VA > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 20:14

VA - 13 mar 19 kl. 11:24

Tvingas till uppsägning? Vår expert guidar genom arbetsrättens alla reglerLågkonjunkturen börjar göra sig påmind, eller du har lyckats rationalisera. Då kan du plötsligt stå där med för mycket personal. Vår expert Göran Smedberg hjälper dig som tvingas genomföra uppsägningar på grund av arbetsbrist så att du inte snubblar på någon av alla de regler som finns kring detta i de arbetsrättsliga lagarna. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Göran Smedberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvingastill , uppsägningVår , expert, guidargenom , arbetsrättensalla , regler
Opinionen.se - 21 jan 14 kl. 12:33

SJ varslar 400 om uppsägning


SJ stänger de flesta resebutiker och varslar 400 anställda om uppsägning, framför allt inom administrationen. Tågbolaget räknar med att spara 200 miljoner om året. – Vi ser en ökad konkurrens där vi måste anpassa våra kostnader, som är för höga i förhållande till våra intäkter, säger SJ:s vd Crister Fritzson till TT.

BT - 21 jan 14 kl. 12:33

SJ varslar 400 om uppsägning

SJ stänger de flesta resebutiker och varslar 400 anställda om uppsägning, framför allt inom administrationen. Tågbolaget räknar med att spara 200 miljoner om året. - Vi ser en ökad konkurrens där vi måste anpassa våra kostnader, som är för höga i förhållande till våra intäkter, säger SJ:s vd Crister Fritzson till TT.

Skånskan - 01 feb 19 kl. 12:33

Rektorn står fast vid sin uppsägning

Sjöbo Rektorn på Färsingaskolan, Chris Hansen-Sonestam, tar inte tillbaka sin uppsägning. Men hon fortsätter vårterminen ut, meddelade hon förvaltningen i ett mejl som skickades ut i torsdags kväll.Rektorn berättar i ett mejl till familjenämndens politiker och tjänstemän att hon inte anser att hon har fått de förutsättningar som krävs för att driva en bra verksamhet.

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 10:30

Uppsägning av socialchef kostar 700 000 kronor

Foto: Peter Åklundh
Drygt 733 000 kronor. Så mycket kostade det kommunen att säga upp före detta chefen för arbete och välfärdsförvaltningen Anders Fransson.
Fransson anställdes den förste oktober förra året och enligt det anställningsavtal som skrevs har han rätt till sex månaders uppsägningstid samt ett avgångsvederlag motsvarande sex månadslöner om arbetsgivaren väljer att säga upp honom.

YLE - 12 feb 16 kl. 17:06

Sade själv upp sig - kräver nu ersättning för uppsägning

Pappersförbundets tidigare ordförande Jouko Ahonen stämmer Pappersförbundet inför rätta. Ahonen kräver förbundet på ersättning för uppsägning. På Pappersförbundet är man förvånad eftersom Ahonen avgick från förbundet år 2011.

Skånskan - 10 maj 16 kl. 19:00

Skanem varslar tio om uppsägning

SKURUP Tio av grafikerna i Skanems etikettfabrik i Skurup blir överflödiga när fabriken investerar i nya digitala tryckpressar.Företagsledningen har meddelat de anställda på etikettföretaget Skanem Skurup att man varslar tio anställda grafiker om uppsägning. Just nu pågår förhandlingarna med facket och utgången är ännu inte klarlagd.

Nyan - 28 jun 17 kl. 16:55

Teknisk chef frågande över uppsägning

Den tekniske chefen på Ålands radio har inte sparkats med omedelbar verkan. – Han är uppsagd med två månaders uppsägningstid, säger hans juridiska ombud Marcus Måtar.
Den avskedade chefen på Ålands radio och tv ställer sig frågande till den uppsägning som blev resultatet av ett arbetsgruppsmöte som hölls på torsdagen.

Västerbottens Folkblad - 17 mar 14 kl. 19:00

[PLUS] Säpo nekar till hot om uppsägning

Både Säpo och landstingets säkerhetschef förnekar att de skulle ha hotat landstingsanställda med uppsägning. - Jag har definitivt inte hotat någon med någon form av repressalier eller uppsägning, säger säkerhetschef Björn Sandström..

