Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 15:33

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 12:45

Utpekad terrorist ”äcklar” Pewdiepie28-åringen livesände när han sköt ihjäl minst 49 människor. Nämner den svenska Youtubestjärnan i klippet. Felix ”Pewdiepie” Kjellberg från Göteborg är bestört över att den misstänkte terroristen nämner honom före den livesända massakern. ”Prenumera på Pewdiepie”, säger mannen. Felix Kjellberg är ”äcklad” över att hans namn figurerar i klippet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Pewdiepie, Youtubestjärnan, Pewdiepie Kjellberg, Göteborg, Kjellberg, Nya Zeeland, Twitter, Australien, Sverige, Christchurch, Drottninggatan, Stockholm, Anders Bering Breivik, Anton Lundin Pettersson, Trollhättan

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utpekad, terrorist, äcklar, Pewdiepie
DN - 07 maj 16 kl. 21:45

Ekonomiprofessor löste ekvation – togs för terrorist


En ekonomiprofessor blev utpekad som terrorist när han löste ekvationer på sin dator på ett passagerarplan i USA. Först efter att ha blivit förhörd av säkerhetspersonal kunde planet lyfta – två timmar försenat..

Dagensanalys.se - 12 apr 17 kl. 11:31

Kommer PewDiePie lämna YouTube för Twitch?

I kölvattnet av de senaste skandalerna kring YouTube har världens störste YouTuber Felix ”PewDiePie” Kjellberg bedömt Youtube som ”over” och lanserar nu sin nya kanal ”Best Club” på live-streamingtjänsten Twitch. Pewdiepie gjorde nyligen ett YouTube-inlägg som han kallade för ”YOUTUBEISOVERPARTY” där han målade upp ett scenario där YouTube riskerade att inte längre vara en plattform där människor kan säga vad de vill: ”Anledningen till varför folk älskar YouTube är för att det är gratis, det är öppet och du får säga vad du vill. Det är inte som TV där folk säger ’Nej du får inte säga det för då gör vi det här’.

Dagensanalys.se - 04 feb 16 kl. 13:05

Youtube Red drar igång egna serier och filmer – och skrämmer livet ur PewDiePie

Youtube Red lanserades för inte så länge sedan som ett reklamfritt alternativ – ja, för en månadspeng då. Nu tänker man äntligen ge ut egenproducerat material, och ett av detta inkluderar svenska ”PewDiePie”. I onsdagens blogg kom den officiella bekräftelsen av vilka titlar som ska vara Youtubes kommande originella dragplåster till kanalen – och vad man ska göra med kändisen PewDiePie.

Dagensanalys.se - 14 feb 17 kl. 16:54

Youtube och Disney dumpar Pewdiepie

Först ut att avsluta sitt samarbete med Pewdiepie var Disney som svar på hans skämt om judar. Efter det ringde Youtube och förklarade att man nu ställer in andra säsongen av ”Scare Pewdiepie”. Med andra ord en dålig vecka för Youtubes svenska superkändis.

Dagensanalys.se - 16 feb 17 kl. 16:07

Jakten på Pewdiepie efter hans antisemitiska videoklipp når nya höjder

Meltwater har gjort en mätning på mediernas jakt av PewDiePie globalt och trycket har varit högt i sociala medier. Det har skrivits hela 9.949 inlägg i sociala medier om Pewdiepie som är relaterade till antisemitiskt innehåll.

Dagensanalys.se - 17 feb 17 kl. 14:34

Felix ”PewDiePie” Kjellberg ber om ursäkt för antisemitiskt skämt – men skyller på media

Att samarbeta med influencers är något som är en viktig del av marknadsföringen online. Men det kan ibland leda till oanade problem, något som Disney och YouTube verkar ha fått erfara i samband med de senaste vändorna kring superstjärnan ”PewDiePie”. Nyligen så uppdagade flera stora medier ett antal opassande skämt som PewDiePie lagt upp på sitt konto, då främst ett där han fått två män att flagga med en banderoll med texten ”döda alla judar” på.

Dagensanalys.se - 22 jun 17 kl. 10:31

Pewdiepie petas från tronen

I Forbes senaste undersökning av influencers petas svenske Felix ”Pewdiepie” Kjellberg från tronen som spelvärldens viktigaste. I undersökningen tar Forbes hänsyn till flera faktorer kring inflytande och impact, men när alla siffror är räknade och kontrollerade står en ny vinnare högst på prispallen. Det är ingen mindre än den Hawaiianske YouTubern Mark Fishbach – eller som han är mer känd som på internet: Markiplier.

