Skånskan > Nyheter

Tuesday, 26 March, 04:11

Skånskan - 15 mar 19 kl. 11:19

Skurups hyror höjs från 1 aprilSKURUP Hyresgäster hos Skurupshem kommer att få en hyreshöjning på 1,6 procent från den 1 april.Det blev resultatet sedan Skurupshem och Hyresgästföreningen nu avslutat hyresförhandlingarna.
Höjningen från den 1 april innebär en lägenheter som i dag har en hyra på 7000 kronor kommer att kosta 112 kronor mer i månaden framöver.
Sara Wallmark, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, är trots höjningen ändå ganska nöjd med överenskommelsen.
– Skurupshem yrkade på att höja hyrorna med 3,5 procent, detta ansåg vi inte att de hade grund för.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SKURUP Hyresgäster, Skurupshem, Hyresgästföreningen, Wallmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skurups, hyror, höjsfrån 1 , april
Västerbottens Folkblad - 20 feb 15 kl. 07:38

Bostadens nya hyror är klara

Bostaden och Hyresgästföreningen är överens om nya hyror från den 1 april i år till 31 mars 2016. Enligt Bostaden höjs hyrorna med i genomsnitt 1,25 procent. För en normalstor lägenhet på 3 rum och kök blir höjningen i genomsnitt 80 kronor per månad.

Skånskan - 24 apr 18 kl. 14:00

Höjdare tillbaka i Skurups tätort igen

Skurup En 60 meter hög lyftkran är tillbaka i Skurup igen. Den här gången är det på norra industriområdet byggnationen sker – Swedish Agro Machinerys bygger centrallager.Senast en jättelik lyftkran besökte Skurups kommun var i samband med att betongväggarna till den nya skolan monterades.

Skånskan - 29 maj 18 kl. 02:50

435 000 kronor för fastighet i Skurups kommun

Försäljningen av tomten Svenstorp 3:4 i Skurups kommun är nu klar. Ny ägare blir Heidemarie Helene Hedwig Maass, 54, från Skurup, som köpte fastigheten av Susan Jill Vifot. Ägarbytet gjordes i april 2018 och priset blev 435 000 kronor.

Skånskan - 10 okt 18 kl. 09:00

Tomt i Skurups kommun såld till ny ägare

Styrmansvägen Fastighets AB från Stockholm, är ny ägare till tomten Dybäck 42:90 i Skurups kommun. Säljare är Inger och Thomas Lundborg. Ägarbytet blev klart i september 2018 och priset blev 1 675 000 kronor.

Västerbottens Folkblad - 17 jan 14 kl. 10:59

Högre hyror i Umeå från 1 februari

Från och med 1 februari höjer Bostaden hyrorna i Umeå med cirka en procent. Bakgrunden till höjningen  är den överenskommelse som nåddes mellan Bostaden och Hyresgästföreningen om att hyrorna skulle höjas i tre steg under en period av två år, från april 2013 till och med mars 2015. Från 1 april 2013 höjdes hyrorna med [...

Nya Wermlands Tidningen - 19 mar 11 kl. 07:30

Högre hyror att vänta

Mats Nyman ? så heter nya ägaren till Filipstadshus nr 1. Han äger och driver företaget Podium Fastigheter, som den 1 april tar över den stora fastigheten i centrum.

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 11 kl. 07:30

Blandade åsikter om höjda hyror vid torget

Omvandlingen från bostadsrätt till hyresrätt innebär att månadskostnaden har ökat med ungefär 27 procent för de boende i Filipstadshus nr 1. Nu har de fått sin första hyresavi från nya fastighetsägaren Podium fastigheter som tar över från och med 1 april. Hyresgästföreningen rekommenderar sina medlemmar att inte betala höjningen..

Västerbottens Folkblad - 22 feb 12 kl. 10:37

Så mycket dyrare blir Bostadens hyror

UMEÅ Bostaden och Hyresgästföreningen är överens ? hyrorna gäller till mars 2013. Det blir en höjning i två steg vid två tidpunkter för lägenheter och enkelrum i Umeå, Sävar, Holmsund och Obbola.

YA - 20 feb 14 kl. 16:30

Flera obetalda hyror tvingar kvinna att flytta

En kvinna som bor i centrala Tomelilla måste omedelbart lämna lägenheten. Det slår Ystads tingsrätt fast i en aktuell dom.
Kvinnan har inte betalat sin hyra sedan i april i fjor och hyresvärden har krävt henne på 37 652 kronor.