SmålandsPosten - 03 dec 14 kl. 06:00

Brottsmisstänkt lärare i Växjö varslas nu om uppsägning

Läraren som misstänks ha utnyttjat en tonårspojke sexuellt varslas om uppsägning. Arbetsgivaren tog under tisdagen det formella beslutet. – Han varslas om uppsägning, varslet har lämnats till honom och till facket.

SmålandsPosten - 03 dec 14 kl. 06:00

Brottsmisstänkt lärare i Växjö varslas om uppsägning

Läraren som misstänks ha utnyttjat en tonårspojke sexuellt varslas om uppsägning. Arbetsgivaren tog under tisdagen det formella beslutet. – Han varslas om uppsägning, varslet har lämnats till honom och till facket.

Västerbottens Folkblad - 18 apr 16 kl. 18:52

Efter kritiken: S drar tillbaka hot om uppsägning

Efter kritiken drar nu kommunen tillbaka hot om uppsägning av sina anställda. Det meddelar Christer Lindvall (S). Efter mötet med fackförbundet Kommunal meddelade Christer Lindvall att kommunen ska dra tillbaka förhandlingsframställan om uppsägning mot ett flertal anställda, som inte skrivit på avtalen.

Fler nyheter från VA

VA - 4 timmar sedan

Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin

Hans Vestberg har tagit gruvlig revansch. .

VA - 7 timmar sedan

Hon har skapat ett Uber för drönare: ”Det fanns många drönare i världen, men de gjorde inte så mycket bra saker”

I veckans avsnitt av podden Heja framtiden träffar vi Helena Samsioe som grundat drönarbolaget Globhe. .

VA - 8 timmar sedan

Konfliktskolan: Kamp, kompromiss eller samverkan?

Uppför du dig som en haj, en sköldpadda, en nallebjörn, en uggla eller en räv när det blir bråk? Lär dig de olika konfliktstilarna och hur du använder dem i konfliktskolan med vår expert Annika Ambjörnsson, jurist och beteendevetare samt rådgivare när det gäller bland annat coachning, förhandlingar och konflikter. .

VA - 9 timmar sedan

Nya hotet mot modejättar som H&M: Den snabbt växande second hand-branschen

Snabbmodets nya utmaning kommer från begagnade kläder. .

VA - 9 timmar sedan

Innebär e-handel slutet för B2B-säljaren?

Vad händer egentligen när ett B2B-företag lanserar e-handel och hur påverkar det säljarna på företaget? Det Karlstadbaserade konsultbolaget Motillo vet vad som krävs för att lyckas med försäljning online. .

VA - 10 timmar sedan

Beijing – det nya Silicon Valley? Här är 4 megatrender som talar för det

Expansion, globalisering, urbanisering och vinnaren tar allt. Det är fyra megatrender som driver startup-världen och har banat väg att Kinas huvudstad Beijing snart kan passera Silicon Valley som världens ledande startup-region. Det visar den amerikanska rapporten "Rise of the Global Startup City".

VA - 10 timmar sedan

Google lanserar molnbaserad spelplattform – och startar egen spelstudio

Plattformen Stadia ska ta Google in på spelmarknaden. .

VA - 10 timmar sedan

Oasmia tokrusar och Kappahl firas efter rapport – när OMXS30 vänder nedåt

Stockholmsbörsens fina svit av plusdagar är bruten. OMXS30-index öppnar tydligt nedåt på onsdagen i spåren av oregelbunden trend i Asien och USA. Här är onsdagsmorgonens viktigaste nyheter och kursreaktioner.

VA - 11 timmar sedan

Klädkedjan bommar igen 20-talet butiker i nytt sparpaket – men överraskar på sista raden

Butiksdöden skördar nya offer. Kappahls vd flaggar för att stänga 20-talet olönsamma och banta personalstyrkan. Samtidigt uppvisar de högre resultat än väntat.

VA - Igår: 15:13

Marcus Svanbergs tuffa uppdrag: "Vi ska bli störst på marknaden"

Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, berättar om hur hans bolag ska gå från att vara Sveriges tredje största mäklarkedja till att bli nummer ett. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.