Västerbottens Folkblad > Nyheter

Saturday, 23 March, 17:39

Västerbottens Folkblad - 15 mar 19 kl. 11:37

Risk för cancer kan spåras i blodet många år i förvägVissa allvarliga cancertyper kan spåras ändå upp till 25 år före insjuknandet. Det framgår av ny forskning vid Umeå universitet. – Detta förbättrar möjligheten att kunna förstå hur dessa tumörer uppstår, säger Florentin Späth, doktorand vid Institutionen för strålningsvetenskaper vid Umeå universitet. Florentin Späth är utbildad läkare i Wien och jobbar vid sidan om forskningen på [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Umeå, Florentin Späth, Institutionen, Späth, Wien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskför , cancerkan , spårasi , blodetmånga , år, i förväg
PrivataAffärer - 18 dec 18 kl. 13:16

Hög risk för ras i nyintroduktioner

I ett allt sämre börsklimat efter toppnivåerna med all-time-high i början av oktober har nyintroduktioner med större företag på Stockholmsbörsen varit ytterligt få under de senaste månaderna. Men på de mindre börslistorna som First North, Spotlight och Nordic MTF har det fortsatt att komma ut en hel del bolag som sökt pengar från investerare för att kunna expandera sin verksamhet. I många fall rör det sig om så kallade förhoppningsbolag där intäkterna ännu är små och lönsamheten är svag.

Corren - 16 jun 16 kl. 09:19

Risk för ras på Bondebackahöjden

Det finns risk för ras på Bondebacka..

Jönköpingsnytt - 04 aug 17 kl. 10:54

Risk för ras - gata stängs av

På grund av förhöjd risk för ras har tekniska kontoret beslutat att stänga av delar av Gröna stigen i Norrahammar för motordriven fordonstrafik, sedan sprickbildning upptäckts i gatan. Skadorna konsterades vid en kontroll av asfaltsbeläggningen och nu görs kompletterande utredningar..

UNT - 17 dec 14 kl. 22:00

Cancer spåras med mobilen i väst

Möjligheten att bedöma farliga hudförändringar med hjälp av en smart telefon kommer att införas i Västra Götalandsregionen i projektform under två år..

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 14 kl. 22:03

Cancer spåras med mobilen i väst

Möjligheten att bedöma farliga hudförändringar med hjälp av en smart telefon kommer att införas i Västra Götalandsregionen i projektform under två år. Det är med hjälp av ett så kallat dermatoskop, ett förstoringsglas kopplat till en smart telefon, som en allmänläkare kan ta bilder av hudförändringar och sedan skicka dessa till specialistläkare vid hudkliniken för bedömning..

SvD - 17 dec 14 kl. 22:00

Cancer spåras med mobilen i väst

Möjligheten att bedöma farliga hudförändringar med hjälp av en smart telefon kommer att införas i Västra Götalandsregionen i projektform under två år..

BT - 17 dec 14 kl. 22:00

Cancer spåras med mobilen i väst

Möjligheten att bedöma farliga hudförändringar med hjälp av en smart telefon kommer att införas i Västra Götalandsregionen i projektform under två år. Det är med hjälp av ett så kallat dermatoskop, ett förstoringsglas kopplat till en smart telefon, som en allmänläkare kan ta bilder av hudförändringar och sedan skicka dessa till specialistläkare vid hudkliniken för bedömning.Metoden testades i regionen under 2012 och resultaten var mycket positiva.

Nyteknik - 18 dec 14 kl. 10:08

Cancer spåras med mobilen i väst

Möjligheten att bedöma farliga hudförändringar med hjälp av en smart telefon kommer att införas i Västra Götalandsregionen i projektform under två år..

YLE - 22 maj 17 kl. 06:24

Risk för ras vid den nedbrunna sågen i Borgå

Den gamla sågen i Hattula i Borgå totalförstördes i en eldsvåda i fredags om kvällen. Utomstående ombeds undvika området. Larmet till räddningsverket gick cirka 18:40 på fredagskvällen och en stor skara Borgåbor samlades för att betrakta släckningsarbetena vid Gamla Tavastehusvägen.

Barometern - 02 mar 18 kl. 16:01

Dags att skotta taken - risk för ras och fukt

Efter snöröjning på vägar och garageinfarter är det dags att vända blicken uppåt. Mängder av tak måste nu snöröjas för att förhindra ras. Takskottningen ger många plåtslagare jobb under en lugn period på året..

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 12 kl. 18:21

Risk för nya murras i Visby utreds

Resten av Visbys ringmur ska nu undersökas för att utesluta risk för nya ras. Först i april, när det inte längre är risk för minusgrader, kan en mer ingående besiktning göras. Stenar ska plockas bort och murverket undersökas.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

”Vi svenskar har det kanske rätt bra ändå”

Sverige är ett av världens lyckligaste länder. I alla fall om man ska tro en ny FN-rapport. Tydligen är svenskarna sjunde lyckligast i världen.

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Folkfesten som brummar av tvåtakt

Med deltagare från hela Västerbotten och för tionde året i rad arrangerades Torrböle skoterfestival....

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Umeå-silver: Haft stolpe ut”

Det blev en silvermedalj till Umeå i skidorienteringens mästerskap. I Piteå pågår ett samlat mästerskap för världens bästa skidorienterare, seniorerna kör VM och för de yngre är det Ungdoms-EM som gäller. Vid lördagens masstart över medeldistans blev det fina blågula framgångar.

Västerbottens Folkblad - 45 minuter sedan

[PLUS] Åselenappet lockade många trots storm

Trots blåsvädret tog sig cirka 500 pimpelfiskare ut på Stamsjön för årets upplaga av Åselenappet.....

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

Folkfesten som brummar av tvåtakt

Med deltagare från hela Västerbotten och för tionde året i rad arrangerades Torrböle skoterfestival under lördagen. VK var på plats och tog del av tävlingarna som brummade av tvåtaktsmotorer och helikoptersurr. 48 – så många människor är bosatta i byn Torrböle i Nordmalings kommun.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] ”Schabblade bort” chansen

Nasaloppet gick till Norrbotten - efter schabbel av Umeå-åkaren..

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

”Schabblade bort” chansen

Nasaloppet gick till Norrbotten – efter schabbel av Umeå-åkaren. Hannes Boström, IFK Arvidsjaur tog sin andra raka seger i Nasaloppet, men var inte lika överlägsen som i fjol. Boström vann med två sekunder före Jim Lundmark, Skellefteå XC som i sin tur var en sekund före Daniel Holmgren, IFK Umeå.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Frontalkrock på E12 – flera skadade

Flera personer har skadats i en frontalkrock på den norska sidan av E12 vid Umbukta. Ranabladet rapporterar att två bilar kolliderade front mot front, och att en tredje bil därefter körde in i de andra. Tre av de som färdades i bilarna har förts i ambulans till sjukhuset i Mo i Rana.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Trafikbrott vid skoterkörning

Att köra snöskoter när körkortet är återkallat är ett lagbrott. Det fick en skoterförare erfara på lördagen när denne stoppades av polis. Kontrollen gjordes utanför Bjurholm och visade att förarens körkort var återkallat.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Rattfyllerist blev av med körkortet

En misstänkt rattfyllerist stoppades på lördag förmiddag av polisen i Vännäs. Föraren, en kvinna, blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Hon fick därför följa med patrullen till stationen för provtagning och förhör.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.