BT > Nyheter

Thursday, 21 March, 17:26

Liknande nyheter

Taggar: Skolkför en , framtid
NSD - 15 maj 18 kl. 08:33

Utredning om skolkök skjuts upp

Utredningen om de mindre skolköken inom Luleå kommun har skjutits upp på obestämd framtid..

YA - 12 maj 11 kl. 12:50

Skolk i terminsbetyget - en möjlig kontrollåtgärd

Jan Björklund (FP) har en särskild talang för att presentera samma nyhet flera gånger. Och att skolk?
Och att skolk ska skrivas in i terminsbetyget är en av utbildningsministerns käpphästar, som på onsdagen presenterades ännu en gång.

Sydsvenskan - 28 dec 11 kl. 00:10

Inget bidrag för skolk

Ingen skolgång, inget studiebidrag. Att skolk även påverkar andra bidrag kan vara rätt om reglerna är tydliga.
Studiebidrag är ingen rättighet.

YA - 23 okt 13 kl. 06:30

De tävlar om att bli bästa skolkök

Foto: Mark Hanlon
Framgångsreceptet för Malin Nilsson och Marie Persson stavas glädje, bra råvaror och mat lagad från grunden. På fredag försvarar de Skurups ära i årets skolkökstävling på Älska Mat & Vinmässan i Malmö.
?

SmålandsPosten - 28 mar 14 kl. 06:47

Skolkök i Väckelsång rustas upp

Samhällsbyggnadsnämnden får investera i upprustningen av skolköket i Väckelsång. Nämnden får också investera i ett mottagningskök i Korrö loge. Det bestämde den styrande majoriteten vid kommunfullmäktiges sammanträda i går kväll i Holken i Yxnanäs.

BT - 05 dec 12 kl. 09:37

Allt fler blir av med studiebidraget på grund av skolk

Snart har det gått ett år sedan de nya reglerna för skolk infördes.
Konsekvenserna är tydliga.
Antalet elever som blivit av med sitt studiebidrag har ökat dramatiskt.

YLE - 10 okt 13 kl. 05:00

Arbetsgrupp ser över skolköken i Korsholm

Korsholms kommun ska nu försöka hitta en lösning för skolköken i den södra delen av kommunen. Just nu har skolorna tillredningskök, det vill säga att skolorna tillverkar sin egen mat. Men det är dyrt och i takt med att elevantalet växer ska köken byggas om och då är det skäl att överväga centralisering av skolköken.

YLE - 11 okt 13 kl. 06:48

Arbetsgrupp ska utreda skolkök

Samhällsbyggnadsnämnden i Korsholm beslöt igår kväll att tillsätta en arbetsgrupp som ska reda ut frågan om vilken typ av skolkök som ska finnas i kommunens skolor. Det handlar i första hand om skolköken i Toby skola samt södra Korsholm, där alla skolor tillverkar sin egen mat. Det här systemet med egna tillredningskök är ändå rätt dyrt och då eleverna framöver blir fler funderar man på att centralisera skolköken.

YLE - 20 mar 14 kl. 11:51

Solfeleverna hejar fram Korsholms skolkök

På torsdagen åkte fjärdeklassisterna från Solf i Korsholm till Helsingfors för att heja fram Korsholms högstadiums skolkök som är i final i tävlingen bästa skolkök. - En av våra köksor från Solf är med i Korsholms lag och hon frågade om vi vill komma med. Vår uppgift är att vara hejarklack för Korsholms skolkök, säger läraren John Henriksson från Solf skola.

Nyan - 03 sep 18 kl. 08:00

Dagisbarn får mat från skolköket

FÖGLÖ. Barnen på kommunens daghem Myran ska få mat som lagas på skolköket i Vikingaborg medan skolan renoveras. Det har bildningsnämnden bestämt efter att föräldrar till dagisbarnen haft en namninsamling.

Nyan - 05 sep 18 kl. 08:00

Dagisbarn får mat från skolköket

FÖGLÖ. Barnen på kommunens daghem Myran ska få mat som lagas på skolköket i Vikingaborg medan skolan renoveras. Det har bildningsnämnden bestämt efter att föräldrar till dagisbarnen haft en namninsamling.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

HRW: Torterades efter prat med journalister

Tio saudiska kvinnor har åtalats för att ha hotat rikets säkerhet. Nu framkommer att deras brott är att de talat med utländska medier, diplomater och människorättsorganisationer, uppger Human Rights Watch.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Ronaldo bötfälls för målfirande

Cristiano Ronaldo bötfälls av Uefa för "olämpligt uppträdande", efter att ha firat sitt hattrick i returmötet med Atlético Madrid i Champions League på ett kontroversiellt sätt.(TT).

BT - 15 minuter sedan

KLART: Norrbys premiärmatch flyttas

Nu är det officiellt – Norrbys premiärmatch i superettan borta mot Örgryte byter spelplats..

BT - 30 minuter sedan

Rusning efter jeansaktier på Wall Street

Suget efter jeansaktier var stort när en av världens mest välkända jeanstillverkare Levi Strauss gjorde comeback på New York-börsen.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Dogge hyllar sin kusin med låt

Artisten Dogge Doggelito, känd från hiphopgruppen Latin Kings, släpper nya låten "Kung i Luthagen". Låten är en hyllning till artistens kusin Christoffer Östborn, som gick bort för några år sedan, skriver Upsala Nya Tidning.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Nakd använder butiksdöden – ska locka unga till köpcentren

De tillfälliga popup-butikerna kan bli permanenta när e-handelsbolaget Nakd pratar om en fysisk expansion. Grundare Jarno Vanhatapio tror att deras koncept kan trotsa butiksdöden..

BT - 45 minuter sedan

Nya läkarutbildningen skjuts upp

Starten för den nya läkarutbildningen skjuts upp ett år, rapporterar Dagens Medicin. Från början var förslaget att nya sexåriga utbildningen skulle vara på plats hösten 2020.(TT).

BT - 1 timme sedan

Örgryte flyttar seriepremiär

Superettanlaget Örgryte tvingas byta arena för sin seriepremiär hemma mot Norrby nästa lördag. Anledningen är att Gamla Ullevis hybridgräs bedöms vara ospelbart. I stället flyttas fotbollsmatchen till närliggande Ullevi.

BT - 1 timme sedan

Elfel stoppade flygtrafiken på Arlanda

Ett kort avbrott i kraftförsörjningen till Arlandas ledningscentral gjorde att inga plan kunde lyfta eller landa under torsdagseftermiddagen. Avbrottet inträffade strax efter halv fyra och varade i knappt 15 minuter enligt Per Fröberg, presskommunikatör på Luftfartsverket.(TT).

BT - 1 timme sedan

45-årig basebollikon lägger av

Den 45-åriga basebollstjärnan Ichiro Suzuki avslutar som väntat elitkarriären. Japanen meddelade den illa dolda hemligheten efter Seattle Mariners andra match mot Oakland Athletics i säsongsöppningen av den nordamerikanska proffsligan MLB.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.