Cornucopia > Ekonomi

Monday, 25 March, 14:44

Liknande nyheter

Taggar: SVT, Uppdrag, Granskning, Swedbankoch , VD:n, kändetill 95 , miljarder i misstänkt penningtvätt
DI - 20 feb 19 kl. 06:57

Uppdrag granskning: Swedbank kan ha använts för omfattande penningtvätt

Totalt har minst 40 miljarder kronor har slussats mellan misstänkta konton i Swedbank och Danske Bank i Baltikum. Det rapporterar SVT:s Uppdrag granskning med hänvisning till hemliga dokument. .

DN - 20 feb 19 kl. 07:19

Uppdrag granskning: Swedbank led i misstänkt penningtvätt

Flera tecken tyder på att Swedbank har varit genomfartsled i penningtvätt som omfattar minst 40 miljarder kronor under närmare tio år, enligt SVT:s Uppdrag Granskning. ”En massiv skandal”, säger korruptionsexperten Louise Brown..

SVT Debatt - 14 apr 14 kl. 15:00

Svenska kyrkan borde välkomna SVT:s granskning

DOLD KAMERA Uppdrag granskning ska blottlägga missförhållanden var de än finns. Om de finns i slutna rum, som i kyrkan – då ska vi ta oss in även där. Biskop Esbjörn Hagberg uttrycker i sin debattartikel här på SVT Debatt farhågor med anledning av vår kommande granskning av prästers syn på homosexuella.

SVT - 16 mar 11 kl. 13:56

Uppdrag granskning om sexmisstänkt läkare

Ikväll berättar Uppdrag granskning om fallet med den läkare i Sörmland som misstänkts för våldtäkt på en patient i Eskilstuna i december förra året. Programmet visar att läkaren kunnat jobba i tio års tid trots upprepande anmälningar från patienter om sexuella övergrepp både i Sörmland och i Örebro län. Uppdrag granskning berättar också att polisen i Eskilstuna fått påtryckningar från landstinget i sörmland.

SVT - 08 feb 16 kl. 17:02

Krismöte för Uppdrag Granskning i Göteborg

På måndagen samlades en stor del av samhällsavdelningen på SVT i Göteborg för ett krismöte. Bakgrunden ligger i att en ny programchef skulle tillsättas med ansvar för Uppdrag granskning. – Det har varit upprörda känslor på samhällsavdelningen i dag, säger Nils Hanson, projektledare på Uppdrag granskning..

SVT - 13 mar 17 kl. 17:00

Fittjabor reagerar på Uppdrag granskning

I två avsnitt följer SVT:s program Uppdrag granskning upp vad som hände med fyra okända pojkar som fastnade på bild i samband med inspelningen av programmet Fittja Paradiso år 1999. Uppdrag granskning har hyllats för att problematisera bilden av kriminella killar från förtorten, men nu reagerar flera Fittjabor på vad de menar är en ensidig bild av Fittja..

SVT - 20 jan 18 kl. 13:32

Janne Josefsson lämnar Uppdrag granskning

SVT-profilen Janne Josefsson, 65, slutar som programledare för SVT:s Uppdrag granskning. – Jag har fått ett erbjudande som jag känner lust för, säger han till SVT Nyheter..

SVT Debatt - 31 maj 18 kl. 10:10

”Inte vårt ansvar när ingen vill prata med er, Uppdrag Granskning”

”I vårt samtal med Uppdrag granskning blev det tydligt att det skulle handla om utgivarbeslut kring namngivning av enskilda individer. Vi såg själva ingen relevans i att medverka. Den bilden måste Uppdrag granskning ha delat, för vi ombads heller inte att göra det och blev aldrig kontaktade igen förrän nu innan reportaget skulle sändas”, skriver representanter för olika #metoo upprop..

SVT - 16 okt 13 kl. 10:12

Uppdrag granskning får internationellt grävpris

Tre reportrar från SVT:s Uppdrag granskning har vunnit Daniel Pearl Award ? ett av världens tyngsta grävpriser..

