SVT > Inrikes

Sunday, 24 March, 11:49

SVT - 15 mar 19 kl. 11:00

Så förstärker MSB för att bekämpa skogsbränderTill sommaren skapar MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, en helt ny förmåga att bekämpa skogsbränder från luften. Vid högsta beredskapsläge kommer helikoptrarna att kunna vara i luften inom 90 minuter, meddelar myndigheten i ett pressmeddelande på fredagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
MSB

Dela artikeln

136 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , förstärker, MSBför att , bekämpa, skogsbränder
Supermiljöbloggen - 01 aug 16 kl. 10:50

”Att bekämpa fattigdom är också att bekämpa hunger, att förebygga konflikter och minska ojämlikheter”

Johan Hultberg, riksdagsledamot och Moderaternas miljöpolitiska talesperson, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås. Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030.

Dagensanalys.se - 22 dec 17 kl. 09:31

Facebook hittar bättre sätt att bekämpa fejknyheter

Facebook har länge haft problem med att fejkade nyheter får stor spridning och tas som sanning av många människor. De har gjort försök med att märka dessa artiklar som har tveksamt eller omstritt innehåll, men det tar lång tid och kan i vissa fall ha motsatt effekt, därför har de nu hittat ett nytt sätt att bekämpa spridningen av fejknyheter på nätverket. För ganska precis ett år sedan började Facebook med sin ”disputed”-märkning av artiklar som bedömdes som fejkade eller som innehåll omdebatterad ”fakta”.

Dagensanalys.se - 08 mar 16 kl. 14:08

Sju sätt att bekämpa reklamblockerare enligt branschens främsta företrädare

Interactive Advertising Bureau – IAB – har just kommit ut med nybörjarhandbok för annonsörer och webbsidor som har tröttnat på alla reklamblockerare. Frågan är – har man överhuvudtaget tagit intryck av kritiken mot frustrerande annonser? Sex av de sju sätten att bekämpa reklamblockerare (på engelska kända som adblockers) är mer att betrakta som förslag och rekommendationer.

Cornucopia - 24 mar 16 kl. 11:16

I bästa fall nio år till hkp 14F kan bekämpa ubåt

Sedan den 27:e januari har Försvarsmakten ett av åtta beställda exemplar av sjöoperativa helikopter 14F, som har sensorer för att bland annat hitta ubåtar. Men den saknar beväpning, vilket i bästa fall gör att man först om nio år faktiskt kan bekämpa eventuell ubåt man hittar.
Helikopter 16 är inte helikopter 14.

FriaTider - 04 apr 14 kl. 08:49

SDU startar europeiskt ungdomsförbund – kan få EU-bidrag för att bekämpa EU

Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU förstärker sitt samarbete med invandringskritiska europeiska partier, rapporterar Sveriges Radio. Ett gemensamt europeiskt ungdomsförbund ska startas tillsammans med ungdomsförbund knytna till Vlams Belang, Front National och FPÖ..

Alliansfritt Sverige - 12 dec 13 kl. 11:39

Varför bekämpa ojämlikhet i skolan när man kan göra den ännu värre?

Få har väl undgått PISA-resultatet som visar att den svenska skolan befinner sig i fritt fall. Sverige har den sämsta resultatutvecklingen av alla OECD-länder vilket är undermåligt betyg för Björklund, snällt uttryckt. En identifierad orsak till raset är det ökade ojämlikheten i skolan.

Västerbottens Folkblad - 17 feb 14 kl. 23:09

Stöd samerna – bekämpa SD

Nu börjar också sörlänningar i Sverige förstå. Man måste försvara samers rättigheter men också att man inför valet i höst måste bekämpa SD:s nya taktik att utnyttja rasismen. En av Sveriges största tidningar, Dagens Nyheter, skrev i söndags i en huvudledare om de pågående förberedelserna för gruvbrytning i lappländska Rönnbäcken utanför Tärnaby.

