Expressen > Nyheter

Friday, 19 April, 17:19

Expressen - 15 mar 19 kl. 12:27

Malmös elever strejkar för ett hållbart klimatUnder fredagen demonstrerar barn och ungdomar på Malmös skolor utanför Stadshuset.Skolbarnen är en del av den globala skolskolstrejken ”Fridays  For Future” för ett hållbart klimat.– Jag tycker det är cool att Greta har tagit initiativet och att fler hänger med på det, säger en elev..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmös, Stadshuset, Fridays, Future, Greta

Dela artikeln

585 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Malmös, elever, strejkarför ett , hållbart, klimat
Skånskan - 22 mar 19 kl. 15:00

Malmö ska vara hållbart

Som en del av den dynamiska Öresundsregionen har Malmö en unik potential för tillväxt och utveckling. Malmö är också en segregerad stad. De senaste åren har stadens hemlöshet ökat.

Kristianstadsbladet - 14 dec 13 kl. 08:00

Elever i Önnestad får svårare komma i tid till gymnasietNya tågtider försvårar för gymnasieelever i Önnestad

När tåg ersätter buss mellan Önnestad och Kristianstad förlorar framförallt gymnasieeleverna bra förbindelser. Antingen går tågen alldeles för sent eller på tok för tidigt. Även elever på naturbruksgymnasiet och folkhögskolan berörs.

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 12:21

Fråga Lukas

Foto: cnp ab

Går det att skjuta med kanonerna på Stora Torg? Jörgen Svensson, Arkelstorp. Svar: Jag gick ner till Stora Torg för att se efter.

Sydsvenskan - 07 sep 15 kl. 19:36

Alla skolor ska vara bra skolor.

Skillnaderna i resultat mellan olika skolor fortsätter att vara oacceptabelt höga. I SVT:s Agenda talade Skolverkets generaldirektör Anna Ekström, som också är ordförande i regeringens skolkommission, för ett mer kontrollerat skolval. I Malmö – men också i Helsingborg och Landskrona – finns skolor som halkar efter när det gäller andelen elever som uppnår behörighet till gymnasieskolan.

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 15 kl. 19:36

Alla skolor ska vara bra skolor.

Skillnaderna i resultat mellan olika skolor fortsätter att vara oacceptabelt höga. I SVT:s Agenda talade Skolverkets generaldirektör Anna Ekström, som också är ordförande i regeringens skolkommission, för ett mer kontrollerat skolval. I Malmö – men också i Helsingborg och Landskrona – finns skolor som halkar efter när det gäller andelen elever som uppnår behörighet till gymnasieskolan.

Sydsvenskan - 19 feb 16 kl. 18:05

Ett kunskapslyft, tack. Så att Sverige inte sjunker.

Efter tio år i Sverige saknar två av tre flyktingar i Malmö fortfarande jobb.I Helsingborg är det inte fullt så illa, men illa nog: där är hälften utan arbete efter tio år.Helsingborg ligger därmed nära riksgenomsnittet, Malmö klart under, visar specialstatistik som tidningen tagit fram med hjälp av SCB, Statistiska centralbyrån.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 18:46

Efterlyste p-norm närmare verkligheten

MALMÖ Både Moderaterna och Liberalerna reserverade sig när förslaget till parkeringspolicy diskuterades i stadsbyggnadsnämnden.
Partierna efterlyser en parkeringsnorm som ligger närmare verkligheten. ERWP.

Sydsvenskan - 04 sep 15 kl. 17:04

Academedia blir mer öppet som börsnoterat

Staffan Hansson skriver i ett inlägg här på Åsikter (3 september) att elever och anställda på Academedias skolor i Malmö ska kräva svar på frågan hur en eventuell framtida börsnotering kan påverka deras utbildning. Det är en högst relevant fråga - och svaret är ganska lätt att ge. Det korta svaret på Staffans fråga är att verksamheten ute på skolorna inte påverkas alls.

