Skånskan > Opinion

Tuesday, 26 March, 04:59

Skånskan - 15 mar 19 kl. 12:17

Fängelse för olovlig körningLUND En 36-årig man döms till fängelse i en månad för grov olovlig körning.
Att domen blir fängelse beror på att mannen gång på gång återfallit i brottslighet och kört bil utan tillstånd.
Han har redan tidigare dömts till både dagsböter och till fängelse mer än en gång för samma brott.
Det nu aktuella brottet begicks bara kort tid efter att mannen avtjänat ett fängelsestraff på 14 dagar för grov olovlig körning. Han stoppades på Helgeandsgatan i Lund i december 2018 och döms nu åter till fängelse, denna gång i en månad..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND En, Helgeandsgatan, Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängelseför , olovlig, körning
Skånskan - 15 feb 16 kl. 19:47

Fängelse för olovlig körning

Eslöv I oktober 2015 körde en 26-årig man bil utan att ha rätt till det på väg 13 mellan Hasslebro och Stockamöllan.
Nu döms han av Lunds tingsrätt till två veckors fängelse för grov olovlig körning.
Tingsrätten bedömer att det saknas utrymme för annat straff än fängelse eftersom mannen just nu sitter av ett åtta månader långt fängelsestraff för bland annat bland annat olovlig körning, grov stöld och narkotikabrott.

BT - 14 jan 13 kl. 16:12

Dömdes för olovlig körning - satte sig i bilen direkt efter rättegången

Mannen åtalades och dömdes för grov olovlig körning. Efter att han lämnat domstolen satte han sig i bilen ? och togs av polis igen.

Kristianstadsbladet - 14 jan 13 kl. 17:00

Körde efter dom för olovlig körning


I Borås tingsrätt fick mannen sin dom - en månads fängelse för grov olovlig körning.Sedan gick han ut och satte sig i bilen för att köra hem.Två skolelever, som var med vid rättegången, såg det hela och polisen tillkallades.

Alingsås tidning - 20 mar 18 kl. 05:20

Fälls för tillåtande av olovlig körning

En kvinna fälls för tillåtande av olovlig körning efter att hon låtit en körkortslös man köra hennes bil.
Det var nu nästa ett och ett halvt år sedan som polis stoppade en bil för kontroll på E20 i Vårgårda. Bakom ratten i bilen satt en körkortslös och drogpåverkad man.

BT - 17 jun 13 kl. 15:32

Två månader i fängelse för rattfylleri och olovlig körning

En 26-åring döms till två månaders fängelse för rattfylleri och olovlig körning på Lars Kaggsgatan i Borås i april 2012. Mannen förekommer under 43 punkter i belastningsregistret och dömdes senast till fängelse den 19 januari 2012 för bland annat stöld. Den gången fick han ett fem månader långt straff.

Barometern - 23 jan 14 kl. 14:44

Brett brottregistergav fängelse för olovlig körning

En 49-årig man från Oskarshamns kommun har dömts till en månads fängelse sedan han vid två tillfällen kört bil utan körkort. 49-åringen stoppades vid två tillfällen 2013. Första gången var den 9 april då han körde en lastbil utanför Oskarshamn.

Magazin24 - 27 jan 13 kl. 16:12

Får fängelse för olovlig körning

En återfallsförbrytare i Kolbäck har dömts till fängelse för olovlig körning. I oktober 2012 körde mannen från Kolbäck, som är i 45-årsåldern, bil på Järnvägsgatan i Norberg utan att han hade rätt till det. Mannen har dömts för samma brott vid flera tidigare tillfällen, senast i juni 2011.

Skånskan - 17 maj 16 kl. 17:35

Fängelse för olovlig körning

Lund En månads fängelse blev påföljden för en 26-årig man som än en gång dömts för grov olovlig körning.
Han dömdes i oktober i fjor till 14 dagars fängelse för samma brott och den 15 februari stoppades han på nytt, nu på Sirusgatan i Lund.
Enligt tingsrätten har han visat prov på uppenbart lagtrots och det vägs in vid straffutmätningen.

Skånskan - 20 mar 19 kl. 20:00

Fängelse för olovlig körning

STAFFANSTORP En 31-årig man döms till 14 dagars fängelse för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott.
Mannen stoppades i oktober på Vesumsvägen i Staffanstorp och vid ett annat tillfälle även i Lund. Den åtalade mannen uteblev från huvudförhandlingen i tingsrätten som beslöt avgöra målet utan hans närvaro.

