Världen Idag > Nyheter

Thursday, 21 March, 01:01

Världen Idag - 15 mar 19 kl. 11:27

Svenska läkare varnar för könsbyte på barnKönsbytena på barn är ett stort experiment. Det skriver flera läkare vid Göteborgs universitet i en debattartikel i Svenska Dagbladet. ”Det är skrämmande att tänka på hur historiens dom kommer att se ut om 20 år”, skriver de..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Göteborgs, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska läkare, varnarför , könsbyte, barn
SR - 06 apr 16 kl. 05:00

Läkare varnar: Ge inte barn LCHF-diet

Att äta mycket fett och kött, men nästan inga kolhydrater kan vara mycket farligt för barn med diabetes typ 1. Trots det marknadsförs den så kallade LCHF-dieten intensivt på nätet. Barnläkare som sett fler fall där barn tagit skada, varnar nu föräldrar för den populära så kallade LCHF-dieten..

Nyteknik - 09 feb 15 kl. 16:14

Läkare varnar: Barn hyperaktiva av energidryck

Mellanstadiebarn som dricker energidryck har oftare hyperaktivitets- och ouppmärksamhetssymtom än andra barn. Läkare varnar nu för att låta barn dricka dessa drycker..

YLE - 04 feb 14 kl. 12:54

Läkare varnar: Barn får ojämlik vård

Många finländare ser det som en självklarhet att teckna privata vårdförsäkringar för sina barn. Det här framgår i en undersökning som Yles program Ajankohtainen kakkonen har förhanduppgifter om. Fyra av tio minderåriga finländare - eller en halv miljon barn har privat vårdförsäkring.

BT - 11 jun 12 kl. 14:07

Läkare varnar för åkgräsklippare

Efter flera olyckor där barn råkat illa ut varnar nu läkare för åkgräsklippare.
? Barn är opålitliga och förstår inte faran, säger läkaren Stina Klasson.

Expressen - 08 jan 15 kl. 23:33

Läkare varnar för virus som sprids bland barn

SKÖVDE. Ta inte med era bebisar ut i folksamlingar just nu, varnar Skaraborgs sjukhus efter en epidemi av det så kallade RS-viruset. Småbarn som drabbas uppges kunna få andningsproblem, trötthet och svårigheter med att äta..

GöteborgsPosten - 09 jan 15 kl. 13:09

Barnläkare varnar för RS-virus

Undvik att ta med små barn ut i folksamlingar, uppmanar läkare vid barnakuten i Göteborg. De befarar en kraftig ökning av barn som drabbas av RS-virus..

SvD - 18 jun 15 kl. 08:30

Farligaste aktiviteten för barn – läkare varnar

6.000 barn skadas varje år i samband med hopp i studsmattor, skriver Barometern. ”Det handlar om frakturer från handleden ända upp till nyckelbenet”, säger en läkare till tidningen.

DN - 07 sep 17 kl. 10:37

Läkare varnar för trend på nätet – ökar risken för plötslig spädbarnsdöd

Att mista ett nyfött barn är alla föräldrars stora fasa. År 1990 dog 124 barn i Sverige i det som kallas plötslig spädbarnsdöd – ett par år senare hade den siffran minskat kraftigt, och 2015 dog 25 barn under sitt första levnadsår..

SVT - 14 sep 14 kl. 10:11

Läkare varnar för sent barnafödande

Först resa, plugga och karriärklättra. Sedan skaffa barn. Men risken är att det hinner bli för sent, anser läkare..

Expressen - 23 okt 14 kl. 12:24

Läkare varnar: Ipren kan skada barns hälsa

Föräldrar bör vara försiktiga med att ge sina barn Ipren. I sällsynta fall kan läkemedlet orsaka livshotande skador på hjärna och lever, skriver en grupp barnläkare i Läkartidningen..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Ingen har varit närmare Jesus än Maria, Nya testamentets första karismatiker, profet och teolog.

Luk 1:26–30 Hur kommer Guds rike till jorden? Läkaren Lukas visar på tre aspekter: Guds rike – framtidens genombrott i nuet – kommer ofta överraskande, genom den helige Ande och till öppna, villiga hjärtan. Ingen har varit närmare Jesus än Maria, Nya testamentets första karismatiker, profet och teolog.

Världen Idag - 1 timme sedan

En varmt välkommen konvertitutredning

Skrämmande läsning. Så kan den konvertitutredning som presenterades i dagarna, och som synliggör det rättsosäkra haveri som kristna konvertiter är utsatta för, beskrivas. Avsändare bakom rapporten är några kristna samfund tillsammans med Skandinaviska människorättsjuristerna.

Världen Idag - 1 timme sedan

En skammens vecka i FN

Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i Geneve för att under en hel dag kritisera Mellanösterns enda demokrati, staten Israel, för påstådda människorättsbrott – utan att själva behöva stå till svars för sina egna synnerligen väldokumenterade övergrepp. Organisationen, som erbjuder dessa diktaturer en årlig platt­form för att demonisera Israel, har det missvisande namnet ”FN:s råd för mänskliga rättigheter”.

Världen Idag - 1 timme sedan

Dags att ändra synen på foster som har Downs syndrom

Skyms fosterdiagnostikens ursprungliga syfte av en slags ångerrätt att kunna välja bort ett ofött barn som inte motsvarar de egna förväntningarna och idealen? undrar representanter för organisationen Människovärde..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Kristna ledare lyfte Israel vid besök i Vita huset

Flera evangelikala ledare, bland annat Jentezen Franklin, besökte i förra veckan Vita huset för att uttrycka sin oro över Donald Trumps fredsplan för Israel. Ledarna fick möta Trumps rådgivare Jason Greenblatt, och en av ledarna bjöds senare in till själva presidenten..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Trumps fredsplan för Israel väcker oro bland bedjare

Vita husets fredsplan för ”Israel-Palestina” väntas snart vara klar. Medan somliga hoppas att den ska innebära en tvåstatslösning finns det andra som oroas över detsamma. – Det enda hoppet just nu är att de evangeliskt kristna i USA agerar som drottning Ester, säger bibelläraren Lars Enarson och efterlyser en fasta..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Rapport: Rättsosäker prövning av konvertiter

Asylprövningen för afghaner som konverterat till kristendom är rättsosäker och godtycklig, enligt en kartläggning som omfattar 619 afghanska medborgare som sökt asyl i Sverige. – Det är väldigt allvarligt att det bedöms olika på olika orter, säger pastor Maria Gustin Bergström, som är medförfattare till rapporten..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Varmblodiga havsdjur söker sig till kylan

Marina däggdjur och fåglar finns nästan enbart i de kalla vattnen på jorden. I de varma vattnen dominerar i stället hajar och andra stora rovfiskar. En ny studie ger ledtrådar till fenomenet..

Världen Idag - Igår: 00:35

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt sätt med unisona kondoleanser och moralisk avsky. Samtidigt väcks frågan om varför andra fall av massmord sällan belyses i svenska massmedier?

Världen Idag - Igår: 16:30

Lovsångsfestivalen Ära19 tar vid efter Frizon

Nu kommer uppföljaren till ungdomsfestivalen Frizon – Ära19, en lovsångsfestival för unga med inriktning på tillbedjan. – Ära19 är fött ur samtal och bön om vad vi tror att Gud vill göra i en ung generation. Vi har upplevt Guds ledning i att göra Ära19, säger Ingemar Forss, en av EFK:s missionsdirektorer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.