SR > Nyheter

Monday, 25 March, 04:48

SR - 15 mar 19 kl. 11:22

Enligt källor: Flygplanens bakparti var vinklade likadantFranska utredare kommer under fredagen att börja analysera data från det etiopiska plan som kraschade i Etiopien i söndags, och där 157 människor omkom..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Etiopien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Enligt källor, Flygplanens, bakpartivar , vinklade, likadant
YLE - 03 jul 17 kl. 04:35

Bloggar och tankesmedjor vanliga källor i asylbeslut

Den vanligaste källan Migrationsverket hänvisar till i asylbesluten är medier. Det visar en sammanställning som Yle Nyheter har gjort av källorna i 13 negativa asylbeslut. Genomgången visade att Migri hämtar en stor del av sin information från FN:s flyktingorgan UNHCR och säkerhetsråd UNSC, samt från olika europeiska migrationsmyndigheter.

YLE - 18 sep 14 kl. 12:56

Vindmöllor i Helsingfors kan bli verklighet om tre år

Inom en snar framtid kan Helsingfors siluett även innefatta vindmöllor, men innan det kan bli verklighet måste det utredas noggrant. Stadsplaneringskontoret tog torsdag morgon emot ett invånarinitiativ som efterlyser vindkraft i Helsingfors.
Tors 18.

Dagensanalys.se - 12 feb 19 kl. 15:36

Att kombinera data från olika källor är framgångsmelodin

Förra veckan gick årets Kvalitetsseminarium av stapeln, och i år låg fokus på hur undersökare och statistiker kan samla in information från olika datakällor och använda styrkan i Big Data. Under ledning av konferencier Karin Nelsson äntrade både representanter från universitetsvärlden och kommersiella aktörer scenen och beskrev såväl utmaningar som möjligheter med de nya insamlingsmetoderna. Lilli Japec från SCB beskrev med målande exempel hur kunder idag förväntar sig data som är vidare, djupare, bättre, snabbare och billigare än någonsin förut.

YLE - 27 apr 15 kl. 04:31

OX2 redo minska antalet möllor i Märkenkall

Egon Nordström är tillståndsansvarig på det svenska företaget OX2 som har föreslagit allt mellan 20 och 30 vindmöllor i strövområdet Märkenkall på gränsen mellan Korsholm och Lillkyro. Han är nu redo att diskutera en lösning med färre möllor. - I så fall kan vi gå in för att bygga den här vindkraftsparken i två faser.

Skånskan - 08 feb 16 kl. 06:00

Råttor vid skolor kräver dyra fällor

Skurup Problem med råttor på skolor har tvingat kommunens att köpa in specialfällor för ungefär 190 000 kronor.
Metoden beskrivs som en framtidslösning, men på Mackleanskolan var råttorna tillbaka så sent som i januari.Kommunens fastighetsförvaltare, ISS Facility Services AB, fick under hösten flera felanmälningar från skolor om problem med råttor.

Nyan - 13 maj 15 kl. 12:00

Frågor om fosforfällor

– Det surras om fosforfällor som inte setts till/skötts/tömts på ett tiotal år. Är det verkligen så? Det undrar Yngve Påvall, ordförande för Ålands biodlare, i ett brev till landskapsregeringen.

YLE - 18 aug 15 kl. 16:33

Ja till 80 vindmöllor utanför Kristinestad

Tomas Teir i Sideby vill inte att den öppna vyn över havet västerut ska säljas för pengar. Han är emot planerna på en vindkraftspark till havs. - Kristinestad har en tillgång som inte går att köpa för pengar, det vill säga det öppna havet.

YLE - 11 okt 15 kl. 16:18

Vindmöllor i Karleby blev olönsam affär

De två vindmöllorna vid hamnen i Karleby kommer att rivas. De byggdes 2003 och kostade då 2,5 miljoner. Vindkraftverken rivs eftersom en stor del av tekniken i dem har gett upp.