LV - 23 feb 17 kl. 12:13

Fängelse för olovlig körning - igen

En Virserumsbo i 45-åråsldern döms ännu en gång för grov olovlig körning. Det är långt ifrån första domen. Senast han dömdes var 2015 och 2013 dömdes han för 13 fall (!

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 timmar sedan

Tonåringar häktas för mordförsök på kvinna

kirseberg Två män, 18 och 19 år gamla, häktades på måndagseftermiddagen för mordförsök på en 61-årig kvinna i Beijers park den 5 mars.
En tredje tonåring, också han 18 år, häktas för att tillsammans med de båda andra rånat en taxichaufför i samma område natten därpå.– De häktas enligt de grunder jag begärt dem häktade på, säger kammaråklagare Magnus Pettersson.

Skånskan - 11 timmar sedan

Teaterrepublikens nya pjäs blir podd

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till regissören och dramatikern Jens Peter Karlsson på Malmöbaserade teatergruppen Teaterepubliken om dramadokumentären Broderskap. Föreställningen hade premiär i torsdags och finns nu också tillgänglig i en gratis poddversion på Teaterrepublikens hemsida.Varför väljer ni att också göra en poddbearbetning av er senaste föreställning?

Skånskan - 12 timmar sedan

Misstänkt bilhälare togs på bar gärning

ESLÖV En observant Eslövsbo fattade misstankar när han såg hur en lastbilschaufför lastade på flera bilar i släpet.
Vittnet larmade polisen som grep den 25-årige chauffören.
Under måndagen häktades han som misstänkt för grovt häleri.

Skånskan - 12 timmar sedan

Klart för ronderande väktare i kommunen

skurup Två väktare ska rondera sju dagar i veckan under april och maj i kommunen, främst på platser som invånarna upplever som otrygga. De ingår i kommunens satsning på ett trygghetspaket i år.Kommundirektör Marcus Willman förklarar att den upplevda otryggheten i vissa sammanhang är hög i jämförelse med antalet brott enligt polisens trygghetsmätning.

Skånskan - 13 timmar sedan

Brandorsak i stall okänd

Vollsjö Det är ännu oklart varför det började brinna i stallet i Vollsjö i fredags morse.
– Utredningen pågår. Vi håller just nu på med den tekniska undersökningen, säger kommunpolisen Johan Sandelin.

Skånskan - 13 timmar sedan

Okänd stal pizza från hus

Vollsjö En kvinna i Vollsjö har anmält att någon ska ha varit inne i hennes bostad medan hon sov. När hon vaknade upp såg hon att pizzan och tre förpackningar med kakor som stått framme var borta.
Kvinnan misstänker att tjuven gått in via altandörren som stått olåst.

Skånskan - 13 timmar sedan

Cyklist påkörd i Lund

Lund En cyklist har blivit påkörd i Lund. Cyklisten har blivit påkörd av en personbil.
Olyckan har inträffat i korsningen Tornavägen och Tunavägen.

Skånskan - 13 timmar sedan

Stödboende drevs i svartbygge i Malmö

Malmö 2015 förvärvade ett Malmöföretag en fastighet som användes som stödboende. Nu vill kommunen att bolaget ska riva inredning eftersom kommunen menar att delar är ett svartbygge.
Men ägaren överklagar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Nya rön om rehab vid stroke

Lund Med rehabilitering som inriktas på rörlighet utanför hemmet kan personer som drabbats av stroke ges bättre långsiktiga förutsättningar för ett aktivt och socialt liv.Det framgår av en färsk doktorsavhandling från Lunds universitet.
Emma Carlstedt, sjuksköterska och nybliven doktor i medicinsk vetenskap, har utvecklat ett nytt rehabiliteringsprogram med den här inriktningen.

Skånskan - 13 timmar sedan

”Solstormars effekt är stor”

Lund En solstorm som slog ut elförsörjningen i hela landet utgjorde bakgrund till den nyligen sända tv-serien Nedsläckt land. Nu varnar Lundaforskare för att samhället inte är tillräckligt förberett för händelser av det här slaget.Solstormar består av högenergipartiklar som kastas ut från solen i samband med explosioner på dess yta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.