SR > Nyheter

Thursday, 21 March, 16:47

SR - 15 mar 19 kl. 11:23

Strejker över hela världen för klimatetFredag 15 mars samlas demonstranter i en global strejk för klimatet. Initiativet som startades av svenska Greta Thunberg har nu spritt sig till hundratals länder. Ekot sänder direkt från manifestationen i Stockholm, med olika nedslag i Europa. Följ vår direktrapport här:.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Greta Thunberg, Stockholm, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strejkeröver hela världen för , klimatet
YLE - 24 jun 14 kl. 15:23

Olagliga strejker inget finländskt fenomen

På tisdag morgon gick 300 anställda vid Itella Logistics i strejk. De AKT-anslutna transport- och terminalanställda är missnöjda över arbetsgivarens förslag att sänka deras löner. Arbetsgivaren anser att strejken är olaglig.

YLE - 02 apr 15 kl. 08:55

Mannfolk vill få bukt på strejker

Svenska folkpartiets viceordförande Niklas Mannfolk anser att strejkrätten i Finland är för stark. Enligt Mannfolk är det orimligt att få människor kan få landet på knä. - Jag har på förra partidagen föreslagit att vi borde göra olagliga strejker olagliga så att säga, säger Mannfolk.

YLE - 02 apr 15 kl. 08:55

Mannfolk vill få bukt med strejker

Svenska folkpartiets viceordförande Niklas Mannfolk anser att strejkrätten i Finland är för stark. Enligt Mannfolk är det orimligt att en konflikt som berör få människor kan få landet på knä. - Jag har på förra partidagen föreslagit att vi borde göra olagliga strejker olagliga så att säga, säger Mannfolk.

Skånskan - 2 timmar sedan

Manifestation för klimatet mötte ledamöterna

malmö Återigen möttes fullmäktigeledamöterna av en vädjan om klimatet när de gick in till det stundande mötet.Vid trappan till rådhuset fanns ett 20-tal representanter från Extinction Rebellion Skåne som både delade ut flygblad, skrek ut sitt budskap i en megafon och blåste i tutor.
– Vad vill vi ha?

YLE - 02 nov 16 kl. 08:22

Eva-rapport: Olagliga strejker på grund av lönemodellen

Näringslivets delegation Eva slår fast i sin rapport att den centaliserade lönemodellen i Finland ger upphov till olagliga strejker. Förutom lönemodellen är det motsättningar mellan arbetsgivare och -tagare samt en svag känsla för laglydnad som anges som orsaker till att Finland har så mycket olagliga strejker. Också interna maktkamper inom arbetsmarknadsorganisationerna samt agget mot landets regering har ökat på antalet strejker.

DN - 29 nov 18 kl. 14:52

Strejker i Sverige inför FN:s klimatmöte

På fredag hålls manifestationer på 88 platser runt om i Sverige inför FN:s stora klimatmöte i Polen. Mötet beskrivs som det viktigaste sedan Parisavtalet slöts, 200 länder ska enas om nästa steg i kampen mot klimathotet. – Vårt budskap är att klimatet måste prioriteras allra högst.

YLE - 02 nov 16 kl. 08:22

Eva-rapport: Olagliga strejker av lönemodellen

Näringslivets delegation Eva slår fast i sin rapport att den centaliserade lönemodellen i Finland ger upphov till olagliga strejker. Förutom lönemodellen är det motsättningar mellan arbetsgivare och -tagare samt en svag känsla för laglydnad som anges som orsaker till att Finland har så mycket olagliga strejker. Också interna maktkamper inom arbetsmarknadsorganisationerna samt agget mot landets regering har ökat på antalet strejker.

SmålandsPosten - 20 jun 14 kl. 00:32

Fler strejker runt hörnet

Tågstrejken är över. Litet för tidigt tänker kanske någon. Om strejken hade fortsatt skulle den idag ha börjat drabba regionaltrafiken i Stockholms län.

Kristianstadsbladet - 15 sep 14 kl. 11:01

Strejker stoppar många Europaflyg


Strejker hos Air France och Lufthansa orsakar problem i Europas flygtrafik i veckan. Det franska flygbolaget ställer med början på måndagen in upp till hälften av alla flyg. - Jag har fått nog av strejker i Frankrike.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 14 kl. 11:05

Strejker stoppar många Europaflyg

Strejker hos Air France och Lufthansa orsakar problem i Europas flygtrafik i veckan. Det franska flygbolaget ställer med början på måndagen in upp till hälften av alla flyg. — Jag har fått nog av strejker i Frankrike.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

EU:s ledare beredda ge May en kort frist

EU-toppmötet i Bryssel är nu igång i jakten på en lösning i brexitfrågan. Det finns stöd för att gå Theresa May till mötes och skjuta brexit på framtiden, säger statsminister Stefan Löfven efter ett möte med Europeiska Rådets ordförande Donald Tusk..

SR - 1 timme sedan

Elfel stoppar flyg till och från Arlanda

Det är just nu stora problem med flygtrafiken på Arlanda. På grund av ett elfel i flygtornet kan inga inga plan landa eller lyfta på flygplatsen..

SR - 1 timme sedan

Högernationalist gjorde kometval i Nederländerna

I Nederländerna har det högernationalistiska partiet Forum för demokrati, FvD, nått stora framgångar i provinsvalet efter dådet i Utrecht. Partiet fick flest röster..

SR - 1 timme sedan

Ramberg: Busch Thor bryter SD-vallen

Ebba Busch Thor tar nu helhjärtat det SD-steg som Anna Kinberg Batra tog så halvhjärtat att ingen förstod vad hon menade. Kristdemokraterna visar återigen att de vill vara längst till höger bland de forna allianspartierna, säger ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SR - 1 timme sedan

Åklagaren överklagar – vill att Ersson döms till fängelse

Åklagaren vill att hovrätten ändrar domen, så att aktivisten Elin Ersson döms till fängelse istället för böter, efter att hon stoppat en utvisning till Afghanistan..

SR - 2 timmar sedan

Minst 40 döda i färjeolycka i Irak

Minst 40 döda i färjeolycka på floden Tigris nära Mosul i Irak enligt polis och räddningstjänst. Det rapporterar Reuters..

SR - 3 timmar sedan

KD-ledaren öppnar för SD-samarbete

Kristdemokraterna ska i fortsättningen kunna göra politiska överenskommelser även med Sverigedemokraterna. Det har partiets styrelse bestämt, berättar partiledaren Ebba Busch Thor på Facebook..

SR - 3 timmar sedan

Färre väljer att gifta sig – fler skiljer sig

Under förra året gifte sig drygt 50 000 personer. Det var det lägsta antalet på över tio år..

SR - 4 timmar sedan

Uteslutningen beskrivs som en seger i Ungern

Att regeringspartiet Fidesz slängdes ut ur EPP under onsdagen beskrivs som en seger i Ungern. ”Vi lät oss inte förnedras”, skriver en kvällstidning..

SR - 4 timmar sedan

Svenskarna har störst förtroende för Systembolaget

Enligt Förtroendebarometerns undersökning har svenskarna störst förtroende för Systembolaget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.