Skånskan - 12 jan 19 kl. 18:00

”Ta bort alternativ ingen stor besparing”

STAFFANSTORP Kostpolicyn är antagen av kommunfullmäktige och kan inte ändras av utbildningsnämnden.Det säger Laila Osen (S) och 2:e vice ordförande i utbildningsnämnden med anledning av förslaget från den styrande M- och SD-majoriteten att inte längre erbjuda ett köttalternativ till barn som av religiösa skäl inte äter fläskkött. Även andelen ekologiska varor ska minskas.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

MP:S revansch: Alice Bah Kuhnke i topp hos väljarna

Alice Bah Kuhnke (MP), Tomas Tobé (M) och Fredrick Federley (C) toppar listan över de toppkandidater väljarna har mest förtroende för inför EU-valet. Det visar en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Expressen. – Alice Bah Kuhnke går hem rätt bra även utanför det egna partiet, säger Peter Santesson, analyschef på Demoskop.

Expressen - 30 minuter sedan

Studenten Lilly, 25, vill resa monument – över torkan

Stora markområden har brunnit, djur har nödslaktats och skördar har gått förlorade.Efter förra sommarens torka vill studenten Lilly Olofsson, 25, resa ett monument – till minne av sommarens torka.– Många vill inte tänka på det, men vi måste tänka på det.

Expressen - 45 minuter sedan

Larm om person som har gått genom isen

Polisen har fått larm om en person som gått genom isen i Klockarnässjön i Falu kommun. – Vi är på väg, säger Henrik Berggren vid polisen i region Bergslagen. .

Expressen - 1 timme sedan

Efter tv-frieriet - nu bygger de ett liv ihop

När Sandra Tauberman och Emil Ibjer på varsitt håll fick frågan om att vara med i SVT:s tittarsuccé ”Vem bor här?” tackade de båda bestämt nej. Men väl i programmet slog det gnistor mellan de båda och i slutet av programmet friade Emil till Sanna.

Expressen - 1 timme sedan

Polisjakt efter rånare – slog till mot bingohall

Polisen jagar två män som misstänks ha rånat en bingohall i centrala Umeå. Männen ska ha flytt på moped. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de ha fått med sig tiotusentalskronor.

Expressen - 1 timme sedan

Justitieutskottet kräver att få läsa hela Muellers rapport

Igår släpptes en censurerad version av specialåklagare Robert Muellers rapport om eventuell rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016.Jerrod Nadler, ordförande för House Committee on the Judiciary i USA:s kongress - motsvarande justitieutskottet - har i dag krävt att hela rapporten görs tillgänglig.Den censurerade rapporten ”lämnar majoriteten av USA:s kongress famlande i mörker”..

Expressen - 3 timmar sedan

Joe Biden ställer upp i presidentvalet

Joe Biden kommer att ställa upp i presidentvalet i USA.Den före detta vice presidenten väntas offentliggöra sin kampanj på onsdagen, enligt källor till the Atlantic..

Expressen - 3 timmar sedan

Danskt stridsplan tvingades nödlanda efter fågelkrock

Ett danskt stridsflygplan av typen F-16 har tvingats nödlanda på Bornholm.Det finns ingen uppgift om att någon har skadats..

Expressen - 4 timmar sedan

Kungafamiljens drag – tystar ner prinsbröllopet

Giftermålet mellan svenska Louise Johansson och Malaysias kronprins är försjunket i hemligheter.Det eftersom det malaysiska kungahuset inte har godkänt att medierna rapporterar om bröllopet.– Om inte kungahuset ringer och ber oss att skriva om det så gör vi inte det, säger en redaktör på den statliga nyhetsbyrån Bernama..

Expressen - 4 timmar sedan

Skråmos sju barn kan få föras till Erbil

Morfadern Patricio Galvez säger att man har fått tillstånd att flytta IS-terroristen Michael Skråmos sju barn från lägret i Syrien.De ska nu föras till Erbil i Irak, säger han till TV4. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.