Barometern > Nyheter

Saturday, 23 March, 21:47

Liknande nyheter

Taggar: Krafttagmot , radonoch , tobak
UNT - 05 apr 16 kl. 00:05

Krafttag mot tobak

Vi stöder målet att göra Sverige rökfritt till år 2025, skriver landstingspolitikerna Malena Ranch (MP) och Vivianne Macdisi (S)..

VBL - 24 feb 13 kl. 14:33

Radon och tobak en dödlig kombination

Var fjärde rökare som bor i en radonbostad dör i lungcancer. Orsaken är den ödesdigra samverkan av radon och tobak..

BT - 05 aug 14 kl. 09:08

Ta krafttag mot cigarettsmugglingen

Den illegala tobaken flödar i landet och utgör byggstenar åt den organiserade brottsligheten. Borås är en av orterna som har drabbats hårt av smugglarnas aktiviteter som riktar sig till våra ungdomar. Nu kräver servicehandeln och företagarrepresentanter ökad kontroll och medvetenhet om vad den olagliga handeln med tobak innebär för branschens seriösa handlare som vågar trotsa de kriminella nätverken.

HBL - 09 jan 14 kl. 05:00

Nya hus skyddas mot radon

Radonhalterna är högst i hus som byggts på 80- och 90-talet. I dag installeras radonrör i alla nybyggen.Nico Pulkkinen från Ekenäs håller på att bygga ett hus i utkanterna av Österby.

Västerbottens Folkblad - 16 nov 11 kl. 07:30

Vill veta hur Skebo ser på radon

SKELLEFTEÅ I en interpellation till ordföranden i Skebo:s styrelse undrar Jan- Erik Engman (MP) hur företaget har utrett blåbetong, ett byggnadsmaterial som kan läcka radon, i sina hus. - Har Skebo:s ledning någon annan uppfattning än att radon påverkar hälsan ? Continue reading ?.

YLE - 11 apr 13 kl. 08:59

Ny teknik avlägsnar radon

Med ny teknik kan man numera avlägsna nära på radongas från utsatta brunnar. En färsk avhandling från Östra Finlands Universitet visar att tekniken redan nu har bidragit till att undvika några fall av cancer. Var tionde privata borrbrunn uppskattas innehålla för höga halter av radon.

Resume - 30 dec 14 kl. 12:36

House of Radon massanställer

Kommunikationsbyrån House of Radon anställer elva personer – och vill locka till sig talanger från världens alla hörn genom en rekryteringssajt.– Mängden uppdrag växer och vi med dem, säger Einar Bodström, producent och en av grundarna på House of Radon..

SR - 15 jul 17 kl. 16:58

Myndigheters arbete mot radon eftersatt

De senaste åren har svenska myndigheters arbete mot radon hamnat i skymundan och nedprioriterats, det uppger flera källor för Ekot. Men nu håller en nationell handlingsplan mot radon på att tas fram..

Sydöstran - 11 okt 18 kl. 06:00

Kommunerna vill få fler att mäta radon

Trots att höga nivåer av radon ökar risken för lungcancer är det relativt få som mäter radonhalten i sin bostad. Det vill Blekinges kommuner ändra på. 1) Hur ställer kommunen krav på fastighetsägare av flerbostadshus att genomföra radonmätningar?

Sydsvenskan - 05 nov 11 kl. 00:03

"Fel att ungdomshem tvingas tillåta tobak"

Ungdomshem tillåter barn under 18 år att röka och snusa, sedan Socialstyrelsen beslutat att upphäva tobaksförbudet. Lagen bör ändras så att reglerna kring tobak är lika hårda som när det gäller alkohol, skriver Hillevi Larsson, riksdagsledamot (S) från Malmö.
Frågan aktualiserades när en pojke placerad på Sundbo ungdomshem med framgång överklagade ett beslut om att beslagta snus som hans pappa hade skickat till honom.

YLE - 10 nov 16 kl. 04:06

Priset på mat höjs då övervakningen av tobak blir dyrare

Den nya tobakslagen får i synnerhet små butiker att dra efter andan. Nu kostar övervakningsavgiften för tobaksvaror 55 euro per år, från och med nästa år kan tillsynen i Hangö, Ingå och Raseborg kosta 500 euro per försäljningspunkt. Det här betyder 1 000 euro om året för köpman Ragna-Lise Karlsson i Skafferi Ett i Bromarv.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Lugnare protestdag i Frankrike efter krafttag

Lördagens protester i Frankrike blev betydligt lugnare än helgen innan, sedan den polisiära närvaron utökats och fått militärt understöd.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Larm om brand i ladugård

Klockan 21.16 på lördagen kom larm om en brand i en ladugård utanför Fliseryd..

Barometern - 15 minuter sedan

Tuff pollensäsong - så minskar du besvären

Årets pollensäsong har spåtts bli den värsta på flera år, och hittills verkar prognosen stämma. I framförallt södra halvan av landet ser pollenhalterna av björk, al och hassel ut att bli mycket höga. För den som är allergisk finns det flera saker att tänka på för att minska besvären.

Barometern - 15 minuter sedan

Williams drar sig ur Miami Open

Rebecca Peterson pressade överraskande Serena Williams i tre set i andra omgången av Miami Open, men fick till slut se sig slagen av den 23-faldiga grand slam-vinnaren. På lördagskvällen, bara ett dygn efter matchen, meddelade Williams att hon drar sig ur turneringen.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Isak: "Speciell känsla"

Jubel och applåder var inget som han hade förväntat sig. Men det var precis vad Alexander Isak fick när han byttes in mot Rumänien. - Det var en speciell känsla att få det stödet, säger 19-åringen.

Barometern - 45 minuter sedan

Tusentals strömlösa i Härnösand

Runt 10 000 hushåll i Härnösand, Kramfors och Sollefteå blev strömlösa efter en brand i Utansjö på lördagskvällen, rapporterar Allehanda. Strömavbrottet inträffade vid 18-tiden och det dröjde två och en halv timme innan alla hushåll fått tillbaka elen.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Israeliskt luftanfall efter ballongbomber

Den israeliska militären meddelar att det har utförts luftangrepp mot två grupper av palestinier, som man säger försökte skicka sprängladdningar till Israel med hjälp av ballonger.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Norsk utklassning i norskt V75

Ett par gånger per år avgörs V75-omgången i Norge med gemensam spelpool. Sverige brukar för det mesta vinna "landskampen" men på lördagen blev norsk utklassning med 6-1. Enda svenska segern på Momarken kom i V75-2 genom Global Takeover, körd av Lutfi Kolgjini och tränad av bästa kompisen Lars Nilsson.

Barometern - 1 timme sedan

Chans till norrsken ner till södra Sverige

Från niotiden på lördagskvällen och framåt finns en chans att få se norrsken i delar av Sverige. - Vad jag kan se på prognoserna så är det ner till södra Svealand och nordligaste Götaland som det finns en chans till det.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Villa Lidköping tog första SM-guldet

Villa Lidköping har tagit ett efterlängtat första SM-guld i bandy - 44 år efter klubbens första final. Efter fyra förluster blev det femte gången gillt i 8-4-segern mot Västerås på ett stökigt Studenternas IP i Uppsala.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.