Västerbottens Folkblad - 25 feb 14 kl. 12:50

Privata fastighetsägare vill höja Skellefteåhyror

Cirka 1 800 lägenheter berörs av begärda höjningar på upp till fem procent. De privata fastighetsägare, som är anslutna till Fastighetsägarna MittNord AB i Skellefteå, har kontaktat Hyresgästföreningen med krav på hyreshöjning från och med den första april. De privata värdarna vill höja hyrorna med 2,8 procent.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Tänk om all skog försvann …

Tänk dig att det inte fanns någon skog. Ingen skog där du bor, ingen skog du kunde gå till för en svamputflykt.
Detta är vad som håller på att hända i Uganda.

Skånskan - 3 timmar sedan

Mi­li­tären be­håller greppet trots valet

Thai­land gick till par­la­ments­val i sön­dags. Men nå­got rik­tigt de­mo­kra­tiskt val kan det inte sägas ha varit. Mi­li­tär­juntan har ändrat kon­sti­tu­tionen, bland an­nat så att mi­li­tären får till­sätta en tred­je­del av par­la­men­ta­ri­kerna.

Skånskan - 6 timmar sedan

Händemark: Mer kamp i dag

ISHOCKEY Kapten Händemark sköt segern till Malmö Redhawks i den andra SM-kvartsfinalen mot Frölunda och var efter matchen nöjd med hur hans lag genomfört matchen.Frölunda hade kvitterat, 2-2, i slutsekunderna av den andra perioden – efter att Redhawks haft ledningen med 2-0.
Ett psykologiskt tufft läge för hemmalaget inför den tredje perioden.

Skånskan - 7 timmar sedan

Balansen att leva och dö samtidigt

Hässleholm För de flesta är livet en självklarhet, men inte för Tyringebon Anna Wanselius. För fyra år sedan gungade marken till ordentligt när hon fick återfall i sin obotliga och dödliga sjukdom.– När jag fick det första beskedet om att jag hade cancer tänkte jag att ”det här ska jag klara”.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ynglingar rånade tonåring

ESLÖV En 16-årig pojke rånades i centrala Eslöv av två andra ynglingar på fredagskvällen.
Klockan var 22.30 när 16-åringen blev rånad på sin mobil på Södergatan.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nu byggs ett bilfritt boende på Brunnshög

Lund Under onsdagen sattes spaden i marken för det hållbara boendet Xplorion. Det kommer ligga i Södra Brunnshög och planeras vara färdigt i september 2020. Det kommer vara ett bilfritt boende.

Skånskan - 8 timmar sedan

Öppettider ändras på filialerna för att locka fler

Sjöbo Den 1 april får filialbiblioteken i Blentarp, Vollsjö och Lövestad nya öppettider.
– Vi vill att barn och unga ska kunna nyttja biblioteken mer, säger verksamhetschefen Kristin Svensson.Hon säger att satsningen på meröppet på Blentarp och Lövestads bibliotek har varit lyckat.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tjuven gjorde hål i firmabil

ESLÖV Mitt på blanka dagen slog en fräck tjuv till mot en firmabil som stod parkerad vid det nya gymnasium som byggs i Eslöv.
Tjuven ska ha gjort hål i dörren på bilen för att på så sätt ta sig in. Ur bilen stals sedan verktyg som sammanlagt är värda 8 000 kronor..

Skånskan - 8 timmar sedan

Han har blåst liv i bortglömda ryssar

ÖVERSÄTTARE Från en fyrlängad gård vid Skånes östra kust har Kjell Johansson satt ljus på ett bortglömt stycke litteraturhistoria. Han har översatt och gett ut 22 ryska böcker till svenska. Men han skulle inte göra om det.

Skånskan - 9 timmar sedan

Blev bestulen på gymmet

ESLÖV På lördagseftermiddagen gick en Eslövsbo för att träna på ett gym som ligger på Järnvägsgatan.
Under träningen har någon länsat det skåp där Eslövsbon låste in sina tillhörigheter under träningen. Ur skåpet stals bland annat en jacka och en plånbok som innehöll 4 000 kronor i kontanter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.