BT > Nyheter

Friday, 22 March, 04:55

BT - 15 mar 19 kl. 11:05

JUST NU: Hovrätten höjer straffet för yxmordet till 14 års fängelseUlricehamnaren fick tio år för yxmord men ville bli frikänd. Idag kom hovrättens dom: straffet höjs till 14 års fängelse..
Läs mer på BT
Läs mer om:
JUST NU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Hovrätten, höjer, straffetför , yxmordettill 14 , års fängelse
SvD - 08 mar 17 kl. 11:57

Hovrätten höjer straff för nätsexbrottsling

Hovrätten höjer straffet marginellt för en 23-åring som dömts för att via nätet ha kontaktat barn som han i flera fall fick att begå sexuella handlingar på sig själva. Men inte heller hovrätten anser att övergreppen kan klassas som våldtäkt..

Nyan - 19 mar 18 kl. 14:31

Hovrätten skärper straffet i Godbyfallet

Hovrätten har skärpt straffet för mordförsöket i Godby till tio års fängelse. Tingsrätten hade dömt mannen till åtta års fängelse. Hovrätten höjer även delar av skadeståndet till offret.

Kristianstadsbladet - 10 jul 13 kl. 18:00

Hovrätten avgör straffet för Kristianstadsföretagare

Hovrätten avgör straffet för en Kristianstadsföretagare, som efter ett beslut i Högsta domstolen inte straffas för skattebrott men för bokföringsbrott.
För en månad sedan meddelade Högsta domstolen, HD att en person, för en och samma oriktiga uppgift, inte får åtalas för skattebrott om Skatteverket beslutat om skattetillägg.Beslutet kom efter ett överklagande från en Kristianstadsföretagare, som både fått skattetillägg och dömts för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 17 kl. 13:29

Hovrätten sänker straffet för Geflespelaren

Hovrätten sänker straffet för den tidigare Gefle-spelaren Kwame Bonsu från två års fängelse, för våldtäkt och misshandel av sin före detta hustru, till ett år och tio månader. Hovrätten delar tingsrättens bedömning när det kommer till att Bonsu har gjor.

GöteborgsPosten - 25 jan 18 kl. 11:49

Hovrätten höjer straffet för möbelkopior

Straffet för den svenska företagaren Lennart Nyberg, som sålt kopior av designermöbler, skärps med sex månader till två års fängelse. Däremot sänker Patent- och marknadsöverdomstolen de skadestånd hans företag Designers revolt ska betala de företag som har rättigheterna till originalen.

DI - 25 jan 18 kl. 12:25

Hovrätten höjer straffet för möbelkopior

Straffet för den svenska företagaren Lennart Nyberg, som sålt kopior av designermöbler, skärps med sex månader till två års fängelse. Däremot sänker Patent- och marknadsöverdomstolen de skadestånd hans företag ska betala de som har rättigheterna till originalen..

GöteborgsPosten - 24 mar 16 kl. 18:01

Hovrätten fastställer straffet för mord i Bergsjön

Hovrätten fastställer straffet för den 16-åring som i somras dödade en man i Bergsjön och slår fast att mordet var ett hatbrott. För hans tre år äldre kompis skärps straffet..

GöteborgsPosten - 03 feb 14 kl. 10:08

Hovrätten skärper straffet för nätpedofil

Hovrätten skärper straffet för den 45-årige västsvenske man som tíngrsätten dömde till två års fängelse för sexuella övergrepp mot barn. Nu blir påföljden 3,5 år..

Nya Wermlands Tidningen - 20 dec 13 kl. 11:15

Hovrätten skärper straffet för Zettergren

Hovrätten skärper straffet mot den före detta landstingspolitikern och sjukgymnasten Annétthe Zettergren (M) från Likenäs. Hon döms både till ett längre fängelsestraff och ett högre skadestånd..

GT - 19 feb 14 kl. 11:17

Hovrätten skärpte straffet för ett dråp

Hovrätten skärpte straffet för den 44-årige man i Mariestad som tidigare dömts till sju års fängelse för dråp.Han fick sitt straff förlängt till nio år, skriver P4 Skaraborg.Mannen har hela tiden hävdat självförsvar..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Här är vinnarna i BT:s skrivtävling

De ställde upp i Borås Tidnings skrivtävling – och vann. På lördag hyllas de tre åttondeklassarna William Spetz, Fredrik Helin och Matilda Hörder på bokmässan på Hemgården i Borås..

BT - 1 timme sedan

Lägg först och främst ner kolkraften

Vi har fyra älvar i Sverige som inte är utnyttjade, påpekar Leif Petzäll..

BT - 1 timme sedan

Borås bör satsa på mindre skolor

Borås bör säkerställa en god geografisk spridning av grundskolorna, så att barn- familjer har en skola nära hemmet, skriver Anders Alftberg..

BT - 1 timme sedan

Behöriga lärare är A och O

Svar till ledaren ”Det behövs mer än bara behörighet”, BT 13/3..

BT - 1 timme sedan

Flytta inte mer makt till EU

Ger man Brysselbyråkraterna lillfingret, så tar de hela handen, skriver moderata kandidater i EU-valet..

BT - 1 timme sedan

Framtidens tidning är självklart digital

Till skillnad från tryckta tidningar, så finns det möjlighet till att ständigt uppdatera en tidning på internet, skriver Tryckfelsnisse..

BT - 1 timme sedan

Rocka sockorna - för alla med Downs syndrom

På torsdagen var det många som valde att “rocka sockorna” genom att ha på sig udda och färgglada strumpor. .

BT - 1 timme sedan

Vi kallar dem barn av utsatthet

Sverige är ett land där barnens bästa länge varit en central och oumbärlig princip. Men VeckoRevyns granskning om övergrepp på HVB-hem visar att vissa barn är undantagna för från denna princip – och det är inte första gången. Detta är första delen i en serie från ledarsidan om vad barnets bästa innebär i dag.

BT - 1 timme sedan

Försiktigt uppåt på Asiens börser

Asiens börser inledde veckans sista handelsdag uppåt som en följd av utvecklingen på Wall Street och USA:s centralbanks räntebesked. I Tokyo steg Nikkei 225-index nära 0,2 procent medan det bredare Topix-index ökade knappt 0,1 procent.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.