på Polanski-frågor

Den polska domstol som ska avgöra om regissören Roman Polanski ska utlämnas har fått svar från USA. Domstolen hade bett USA om juridisk hjälp inför beslutet.— Domstolen kommer nu att gå igenom dokumenten och kommer inom sinom tid att kunna avgöra om den fått svar på alla frågor, sade en taleskvinna för domstolen i Krakow, enligt Reuters.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

S-Skånes krav på Löfven: Vrid politiken åt vänster

Electra Ververidis: ”Mycket svider i mitt sossehjärta.”.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Ny logistiklösning från Ericsson utmanar Amazon

Teknik utvecklad med skånskt logistikbolag ska stärka butiker och köpcentrum..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

E-handeln flyttar in under tak för att rädda köpcentrum

Fastighetsbolag hoppas rädda köpcentrum med ny teknik från Ericsson..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tinnerholm varnar för lagkamraten

Inkallade Anton Tinnerholm kommer inte tomhänt till landslaget. New York Citys ytterback har koll på Rumäniens offensiva hot Alexandru Mitrita. – Får han tillfälle att skjuta kommer det bli farligt, säger han.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Gotland vinnare när det gäller fritidshus

Priset för ett fritidshus har stigit med 17 procent de senaste fem åren, enligt ny statistik. Men variationen är stor över landet. De som köpte fritidshus i Jönköpings län för fem år sedan har anledning att blicka avundsjukt mot de som gjorde samma sak.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Snabbkoll: Detta hände när du sov..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lärosäten släpper ut mest koldioxid

Universitet och högskolor är de statliga myndigheter som står för störst utsläpp från flygresor, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Studentorganisationer vill se en utsläppshalvering. 190 myndigheter redovisar sina utsläpp till Naturvårdsverket varje år..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Så här spelas nästa omgång i DM

En hel del NV-skånska lag är kvar i turneringen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Tre nya kyrkoherdar till Bjäre på bara ett halvår

Ovanligt stor omsättning på präster, enligt kontraktsprost Gisela Pernrup..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Hedman avgjorde mot Washington

Tampa Bays Victor Hedman avgjorde i förlängning när laget mötte mästarna Washington i NHL-ishockeyn. Washingtons Lars Eller gjorde första målet sju minuter in i matchen efter en passning från Carl Hagelin, och resultatet 1–0 till hemmalaget stod sig hel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.