SVT - 14 dec 17 kl. 12:59

Ulf Johansson blir ny chef för Uppdrag Granskning

SVT Nyheters tidigare programchef Ulf Johansson blir ny projektledare och ansvarig utgivare för Uppdrag Granskning. Johansson ersätter Nils Hanson, mångårig medarbetare och chef för programmet som han nu lämnar efter 14 år..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Microsoft söker bygglov för gröntvättande datacenter i Sandviken och Gävle

Microsoft har lämnat in bygglovsansökningar för en enorm två hektar stor byggnad med sjuttiometers kylskorstenar (?) i Gävle och Sandviken. Det väntade elkoloniseringen för gröntvättning i bananmonarkin Sverige fortsätter, och antagligen kommer byggnaden sluka lika mycket energi som en mellanstor svensk stad, typ Gävle och Sandviken tillsammans, medan sydligare Sverige istället får importera kolkraftsel från kontinenten.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Förbifart Stockholm försenas och fördyras - och rulltrapporna sönder igen på pendeltågscentralen

Stockholmstrafiken fortsätter gå från klarhet till klarhet. Världens Dyraste Västräcka (TM), även känd som Förbifart Stockholm försenas och fördyras. Absolut ingen är överraskad.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Sandarna - "historiens bästa läge"

Ibland blir mäklarannonserna bara för underbara. I något som påstås kallas Majorna, men egentligen är Sandarna, och rent av har Kungsladugård mellan sig och Majorna, ska Fastighets AB Balder uppföra bostadsrätter för mångamiljonbelopp på den gamla proletärikonen Fixfabrikens fd fastighet.
Gammal fabrikskorridor.

Cornucopia - Igår: 12:45

Svenska Metro mot konkurs?

Svenska Metro har minst sagt lite problem. Fordringsägarna står på kö, tjänstepensionerna är inte betalda, hyresvärden ska ha ansökt om vräkning för obetald hyra, och kronofogden ska inte ens lyckats driva in bolagets hela skatteskuld genom att tömma bolagets alla konton. Någon begäran om att sätta bolaget i konkurs har dock inte inlämnats ännu.

Cornucopia - Igår: 11:25

Scenario: Nedskjutning av svenskt signalspaningsplan

Nedan följer ett scenario där den fascist-kleptokratiska Putin-diktaturen i Kreml beordrar en nedskjutning av ett svenskt signalspaningsplan över Östersjön, för att höja populariteten för diktaturens president i Ryssland. Scenariot är hypotetiskt.
Ryska Mig-31 Foxhound.

Cornucopia - Igår: 18:53

Granar Morghulis!

"Alla granar måste dö!"Granen (norsk rödgran, picea abies) är en invasiv art, som orsakar stort lidande hos människor och borde utrotas och förbjudas söder om Dalälven. Åtminstone inom synhåll från mänsklig bebyggelse eller mänskliga transportleder.

Cornucopia - Igår: 15:07

Läsarfråga: Hur ska man placera pensionen inför nedgången?

Dags för en läsarfråga. En läsare underade hur man ska placera pensionen inför den kommande förmodade dippen i ekonomi och marknader. Vad tycker jag och vad tycker ni?

Cornucopia - I förrgår: 10:39

Northern Wind igång - röjde 3:e brigadstaben just lägeskartan för NRK?

Den stora svenska arméövningen Northern Wind är nu igång med sitt så kallade fria spel. På ena sidan hittar vi en brigad bestående av bataljoner från Sverige och Finland, och på andra sidan en brigad bestående av trupp Norge, USA och Storbritannien. I samband med starten av själva stridsövningarna filmade norska statstelevisionen NRK svenska 3:e brigadstabens lägeskarta på insidan av dörren till en stridledningspansarbandvagn 90.

Cornucopia - I förrgår: 19:26

Fredagsfy(s) 2: Toxisk alpinism

Vi kör väl en fredagsfy(s) till nu när man ska få extra dagars semester om man tränar regelbundet. Lite toxisk alpinism kanske? Nedan lite armhävningar med ca 25 kg packning på 4 500 meters höjd över havet vid acklimatiseringstur till Lava Tower på 4 600 möh under femte dagen på Kilimanjaro.

Cornucopia - I förrgår: 15:33

Fredagsfy(s): Socialdemokraterna - Fler semesterdagar om man tränar

Fredagsmys utgår även denna fredag, och ersätts med den socialdemokratiskt åkallade fredagsfy(S)en istället.
Socialdemokraternas kongress ska föreslå att anställda ska få fler semesterdagar om de tränar regelbundet. Semester betalas med uppskjuten lön från arbetsgivaren, så denne ska alltså ta mer av den anställdes lön och lägga undan till dessa ytterligare semesterdagar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.