DI > Ekonomi

Friday, 22 March, 05:10

DI - 15 mar 19 kl. 11:23

Kommunal: ”Svårt ta ansvar när andra rundar märket”Fackförbundet Kommunal ser positivt på industriavtalet, bland annat för att det gett goda reallöneökningar, men de ser problem att de håller sig till industrins normering medan många andra grupper försöker få mer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kommunal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunal, Svårtta , ansvarnär andra , rundar, märket
GöteborgsPosten - 24 feb 18 kl. 17:01

Kommunal ekonomi utan ansvar

Gordon Pettersson: För liten skillnad mellan slösaktiga och välskötta kommuner..

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 10:30

"Jag lärde mig tidigt att ta ansvar"

Foto: Tommy Svensson
Väljarna befinner sig just nu i ett politiskt vägskäl och det blir välfärdsfrågorna som avgör valutgången. Det är socialdemokraten och Kristianstads oppositionsråd Heléne Fritzon övertygad om.
I de stora kommunala investeringarna de senaste åren, exempelvis arenan och Rådhus Skåne, har Socialdemokraterna varit överens med den styrande femklövern.

YLE - 13 jan 17 kl. 04:26

Ökat ansvar och mindre insyn i kommunala aktiebolag

Insynen och öppenheten minskar i kommunala aktiebolag i jämförelse med övrig kommunal verksamhet. Ansvaret för styrelsemedlemmarna ökar också i aktiebolagsstyrelser. I Jakobstad är två kommunala aktiebolag aktuella, Jakobstads Hamn Ab och Alerte Ab, koncerndirektiven skall vara klara till sommaren när den nya kommunallagen träder i kraft.

Trelleborgs Allehanda - 10 maj 12 kl. 08:12

Primärvården kan få ansvar för vård i livets slut

Den avancerade vården i livets slutskede har varit för ojämlik i Skåne. Det anser regionens politiker som föreslagit att den palliativa vården ska läggas inom primärvården. I dag fattar regionstyrelsen beslut i frågan.

SmålandsPosten - 07 okt 14 kl. 07:27

Nu måste offentliga arbetsgivare ta ansvar

Kompetenskrisen i offentlig sektor börjar bli akut. De närmaste tio åren beräknar SKL att det behövs 420 000 nyanställningar i kommuner och landsting, varav minst 275 000 är akademiker. Detta ska ske samtidigt som de redan nu har svårt att rekrytera och behålla personal i flera akademikeryrken, skriver Gudrun Ahlgren, ordförande SSR-föreningen Växjö och Alexander Ramsing, förbundsstyrelseledamot Akademikerförbundet SSR.

BT - 02 apr 12 kl. 12:35

Moderater flyr från sitt ansvar

Fördyringen som uppstår för kommunens skattebetalare i samband med elevströmmar till friskolor är betydande, jag vill hävda att det handlar om summor motsvarande ett hundratal lärartjänster, skriver Lennart Andreasson. Är moderaterna desperata över vikande opinionssiffror i takt med att de negativa konsekvenserna av skattesänkarpolitiken blir alltmer uppenbara inom förskola, skola, äldreomsorg och övriga delar av den kommunala verksamheten? Är det skälet till att de försöker skjuta den lokale budbäraren?

BT - 11 dec 12 kl. 13:24

Ta eget ansvar vid sex

Det är dags att omvärdera lagstiftningen runt hiv. Infektionen är inte vad den tidigare var och dagens lagstiftningen kan i vissa fall vara kontraproduktiv och skulle behöva moderniseras. Därför ser vi gärna att bland annat informationsplikten om hiv ses över.

YA - 04 jan 14 kl. 07:00

Kommunal: Jobbgaranti kan sänka kompetensen

Experter på lärlingsutbildning är tveksamma till den jobbgaranti som föreslagits. Studier har visat att det är svårare att klara en lärlingsutbildning än en reguljär gymnasieutbildning. Det finns också risk för sämre kompetens inom vården.

