YLE > Finland

Thursday, 21 March, 23:27

Liknande nyheter

Taggar: Vasa, Centralsjukhusfår , vänta, omfattande, jour, här , röstade riksdagen
YLE - 04 okt 18 kl. 12:43

Centerns Pekka Puska ändrar sig - röstar mot att Vasa Centralsjukhus får omfattande jour

Centerns riksdagsledamot Pekka Puska (C) har ändrat sig och kommer att rösta emot att Vasa Centralsjukhus ska få omfattande jour då social- och hälsovårdsutskottet röstar om saken..

YLE - 04 okt 18 kl. 12:43

Centerns Pekka Puska viker sig för påtryckningar - röstar mot att Vasa Centralsjukhus får omfattande jour

Centerns riksdagsledamot Pekka Puska (C) har ändrat sig och kommer att rösta emot att Vasa Centralsjukhus ska få omfattande jour då social- och hälsovårdsutskottet röstar om saken..

YLE - 13 mar 19 kl. 10:54

Vasa centralsjukhus kan få omfattande jour – vad händer nu?

Hur kan frågan om omfattande jour för Vasa centralsjukhus vara aktuell trots att vårdreformen fallit? Hinner riksdagen behandla saken före riksdagsvalet? Varför är det här intressant?

YLE - 12 dec 16 kl. 21:03

Varthän Vasa centralsjukhus?

Vad betyder det egentligen att Vasa blir utan omfattande jour? Kommer verksamheten att monteras ner? Både sjukvårdsdistriktets direktör Göran Honga och styrelseordförande Hans Frantz (SFP) är illa rädda för att man hamnar i skymundan.

YLE - 19 maj 17 kl. 19:02

Ansvariga ministern gick på ett annat möte när riksdagen skulle diskutera Vasa centralsjukhus – är det okej?

När riksdagen skulle diskutera medborgarinitiativet för Vasa centralsjukhus gapade salen tom och inte en enda minister var närvarande. Rehula satt i ett annat möte och Sipilä brukar sällan delta. Åsikterna om hur seriöst politiker ska ta medborgarinitiativ går isär.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:52

Vasa centralsjukhus uppmärksammas med helsidesannons i Helsingin Sanomat

På måndagen pryds Helsingin Sanomats första sida av en helsidesannons av det lite ovanligare slaget. Kommunerna som hör till Vasa sjukvårdsdistrikt har köpt tidningens första sida för att på det sättet lyfta upp frågan om omfattande jour på Vasa centralsjukhus. - När inte ens tiotusen människor på Vasa torg ansågs som intressant av Helsingin Sanomat, och insändare om det här ämnet refuserades, tänkte vi att då köper vi första sidan i stället, säger Hans Frantz, styrelseordförande i Vasa sjukvårdsdistrikt och fullmäktigeledamot i Vasa.

YLE - 01 feb 17 kl. 14:58

Victorzon: Inget ändrar på Vasa centralsjukhus

Överläkare Mikael Victorzon hoppas att personalen på Vasa centralsjukhus andas lättare efter dagens besked: cancerkirurgin och hjärtvården föreslås fortsätta på centralsjukhuset. Victorzon tror också att ortopedin får fortsätta. Olika grupper med utredare har ombetts komma med förslag för hur man ska garantera att de sjukhus som utför olika ingrepp har tillräcklig kunskap.

YLE - 01 feb 17 kl. 14:58

Överläkare: Inga stora förändringar vid Vasa centralsjukhus

Överläkare Mikael Victorzon hoppas att personalen på Vasa centralsjukhus andas lättare efter dagens besked: Cancerkirurgin och hjärtvården föreslås fortsätta på centralsjukhuset. Victorzon tror också att ortopedin får fortsätta. Olika grupper med utredare har ombetts komma med förslag för hur man ska garantera att de sjukhus som utför olika ingrepp har tillräcklig kunskap.

YLE - 01 jun 17 kl. 18:41

Rehula gav otydliga svar om Vasa centralsjukhus

En ensam Juha Rehula satt med allvarlig min i ministerbåset då debatten om medborgarinitiativet för en omfattande jour på Vasa centralsjukhus fortsatte i riksdagen. Familje- och omsorgsminister Rehula (C) kritiserades hårt för att han inte var på plats då debatten inleddes för två veckor sedan. Nu var han närvarande.

