SVT > Utrikes

Thursday, 21 March, 20:46

SVT - 15 mar 19 kl. 12:44

Israel slår till mot mål i Gaza i vedergällningsattackIsraeliskt stridsflyg har slagit till mot omkring 100 Hamasrelaterade mål på Gazaremsan, rapporterar AP. Attacken uppges vara en vedergällning på de projektiler som avfyrades mot Israels näst största stad Tel Aviv under torsdagskvällen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Gaza, Hamasrelaterade, Gazaremsan, AP, Israels, Tel Aviv

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Israelslår till mot mål i , Gazai , vedergällningsattack
Expressen - 08 sep 13 kl. 19:19

Assad varnar USA för vedergällningsattack

Bashar al-Assad nekar till att ligga bakom en attack med kemiska vapen. Samtidigt varnar Syriens president i en intervju med CBS:s Charlie Rose för vedergällning om USA går till anfall mot hans regim..

Kristianstadsbladet - 12 nov 12 kl. 05:39

Nattliga räder mot Gaza


Israeliskt flyg gjorde natten till måndagen flera räder i norra Gaza.Målen var en tunnel, en vapengömma och en raketramp, sade en israelisk militärtalesman. Han tillade att målen hade träffats.

SvD - 19 dec 14 kl. 20:38

Obama: Vi förbereder vedergällningsattack mot Nordkorea

NEW YORK Vid årets sista planerade presskonferens medgav president Obama att han är oroad över Kubas brist på demokratisk utveckling, trots sitt eget beslut att återuppta diplomatiska kontakter med Havanna. Och han sågade Sony för beslutet att dra in komedifilmen "The Interview" om Nordkorea efter den koreanska cyberattacken mot Sony..

BT - 16 jan 13 kl. 17:22

Norrmän gisslan i Algeriet

Extremistgrupperna i Sahelområdet verkar ha gjort verklighet av sina hot om vedergällning efter Frankrikes militärinsats i Mali. Efter en attack mot en Statoil-anläggning i östra Algeriet hålls ett oklart antal personer gisslan, bland dem norrmän. Exakt vad som skedde under attacken mot den Statoil- och BP-drivna gasanläggningen In Amenas i östra Algeriet är fortfarande oklart.

SR - 30 aug 13 kl. 11:35

Frankrike håller fast vid militär attack i Syrien

I Paris håller Frankrikes president François Hollande fast vid att en vedergällningsattack mot Syrien är nödvändig. ?Att britterna inte tänker delta har inte påverkat Frankrikes beslutsamhet?

SR - 04 sep 13 kl. 17:50

Många emot en fransk inblandning i Syrien

Frankrikes president Francois Hollande fick i dag svidande kritik från oppositionspartiet på högersidan, UMP, för hur han har hanterat frågan om en vedergällningsattack mot Syrien. I den extrainsatta debatten sa högersidan, UMPs gruppledare Christian Jacob att den inte stödjer en aktion..

Expressen - 15 nov 15 kl. 22:33

Uppgifter: Frankrike varnades för attacken

Franskt flyg genomförde på söndagen en vedergällningsattack mot IS-mål i Syrien. Nya uppgifter tyder på att terrororganisationen var mer än bara en inspiratör till dåden i Paris. IS kan både ha tränat terroristerna och beordrat operationen.

SvD - 16 nov 15 kl. 23:30

Frankrike och USA trappar upp attacker mot IS

Franskt och amerikanskt stridsflyg gick till vad som beskrevs som ”massiv” vedergällningsattack mot IS-mål i och kring Raqqa, Syrien, under söndagen och måndagen. USA angriper nu även IS oljeaffärer som finansierar terrororganisationen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Trump vill erkänna Golanhöjderna som israeliska

President Donald Trump vill erkänna Golanhöjderna som israeliska, vilket han skriver på Twitter..

SVT - 5 timmar sedan

40 döda i färjekatastrof utanför Mosul

Minst 40 människor har omkommit i en färjeolycka på floden Tigris nära staden Mosul i Irak, skriver TT..

SVT - 5 timmar sedan

Minst åtta döda vid fabriksolycka

Minst åtta människor har dödats och fem har skadats vid en explosion i orten Ain Sokhna, drygt tio mil öster om huvudstaden Kairo vid Röda havet i Egypten, skriver TT..

SVT - 6 timmar sedan

Europakorrespondenten om brexitkaoset

Theresa May har anlänt till Bryssel för årets första EU-toppmöte. Under mötet ska hon försöka förlänga tiden för utträdet..

SVT - 7 timmar sedan

Misstänkt Utrecht-skytt åtalas för terrorbrott

Den 37-årige man som misstänks för att ha dödat tre personer i en spårvagn i nederländska Utrecht kommer under fredagen att göra sitt första framträdande i rätten, meddelar åklagarna i ett uttalande..

SVT - 9 timmar sedan

Uppgifter: Nokia-mobilen skickar känslig data till Kina

Ägare av mobiltelefonen Nokia 7 Plus kan i flera månader har fått känsliga personuppgifter skickade till en server i Kina. Det avslöjar norska NRK, som har tittat närmare på telefonernas dolda datatrafik. Nu ska finländska Datainspektionen utreda saken..

SVT - 17 timmar sedan

Nya Zeeland stoppar vapen som användes vid terrordåd

Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern säger i en presskonferens att man inför ett förbud mot försäljningen av den typ av vapen som användes vid terrorattacken mot en moské förra veckan. Stoppet gäller med omedelbar verkan..

SVT - 17 timmar sedan

Uppgifter: FBI kopplas in i utredningen kring Boeing

FBI är inblandade i utredningen kring certifieringen av Boeings olycksdrabbade 737 Max-plan, det uppger Seattle Times som pratat med anonyma källor med insyn i saken..

SVT - 23 timmar sedan

Nytt besked väntas från May i brexit-frågan

Klockan 21.15 ska Storbritanniens pressade premiärminister Theresa May göra någon form av uttalande utanför residenset på Downing Street nummer 10. SVT Nyheter sänder direkt..

SVT - Igår: 19:15

EU: Orbans parti stängs av från arbete i EPP-gruppen

Efter en lång debatt beslutade EPP att ungerska Fidesz ska stängas av från EPP:s arbete, ett beslut som Orbáns parti säger sig acceptera..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.