BT - 18 aug 14 kl. 08:06

(M) "Måste ta mer ansvar över våra liv"

Marks kommunalråd Margareta Lövgren (M) har haft en chefsroll sedan hon var 26 år, men ser en otäck brist på ansvarstagande i samhället och slår tillbaka mot vänsteranklagelserna om att ”bara vara en futtig förvaltare”. Det är något i säsongsskiftet mellan en dallrande het sommar och en krispigt rå och grå höst som skapar en spänning – en osäker existentiell väntan inför det okända, förhoppningen om något annorlunda eller kanske bara längtan efter en gammal bekant. Och ungefär så oviss är känslan när Margareta Lövgren sätter upp fingret i luften för att försöka ?

YA - 28 okt 14 kl. 04:00

Att regera utan ansvar

Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Miljöpartiet tycks även i regeringsställning vilja bedriva oppositionspolitik.
”Jag skulle vilja se riktiga reformer som gör att Sverige minskar klimatutsläppen.” Det sa Miljöpartiets språkrör Åsa Romson i en tv-debatt i våras med KD-ledaren Göran Hägglund om Alliansregeringens vårbudget (SVT 9/4).

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Risentas produkter återkallas efter sesammiss

Livsmedelskoncernen Paulig Foods återkallar alla produkter från varumärket Risenta som innehåller chiafrön eller solrosfrön, efter ett produktionsfel som medfört att produkterna riskerar att innehålla sesamfrön som kan vara skadligt för allergiker..

DI - 6 timmar sedan

Arkitektkontoret varslar: ”Tuffare tider framöver”

Arkitektkontoret Tengbom varslar. Anledningen är färre stora byggprojekt. ”Det kommer att råda tuffare tider framöver”, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom.

DI - 6 timmar sedan

Stuteri i konkurs: Topphästar auktioneras ut

Ett danskt stuteri, som tidigare levererat tävlingshästar i toppklass, har gått i konkurs. Därför går nu i helgen 48 hästar på auktion på nätet. .

DI - 7 timmar sedan

Schlingmann: Näringslivsprofil inspirerade min ”svenska House of Cards”

Ett svenskt House of Cards – och med en välkänd styrelseordförande som förlaga för den fiktiva statsministern. Det är beståndsdelarna i en ny Viaplay-serie som är fritt baserad på Per Schlingmanns roman ”I maktens öga”..

DI - 7 timmar sedan

Nya H&M-chefen: ”Det sker en omställning”

Framtidens tillväxt ligger i tätare koppling mellan näthandeln och de fysiska butikerna. Det säger H&M:s nytillträdde Sverigechef, skåningen Filip Ekvall, i samband med invigningen av den ombyggda flaggskeppsbutiken vid Gustav Adolfs torg i Malmö. .

DI - 7 timmar sedan

Nikes resultat något bättre än väntat under tredje kvartalet

Sportartikeljätten Nike redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet..

DI - 7 timmar sedan

May uppges vara redo att acceptera avtalslös brexit

Medan diskussionerna fortsätter i Bryssel rapporterar flera brittiska medier att premiärminister Theresa May är redo att acceptera ett avtalslöst utträde. Bland annat uppger källor inom regeringen för tidningen Guardian att risken för en avtalslös brexit har ökat tydligt..

DI - 7 timmar sedan

Macron håller minitoppmöte med Kina

Frankrikes president Emmanuel Macron plockar med sig såväl Tysklands förbundskansler Angela Merkel som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker när han tar emot Kinas president Xi Jinping på tisdag..

DI - 7 timmar sedan

Larmet: Äldre befolkning pressar Portugals ekonomi

Antalet personer i arbetsför ålder i Portugal kommer att minska med nära en tredjedel fram till år 2050, enligt en rapport från Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD..

DI - 8 timmar sedan

Fjärde generationen Ax:son Johnson: “Haft en stark förebild i Antonia”

Caroline Berg är den femte generationen som styr i handelsjätten Axel Johnson AB.  ”När jag tog över kände jag mig redo. Jag tycker att ansvar är kul och får energi av det”, säger hon i sin första stora intervju.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.