YLE - 01 jun 17 kl. 18:41

Rehula gav svar på tal om Vasa centralsjukhus

En ensam Juha Rehula satt med allvarlig min i ministerbåset då debatten om medborgarinitiativet för en omfattande jour på Vasa centralsjukhus fortsatte i riksdagen. Familje- och omsorgsminister Rehula (C) kritiserades hårt för att han inte var på plats då debatten inleddes för två veckor sedan. Nu var han närvarande.

YLE - 27 nov 16 kl. 08:32

Hon oroar sig för cancervården på Vasa centralsjukhus

Om cancerkirurgin försvinner från Vasa centralsjukhus är det troligt att den övriga cancervården också gör det. Det tror Carina Smeds, sekretarare på hjärtövervakningen och tillika cancerpatient. Carina Smeds diagnostiserades med bröstcancer i maj 2015.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Raseborgs stad ska lobba för plastinsamling i Karis centrum

Raseborgs stad borde lobba för flera allmänna insamlingskärl för plast. Det behövs åtminstone en ny insamlingsplats i Karis centrum..

YLE - 4 timmar sedan

Åbo gjorde underskott på 47,8 miljoner förra året: "Målet är att behålla den positiva ekonomiska tillväxten i regionen"

Åbo stads bokslut för 2018 har ett underskott på 47,8 miljoner euro. Summan ligger strax under de 50,4 miljoner euro som godkänts av stadsfullmäktige..

YLE - 5 timmar sedan

Fem EU-valsfrågor i riksdagsvalets skugga - partierna ense om att det blir svårt att locka väljare till urnorna

EU-valet handlar varken om vård eller landskap, utan om invandring och klimatförändring. En annan fråga är ett hurudant EU vi ska ha i framtiden..

YLE - 5 timmar sedan

Lappträsk förhandlar om ett samföretag med Mehiläinen - "Målet är att få hela åldringsvården under ett och samma tak"

Trots att landskaps- och vårdreformen inte godkändes fortsätter arbetet med att utveckla vårdtjänsterna i Lappträsk. Kommunen förhandlar nu om en utlokalisering av åldringsvården..

YLE - 5 timmar sedan

Efter många om och men - Lappvikens hyresgäster kan fortsätta sin verksamhet i två år till

Lapinlahden Lähde och Lapinlahden Tilajakamo har varit inhysta i Lappvikens sjukhusbyggnader i Helsingfors sedan år 2015. Nu, efter åtskilligt krångel, får hyresgästerna fortsätta sin verksamhet i åtminstone två år till..

YLE - 6 timmar sedan

Vattenläckage i Ekenäsbostad sedan 2008 men bolaget tog inte tag i problemen: Nu är det förbjudet att bo lägenheten

Miljöhälsomyndigheterna har vidtagit tvångsåtgärder och det är nu förbjudet att använda en bostad som i åratal har haft vattenläckage..

YLE - 6 timmar sedan

Nikki Haley uttalar sig förklenande om finländsk hälsovård - får mothugg

I USA har den republikanska politikern och före detta FN-ambassadören Nikki Haley förklarat att den finländska hälsovården är klart underlägsen den amerikanska. Hon får svar på tal, bland annat från Finlands FN-representation..

YLE - 6 timmar sedan

Stockmanns nya styrelseordförande: Vi har ett bra team, vi måste bli mer målmedvetna

Stockmanns nya styrelseordförande Lauri Ratia anser att det behövs mer målmedvetenhet i arbetet för att göra varuhusgruppen framgångsrik igen. Ratia valdes till ny styrelseordförande vid Stockmanns bolagsstämma på torsdagen..

YLE - 6 timmar sedan

Marina Meinander blir innehållsproducent för drama på Svenska Yle: "Jag ömmar mycket för public service"

Marina Meinander blir ny innehållsproducent för Yles förnyade dramaavdelning. I och med det lämnar hon Lilla Teatern. Nu blir utmaningen att nå större skaror än den snäva publiken som besöker teatrarna..

YLE - 7 timmar sedan

Allvarliga brister på vårdboende i Vasa – myndigheter utreder saken

Allvarliga brister har upptäckts vid Mehiläinens vårdboende Mainiokoti i Storviken i Vasa. Boendet är nu under Regionförvaltningsverkets tillsyn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.