Dagensanalys.se - 04 feb 19 kl. 21:01

Skiljer nu bara hundra tusen följare mellan T-series och PewDiePie

Snart är T-series ikapp svenska PewDiePie på Youtube. Det skiljer bara 100.000 följare för att indiska T-series ska gå om.

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 07:42

En tweet om ISIS från svenska Pewdiepie skapade storm

Att tweeta om ISIS är aldrig en bra idé, speciellt inte om du är en kändis som Felix ”Pewdiepie” Kjellberg. Resultatet blev en avstängning från amerikanska Twitter. Twitter stängde ned Pewdiepie från tjänsten under en stund efter att han tweetade om att han och JackSepticEye (Seán William McLoughlin) hade gått med i ISIS.

Dagensanalys.se - 19 mar 19 kl. 01:34

PewDiePie slår rekord med 90 miljoner följare på Youtube

Svenska Felix Kjellberg, mer känd som PewDiePie, passerade för några timmar sedan den magiska siffran 90 miljoner följare på Youtube. Men trots att PewDiepie slog ett nytt rekord på Youtube är konkurrenten T-Series hack i häl. I skrivande stund skiljer det bara 20.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

SEB:s vd: Inga tecken på penningtvätt

SEB har inte fått några indikationer om att banken systematiskt har blivit använd för penningtvätt. Det uppger vd Johan Torgeby på tisdagen enligt Bloomberg News. SEB-chefen uppger samtidigt att han inte kan garantera att banken aldrig har varit utsatt för finansiell brottslighet eller penningtvätt.

Dagens PS - 22 mar 19 kl. 07:54

Nokia slutar göra affärer med Iran

Finska Nokia kommer inte ta upp några nya affärer i Iran under 2019, enligt årsredovisningen. Bolaget konstaterar att det är skilda regulatoriska ramverk i Europa och USA som utgör hindret för fler affärer i Iran, skriver Reuters. ”De divergerande ramverken i EU och USA för affärsaktiviteter i Iran kommer att bli avsevärt mer komplexa i framtiden”, skriver Nokia i rapporten.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Studie: Nästan all bitcoinhandel är falsk

Den överväldigande majoriteten av bitcoinhandeln på de största kryptovalutabörserna är en bluff. Det visar en studie från kapitalförvaltaren Bitwise, rapporterar CNBC. Totalt är 95 procent av bitcoin-handeln icke existerande då det handlar om aktörer som själva handlar med varandra.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Elbilsförsäljningen väntas gasa rejält

Försäljningen av elbilar i Norden väntas uppgå till cirka 120.000 enheter i år, vilket är en kraftig ökning med 40.000 elbilar från fjolårets siffra.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Småföretag största kassakon i kommunerna

Småföretagen bidrar enligt ny rapport med den enskilt största delen av kommunintäkterna. Så är läget i en klar majoritet av Sveriges kommuner, enligt rapporten från branschorganisationen Företagarna. ”Det är nog rätt överraskande för många”, säger Företagarnas vd Günther Mårder i DN-artikeln.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Åklagare utreder riksdagskvinnans affär

Åklagare har beslutat att inleda en förundersökning om misstänkt bedrägeri. Det här rapporterar Ekot i Sveriges Radio och Aftonbladet, som avslöjade att riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl hyrde sin makes lägenhet och lät skattebetalarna stå för notan. Enligt AB ska Emma Carlsson Löfdahl ha låtit skattebetalarna bidra med över 460.

Dagens PS - 6 timmar sedan

JUST NU: Börsen åker bergochdalbana

Först gick det upp. Sedan ned. En aktie utmärker sig särskilt och faller som en sten.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna har en blandad utveckling på tisdagen. Tokyobörsen rekylerade upp rejält efter måndagens fall. Sentimentet i regionen var dock fortsatt bekymrad över den senaste tidens svaga statistik på flera håll.

Dagens PS - 7 timmar sedan

SVT: Swedbank teg om rysk penningtvätt

”Vi har många saker i huset som vi offentligt inte kan prata högt om.” Det säger Swedbanks vd i Estland, Robert Kitt, till SVT angående uppgifterna om att det gjordes en intern utredning 2013 om att banken var inblandad i den så kallade Magnitskij-affären. Swedbanks vd Birgitte Bonnesen, som då var chef för Swedbanks baltiska verksamhet, fick information om det här då.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Telia varnar för lägre vinst

Teleoperatören Telia upprepar sina mål vid dagens kapitalmarknadsdag i Stockholm. Telia upprepar utsikten för det operationella fria kassaflödet för året. Operatören spår att det når 12,0-12,5 miljarder kronor under året.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.