SmålandsPosten - 20 maj 14 kl. 06:52

Vi behöver bekämpa arbetslösheten

Det är inte bara i Sverige som arbetslösheten stigit och sysselsättningen sjunkit. I EU går hela 26 miljoner människor arbetslösa. Ungefär 6 miljoner av dem är unga.

SR - 30 jun 14 kl. 06:45

Ny modell ska bekämpa hemlöshet

För att bekämpa hemlösheten i Sverige bör modellen Bostad först bli del av en nationell strategi. Det ett av förslagen som regeringens hemlöshetssamordnare presenterar idag..

Sydsvenskan - 09 okt 18 kl. 08:59

Sverige inte bäst på att bekämpa ojämlikhet

Danmark är bäst och Nigeria är sämst i världen på att bekämpa ekonomisk ojämlikhet, enligt hjälporganisationen Oxfams nya rapport. Sverige kommer först på sjunde plats – och hamnar efter både Finland, Norge och Danmark. De 157 länder som listats i index.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Timmermans: EU-valet en kamp om Europas själ

Valet till Europaparlamentet blir en kamp om Europas själ. Det säger Frans Timmermans, som är de europeiska socialdemokraternas kandidat till ny ordförande i EU-kommissionen..

SVT - 2 timmar sedan

Lång väntan på ersättning för brottsoffer

Den som väntar på besked om brottsskadeersättning kan just nu behöva vänta längre än vanligt. Brottsoffermyndigheten är nämligen överbelastad. – Vi beklagar såklart att brottsoffren får vänta på sina besked och vi jobbar på allt vi kan, säger Åsa Lundmark som är enhetchef vid brottsskadeenheten..

SVT - 4 timmar sedan

S vill tillåta CSN-lån för yrkeskörkort

Det är sedan ett drygt halvår tillbaka möjligt att få CSN-lån för att ta körkort för personbil. På Socialdemokraternas kongress som pågår i Örebro i helgen, föreslås nu att möjligheterna breddas till att inkludera yrkeskörkort som lastbils- och busskörkort, rapporterar Ekot, Sveriges Radio..

SVT - 13 timmar sedan

Här kan det bli norrsken i Sverige i kväll

Från niotiden på lördagskvällen och framåt finns en chans att få se norrsken i delar av Sverige, även söderut..

SVT - 19 timmar sedan

Byggbolaget: ”Vi har levt i en tid som varit helt galen”

I Tyskland kan svenska Bonava bygga billiga lägenheter. Men det är svårt att göra samma sak i Sverige. För det sätter kommunerna stopp för.

SVT - 21 timmar sedan

Göran Persson om januariöverenskommelsens nästa fas: ”Mycket dramatik”

Ex-statsministern Göran Persson (S) varnar S för att försöka finta bort C och L. Han spår att januariöverenskommelsens nästa fas kommer att bli skakig. – Den kommer att rymma väldigt mycket dramatik, säger han..

SVT - 22 timmar sedan

FOI om placering av amerikanska bombplan i Europa: ”Mycket stark markering”

USA har placerat sex stycken strategiska bombflygplan i Europa. Bombplanen (B-52) uppges vara av en version som kan bära kärnvapen. Baseringen inleddes förra veckan enligt amerikanska flygvapnet.

SVT - 23 timmar sedan

Hur lyckliga är svenskarna – och går det att mäta?

“Vad är lycka” är en av människans eviga frågor. I internationella mätningar hamnar Sverige ofta i topp som ett av världens lyckligaste länder. Hur kommer det sig frågar kanske den som länge kämpat på i mörker och slaskväder.

SVT - Igår: 11:38

USA placerar sex bombplan i Europa med kapacitet för kärnvapen

USA har baserat sex stycken B-52 bombflygplan i Storbritannien. De strategiska bombflygplanen har kapacitet för kärnvapen och flögs till Europa förra veckan. De har gjort flyguppdrag över Östersjön den här veckan.

SVT - Igår: 10:35

Löfven försvarar januariavtalet

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. – Vi höll högerextremismen borta från makten, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.