YLE > Finland

Tuesday, 26 March, 03:54

YLE - 15 mar 19 kl. 12:22

Miljönämnden i Hangö röstade nej till hotellbygget på FabriksuddenDet blev ännu en gång nej till ett undantagslov för ett hotell på Fabriksudden i Hangö. Det beslöt miljönämnden efter omröstning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö, Fabriksudden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljönämndeni , Hangö, röstade, nejtill , hotellbygget, Fabriksudden
Barometern - 02 feb 18 kl. 15:00

Persson fick backa om nya miljönämnden

Samhällsbyggnadsnämndens nej gav resultat. Förslaget till kommunal organisation ändras. Den nya nämnden för vatten och miljö flyttas till kommunledningskontoret..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 14 kl. 13:01

Miljönämnden oenig om bostäder i Kronoskogen

Miljökontoret föreslog att man inte ska utreda bostäder väster om järnvägen i Kronoskogen. Men den borgerliga alliansen röstade ner förslaget..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nej till vindkraftpark i Sundborn

Miljönämnden säger ett enigt nej till en vindkraftpark i Sundborn om tio vindkraftverk..

NT - 11 dec 17 kl. 14:30

Förslaget: Säg nej till krogens planer

Pappa Grappa har ansökt om bygglov för att kunna ha sitt utekök med utebar stående på terassen mot Strömparken året runt, men förslaget till bygg- och miljöskyddsnämnden är att säga nej..

YLE - 11 nov 16 kl. 05:57

Hangöpolitiker: Meningslöst säga nej till mera Natura - dessutom dålig pr

I Hangö fortsätter debatten om det nya skyddet som Miljöministeriet föreslår för havsbottnarna. Stadsstyrelsen skulle tidigare säga nej till utvidgat skydd men valde sedan att först höra miljönämnden. Miljönämnden i Hangö var inte enhällig när den på onsdagen (9.

YLE - 15 nov 16 kl. 19:04

Naturaområde i Hangö delar politikerna

Ett utvidgat Naturaområde till havs i Hangö skulle betyda mycket för Östersjön. Det säger förespråkarna för ett större Natura 2000-område i Hangö. Nej-sägarna i Hangö stadsstyrelse är ändå i majoritet.

YLE - 12 jun 14 kl. 12:12

Nej till evenemang för fallskärmshoppare

Luftfartsorganisationen Aviastar vill börja hoppa fallskärm igen i Hangö men staden går inte med på att bevilja undantagslov från det miljölov som gäller just nu. Innan ens ärendet varit på miljönämndens bord hade två åsiktsyttringar om fallskärmshopparnas anhållan lämnats in. Evenemanget skulle gå av stapeln under en dryg vecka i slutet av juni och början av juli.

YLE - 11 okt 13 kl. 05:14

Snabbare beslut om trädfällning i Hangö

Miljönämnden ger tjänstemännen rätt att besluta i enklare fall av trädfällning. Miljönämnden delegerar sin beslutanderätt till stadsgeodeten som får bedöma om åtgärden har små verkningar och inte förutsätter tillstånd för miljöåtgärd. - Farliga träd är ganska självklara fall men man bör ändå ha en sakkunnig som bedömer det, säger Yrjö Sahlstedt (SFP), ordförande för miljönämnden i Hangö.

YLE - 18 apr 17 kl. 09:42

Hangö säger nej tack till bostadsmässa

Hangö stad har utrett bland annat om Silversands campingområde kunde passa för en bostadsmässa. Men i det här skedet är staden inte intresserad av att stå värd för någon bostadsmässa, konstaterade fullmäktige som svar på en sex år gammal motion. Motionen föreslog att staden ansöker om att vara värd för en bostads- eller fritidsbostadsmässa när staden planlägger ett lämpligt område.

Skånskan - 17 mar 18 kl. 05:00

Balkonger orsakade strid i nämnden

lund Lunds kommunala fastighetsbolag (LKF) vill bygga om balkongerna till två av sina bostadshus.
Stadsbyggnadskontoret yrkade på avslag, av varsamhetsskäl, men en majoritet i byggnadsnämnden gick emot tjänstemännen och gav på torsdagskvällen grönt ljus till ombyggnaden. ERWP.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Sjundeå på plus igen - utlokalisering sparade pengar

Sjundeås resultat går på plus för tredje året i rad. Det visar kommunens bokslut för år 2018..

YLE - 10 timmar sedan

De flesta av oss använder bankkort varje dag men väldigt få vill avstå från kontanter – Karisbon Lotta Rönnblad undersöker hur vi förhåller oss till betalkort

Sju personer av tio använder betalkort varje dag och de flesta tycker det är ett tryggt betalningssätt. Nästan alla som deltog i ekonomistuderande Lotta Rönnblads undersökning har haft problem när kontakten mellan bankkortet och betalningsportalen har avbrutits..

YLE - 12 timmar sedan

Ode får sin miljonte besökare - Intresset också för andra bibliotek i Helsingfors har ökat

Det nya centrumbiblioteket i Helsingfors får i morgon sin miljonte besökare. Den miljonte besökaren kommer bland annat att få en tygkasse full med överraskningar och en biljett till Odes biografsalong Regina..

YLE - 12 timmar sedan

Vi äter för mycket skräpmat – nästa riksdag vill göra kött, socker och fett dyrare

Flera partier vill höja priset på kött och skräpmat för att rädda klimatet eller folkhälsan. Problemet är bara att dyrare mat slår orättvist hårt mot låginkomsttagare om inte nyttig och klimatsmart mat också blir billigare..

YLE - 13 timmar sedan

Polisen utreder misstänkt fall av misshandel mot riksdagsvalskandidat – berättar om övergrepp på metrostation

Helsingforspolisen skriver på Twitter att fallet utreds som lindrig misshandel och ärekränkning..

YLE - 13 timmar sedan

Älskade plast - sortering är lösningen

Här på den här sidan kommer du att hitta material om Svenska Yles kampanj Älskade plast. Kampanjen startar 31.3 och pågår till slutet av april..

YLE - 14 timmar sedan

”Amerikansk fotboll är kropparnas fest” - Jonna Farin från Virkby hittade sin sportgren

För fyra år sedan beslutade ett gäng Lojotjejer grunda ett lag i amerikansk fotboll i Lojo. Laget som heter Lionesses tränar flera gånger i veckan och hoppas på spel i division 2..

YLE - 14 timmar sedan

Ingen dramatik bakom Finlandiavinnaren Kjell Westös sorti från Schildts & Söderstöms - “Vi har en ny stark generation författare på kommande”

Schildts & Söderströms vd Mari Koli avvisar alla antydningar om dramatik då författaren Kjell Westö ger ut sina två följande böcker på Förlaget M..

YLE - 15 timmar sedan

Se upp för bluffsamtal från utländska +44-nummer - 5 miljoner euro har redan gått upp i rök på ett år

Polisen i Finland har redan fått över 100 brottsanmälningar om placeringsbedrägerier som kan kopplas till samtal från utländska telefonnummer. Finländare har blivit lurade på nästan fem miljoner euro på bara ett år..

YLE - 16 timmar sedan

Skattedeklarationen ser helt annorlunda ut i år - snart dimper den ner i postlådan eller brevinkastet

Den förhandsifyllda skattedeklarationen har redan börjat postas till medborgarna. Det är inte längre en blankett som ska fyllas i utan en utskrift av beskattningsuppgifterna. Korrigeringarna ska helst göras på nättjänsten MinSkatt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.