YLE - 02 feb 16 kl. 18:18

Så här skulle Helsingfors se ut med vindmöllor - se bilder

Helsingfors stadsplaneringsnämnd diskuterar i dag placeringen av vindkraftverk i Helsingfors. Enligt förslaget skulle vindkraftverken av industriell storlek placeras utanför Nordsjö och i den yttre skärgården. Kraftverk som sköter lokal elproduktion skulle placeras från Nordsjö i öst till Lövöarna i väst.

YLE - 16 mar 16 kl. 12:18

Vindkraftspionjär river föråldrade möllor: ”Vi var för tidigt ute”

Företaget Innopower har setts som en pionjär inom vindkraften i Finland men nu avvecklar det sin verksamhet och de vindmöllor som inte kan säljas vidare rivs. Enligt styrelseordförande Anders Renvall var teknologin som användes då kraftverken restes år 2003 inte mogen, företagets fall blev att det inte satsades på ny teknologi. Rivningen av Innopowers tre vindmöllor på Björnön i Kristinestad är i full gång och också i Karleby ska företaget plocka ner två av sina vindkraftverk som inte gått att sälja vidare.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Oklart om myndigheter får klimatkompensera

Flera myndigheter uppger att det inte är möjligt att klimatkompensera för tjänsteresor, medan andra gör en annan tolkning. Naturvårdsverket till exempel har fått besked av Riksrevisionen att man inte får klimatkompensera..

SR - 7 timmar sedan

Rysslandsutredning: Inget medvetet samarbete

Detaljer från utredningen släpptes i dag..

SR - 9 timmar sedan

Framgång för två nya partier i Thailand

Efter dagens parlamentsval i Thailand är det ännu förtidigt att säga vem som är valets segrare. Men två nya partier har fått överraskande många röster..

SR - 10 timmar sedan

Förening vållar debatt – hedrar SS

I Berlin har en finsk krog blåst liv i konflikten om hur man hanterar det nazistiska förflutna. Krogägaren är ordförande i en kamratförening för finska SS-veteraner. Något som väckt starka reaktioner och uppmaningar till bojkott.

SR - 11 timmar sedan

”Dödstalen stiger hela tiden”

Över 100 000 människor befinner sig i tillfälliga läger efter cyklonen Idais härjningar i sydöstra Afrika, enligt den ansvarige ministern Celso Correia i Moçambique. Cyklonen drog in i förra veckan mot Moçambique, Zimbabwe och Malawi..

SR - 11 timmar sedan

Skogsföretag vädjar om dispens

Flera skogsföretag i södra Sverige gör gemensam sak och skriver till Trafikverket med en vädjan att göra det möjligt att köra ut virke som ligger lagrat utmed skogsvägar..

SR - 12 timmar sedan

"Viking Sky" har lagt till i hamn

Kryssningsfartyget Viking Sky, som hamnade i sjönöd utanför den norska kusten i går, har nu tagit sig till hamnen i Molde..

SR - 14 timmar sedan

Sportfiskare vill ha nya laxfiskeregler

Intresseorganisationen Sportfiskarna vill att reglerna kring hur mycket lax som får fiskas i de svenska vattendragen anpassas efter hur många laxar som stiger i älvarna under fiskesäsongen..

SR - 15 timmar sedan

S-kongressen inledde EU-valskampanjen

Socialdemokraterna som under helgen haft partikongress höll idag sin valupptakt inför EU-valet. Förstanamnet på listan Heléne Fritzon pekar ut klimatet, jobben och freden som de viktigaste frågorna för Socialdemokraterna..

SR - 15 timmar sedan

Italien överens med Kina – varningar från EU

Efter besöket i Italien är i dag Frankrike och Monaco nästa anhalter för Kinas president Xi Jinping. På tisdag i Paris kommer Xi Jinping också att få möta ett EU, som har skärpt tonläget emot den ekonomiska supermakten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.