Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 23 March, 21:45

Liknande nyheter

Taggar: Dagsför , konsertmed , Kulturskolan
Sydsvenskan - 03 apr 11 kl. 19:34

Matinékonsert i Stadshallen

Foto: Ingemar D Kristiansen
På söndagen hade Lunds ungdomsorkester och danska Springstrings gemensam matinékonsert. Yngsta musikern på scen var 5 år.
I januari i var Lunds ungdomsorkester över i Lyngby, som ligger norr om Köpenhamn, och genomförde en nyårskonsert.

Skånskan - 08 aug 16 kl. 14:00

Kulturskolan får mer rum till våren

MALMÖ Trångbodda Kulturskolan kommer att få mer utrymme. Till vårterminen hoppas Kulturskolans chef Jalle Lorensson att kunna ta i bruk nya musiksalar i Mazettihuset.Helst hade han velat ha salarna i går.

YA - 01 dec 18 kl. 00:01

Musikal och konsert hos Kulturskolan

Kulturskolan avslutar terminen storstilat. På tisdag blir det två föreställningar av en musikalshow. Och på onsdag är det dags för en stor konsert.

YA - 02 mar 18 kl. 00:01

Kulturskolan och ungdomsorkestern bjuder in till vårkonsert

Ungdomsorkestern får fler instrument och kulturskolan en svårare repertoar. Nästa helg är det dags för gemensam konsert..

Hela Gotland - 17 mar 12 kl. 04:00

Traditionell vårkonsert med Kulturskolan i domkyrkan

I eftermiddag ger Kulturskolan på Gotland sin traditionella konsert i domkyrkan, en konsert som visar något av den bredd som finns på Kulturskolan i form av enskilda solister, instrumentalensembler och dansare..

SmålandsPosten - 16 nov 14 kl. 19:55

Konsert med elevernas egen musik

Fem tjejer från Kulturskolan hade konsert med sin egen musik på Bergendahlska gården i Växjö på söndagseftermiddagen. Som avslutning på en kurs på Kulturskolan anordnade eleverna en konsert med egen musik. Fem tjejer framförde låtar som de skrivit både text och musik till själva.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 08:00

Han ska dirigera kulturskolan

Kävlinge För många Kävlingebor är Kristofer Wåhlander känd som dirigent för Lundalands Filharmoniska orkester.
Nu ska han hålla i taktpinnen på helt andra scener. Sedan ett par veckor är Kristofer Wåhlander ny chef för Kulturskolan i Kävlinge.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 21:07

Kulturskolan driver helgskola under våren

Lund Nya statliga pengar gör att kommunens kulturskola under våren kan driva en helgskola med olika kurser som kompletterar den vanliga verksamheten. ERWP.fif(0)Pengarna kommer från Statens kulturråd som fördelat totalt 100 miljoner kronor, varav två miljoner gått till Lund.

Skånskan - 04 feb 17 kl. 05:00

Kulturskolan driver helgskola under våren

Lund Nya statliga pengar gör att kommunens kulturskola under våren kan driva en helgskola med olika kurser som kompletterar den vanliga verksamheten. ERWP.fif(0)Pengarna kommer från Statens kulturråd som fördelat totalt 100 miljoner kronor, varav två miljoner gått till Lund.

BT - 28 okt 14 kl. 17:58

Bob hund lånar ihop till konsert

Borås stads nya kulturambassadörer Bob hund är snart tillbaka. Under helgen vecka 48 (28–29 november) kommer kultbandet först hålla ett öppet rep inför publik på Kulturskolan under fredagskvällen, för att sedan genomföra en konsert (uppbackade av kör och stråkorkester från Kulturskolan) på Stadsbiblioteket dagen efter. Eftersom medlemmarna sålde alla sina instrument på en auktion förra året så förlitar sig bandet på att Borås musikliv ställer upp.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Isak: "Speciell känsla"

Jubel och applåder var inget som han hade förväntat sig. Men det var precis vad Alexander Isak fick när han byttes in mot Rumänien. – Det var en speciell känsla att få det stödet, säger 19-åringen.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lugnare protestdag i Frankrike efter krafttag

Lördagens protester i Frankrike blev betydligt lugnare än helgen innan, sedan den polisiära närvaron utökats och fått militärt understöd. För den nittonde helgen i rad samlades proteströrelsen Gula västarna i Paris och flera andra franska städer för att.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tuff pollensäsong – så minskar du besvären

Årets pollensäsong har spåtts bli den värsta på flera år, och hittills verkar prognosen stämma. I framförallt södra halvan av landet ser pollenhalterna av björk, al och hassel ut att bli mycket höga. För den som är allergisk finns det flera saker att tä.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Williams drar sig ur Miami Open

Rebecca Peterson pressade överraskande Serena Williams i tre set i andra omgången av Miami Open, men fick till slut se sig slagen av den 23-faldiga grand slam-vinnaren. På lördagskvällen, bara ett dygn efter matchen, meddelade Williams att hon drar sig.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Vem gillar inte ett klassiskt genombrott liksom?

Sportens krönikör efter Sveriges drömstart i EM-kvalet..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Israeliskt luftanfall efter ballongbomber

Den israeliska militären meddelar att det har utförts luftangrepp mot två grupper av palestinier, som man säger försökte skicka sprängladdningar till Israel med hjälp av ballonger. Militären meddelar att den "identifierade en terroriststyrka som avfyrad.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Tusentals strömlösa i Härnösand

Runt 10 000 hushåll i Härnösand, Kramfors och Sollefteå blev strömlösa efter en brand i Utansjö på lördagskvällen, rapporterar Allehanda. Strömavbrottet inträffade vid 18-tiden och det dröjde två och en halv timme innan alla hushåll fått tillbaka elen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Norsk utklassning i norskt V75

Ett par gånger per år avgörs V75-omgången i Norge med gemensam spelpool. Sverige brukar för det mesta vinna ”landskampen” men på lördagen blev norsk utklassning med 6-1. Enda svenska segern på Momarken kom i V75-2 genom Global Takeover, körd av Lutfi Ko.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Villa Lidköping tog första SM-guldet

Villa Lidköping har tagit ett efterlängtat första SM-guld i bandy – 44 år efter klubbens första final. Efter fyra förluster blev det femte gången gillt i 8–4-segern mot Västerås på ett stökigt Studenternas IP i Uppsala. 1975 förlorade dåvarande Villa BK.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

156 kvadratmeter stort hus i Laröd, Helsingborg sålt till nya ägare

8 750 000 kronor fick de nya ägarna ge för huset på Bengts Väg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.