Nyteknik > Teknik

Friday, 22 March, 11:26

Nyteknik - 15 mar 19 kl. 12:27

Volkswagen ersätter 7000 anställda med robotarSvångremmen dras åt och personalstyrkan ska bantas, det meddelade VW. Fram till 2023 ska 7 000 personer bort  – och många av dem kommer ersättas av robotar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
VW

Dela artikeln

720 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volkswagen, ersätter, 7000, anställdamed , robotar
Expressen - 07 sep 15 kl. 06:47

Tågstopp i Malmö - bussar ersätter

Det är just nu stopp i tågtrafiken på Ystadbanan mellan Malmö och Svedala. Anledningen är ett signalfel i Lockarp. Bussar ersätter de inställda Pågatågen på sträckan och resenärer från Hyllie, Triangeln och Svågertorp hänvisas till övrig trafik..

GT - 24 maj 16 kl. 08:15

Stopp i tågtrafiken – bussar ersätter

Det är stopp i tågtrafiken mellan Varberg och Borås, enligt Trafikverket.Bussar ersätter de inställda tågen.Det är oklart när spårfelet kan vara åtgärdat..

SmålandsPosten - 07 feb 18 kl. 18:00

Ersättning till anställda som fick indragen semester

Region Kronoberg beslutade tillsammans med Vårdförbundet under onsdagen att ersätta de medlemmar på kvinnokliniken som fick sin semester återkallad sommaren 2017. .

YLE - 27 sep 15 kl. 09:58

Alla anställda vid Raseborgs stad ska få privat vård

I framtiden kommer anställda vid Raseborgs stad att få privat hälsovård. Det här är ett resultat av att Raseborgs stad konkurrensutsätter företagshälsovården. Stadens hälsovårdscentral tänker inte gå med i upphandlingarna.

YLE - 27 aug 17 kl. 05:34

Stort ansvar, men ingen lön - "Jag utbildade till och med nya anställda"

Nollavtal och praktikplatser utan lön är vardag för många unga. Trots protester från arbetstagarhåll verkar nollavtalen ha kommit för att stanna. Sandra har erfarenhet av både nollavtal och arbetspraktik utan lön.

YLE - 09 sep 15 kl. 15:30

Ekenäskrögare: Straffa inte mina anställda

De lågavlönade lider av regeringens planer på att sänka söndagsersättningen. Det är fel, säger restaurangföretagaren Hans Lundström. Företagaren Anna Taube-Mattsson säger att alla ska vara med för att få landet på fötter.

YLE - 11 jun 15 kl. 11:43

MTV säger upp nästan 100 anställda - personalen uppskakad

Mediabolaget MTV låter nästan 100 anställda gå och bolaget åker även på en skattesmäll. Samarbetsförhandlingarna vid MTV avslutades i dag. Vid moderbolaget minskar antalet anställda med 60 personer.

YLE - 18 sep 12 kl. 13:50

Anställda beskyller Karleby för orättvisor

En handfull anställda på Karleby stad anser att de har blivit orättvist behandlade av sin arbetsgivare. Det gäller anställda på miljöbyrån som inte har fått ersättningar som de har rätt till och som övriga anställda på staden har fått i mer än 10 år. Miljöchefen Michael Hagström menar att han har förlorat närmare 4 000 euro och han känner sig diskriminerad.

YLE - 12 feb 17 kl. 12:00

I Vanda kan sjuka anställda jobba med lättare uppgifter

Anställda vid Vanda stad kan göra ersättande jobb i stället för att vara sjuklediga. Läkarens ordination är bara en rekommendation och den anställda kan bedöma sitt arbetsskick, säger servicechef Riitta Pimiä vid arbetshälsovården. Sedan i fjol kan stadens anställda göra ersättande arbete i stället för att vara sjuklediga, skriver Yle Uutiset.

BT - 12 nov 12 kl. 07:05

800 anställda bort från SAS

SAS har fått klart med nya lån på 3,5 miljarder kronor. Marktjänsten säljs, enligt SAS. SAS skriver att ersättningsnivåerna för de anställda sänks.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Här är Ikeas svenska startup-favoriter

Av 1 100 sökande har nu 18 förväntansfulla startuper valts ut till acceleratorn Ikea Bootcamp. Giab och Adlede är de enda svenska bolagen med listan över Ikeas nya framtidshopp..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Oslo först med trådlös laddstation för taxi

Nu kan Oslos eldrivna taxibilar laddas trådlöst via induktion medan förarna väntar på körningar. Stationen har byggts med hjälp av Fortum..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Majs gör billacken självläkande

Tyska forskare har upptäckt att ett topplager av majsstärkelse kan få repor att läka. Allt som krävs är att man utsätter billacken för hundra grader under en minut..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Microsoft öppnar datacenter i Gästrikland

Microsoft ska bygga datacenter för molntjänster i Gävle och Sandviken, skriver Gefle Dagblad..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Aldrig haft så lite skador på fornlämningar

Antalet skador på fornlämningar i skog och mark minskar, visar en ny undersökning av Skogsstyrelsen..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Miljontals Facebooklösenord var okrypterade

Facebook sparade lösenord till hundratals miljoner användarkonton utan att kryptera dem först, vilket gjorde dem läsbara för anställda på företaget..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Källa: Här är prislappen på Ikeas smarta Sonoshögtalare Symfonisk

I sommar lanserar Ikea och Sonos en serie uppkopplade högtalare. Nu kommer färska uppgifter om hur ”Symfonisk” ska se ut – och hur mycket den kan kosta..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Nokiatelefoner skickade känsliga uppgifter till Kina

Nokiatelefoner av modellen 7 Plus kan i flera månader ha skickat känsliga uppgifter till en datorserver i Kina, rapporterar norska NRK. Dessa har hamnat hos den statsägda telekomoperatören China Telekom..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Uppvärmningsbranschen kaxigast i omställningen till fossilfrihet

Fyra nya branscher har tagit fram färdplaner för hur de ska bli fossilfria. Mest ambitiös är uppvärmningsbranschen, som siktar på att vara klimatpositiv 2045..

Nyteknik - 19 timmar sedan

”Energilagring i stor skala kan rädda effektbalansen”

DEBATT. Elförsörjningen till södra Sverige är problematisk och Sydvästlänken är flera år försenad. Varför inte satsa på pumpkraftverk som energilager?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.